ön tekerlek sorunu ?

Herkese iyi akşamlar, tam anlayamadığım bi sorunum var ve sizlerle paylaşıp akıl almak istedim. 2006 model transalp'im de sola dönüşlerde tekerlekten vurma sesi geliyor, çok şiddetli bir ses değil, gidon hafifçe sallanıyor, sanki disk yamulmuş gibi ama gözle görülür bir yamukluk yok, ne olduğunu anlayamadım ve motoru bu halde kullanmaya devam ediyorum. ne olabileceği hakkında yardımcı olursanız sevinirim.

Tekerlek rulmanından olabilir,ön fren sıka bilir çok hafif:)

Herkese iyi akşamlar, tam anlayamadığım bi sorunum var ve sizlerle paylaşıp akıl almak istedim. 2006 model transalp'im de sola dönüşlerde tekerlekten vurma sesi geliyor, çok şiddetli bir ses değil, gidon hafifçe sallanıyor, sanki disk yamulmuş gibi ama gözle görülür bir yamukluk yok, ne olduğunu anlayamadım ve motoru bu halde kullanmaya devam ediyorum. ne olabileceği hakkında yardımcı olursanız sevinirim.

düz yolda giderkende hafif sağa sola çekiyormu motor çok ama çok azda olsa dikkat et kullanırken
eğer bu tarz sorunlarda varsa göbekteki rulman (bilyaların) dağılmış yenisini taktırman gerekir sorun düzelir o zaman :cat:

Söylmeyi unuttum rot.balansına baktır eğer tekerlek sökülüp takıldıysa ondan yapar:)

Tekerlek rulmanından olabilir,

kesınlıkle rulmanlarn veya ön tekerın tek tarafının rulmanı dağılmş olabılır,
ve dönüş esnasında tekerlek dagılmış olan rulmanın üzerıne yuklenınce,
bır nevı minik minik taşlarım üzerınden geçiyormuşsun hissi verecektır,

sanıyorum aradıgın cvp bu olmalı,
burada bır arkadasında aynısıydı,
7,5 lıraya aldık FAG rulman değiştirdik...

Kolay Gelsın...

Arkadaşlar haklı rulmanlardan olabilir.Eğer aşıntı varsa motor sağa sola dönüşlerde ses yapar.Amortisörde olabilir Mesela amortisörün biri patlak diğeri sağlam olursa bu sorunu meydana getirebilir.Hadi kolay gelsin

Öncelikle yatış yönünde lastik balon yapmış olabilir, tekerleği boşta çevirip bir kontrol et.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar