Ön frenden gelen ses

Arkadaşlar, genelde kasisleri farketmeyip yüksek hızlarda geçiyorum ve yaklaşık 4 gündür falan da ön freni sıktığımda kapı gıcırtısı gibi bir ses geliyor. Şöyle anlatayım diyelim 110kmh ile gidiyorum, trafik ileride durdu ben de duracağım. Basmaya başlıyorum frene çok iyi güzel ama tam duracakken ön amortisör kapanırken fiyyyykkk ediyor. Sorun nedir sizce? Fren çok sağlam tutuyor onda bir sıkıntı yok. Yani aslında kapı gıcırtısı da demeyim. Arabalardan gelen fren sesi işte. Çok tiz bir ses frekans dalgası gibi.

Son düzenleme:
Balata ile disk arasına pislik kaçmışta olabilir. Diskinden geliyor o ses bana göre :p

Balatanın bittiğini sanmıyorum daha 8500'de ve güzel tutuyor.

Ses kısa ve ani ise amortisörlerden de geliyor olabilir. Eğer uzun bir çınlama ise frenlerden geliyordur.

Genelde kaynağı bilinmeyen bir sorunun araştırılmasına en ucuz parçadan başlanır. Bence ön kaliperi söküp bir bak bakalım balatan ne durumda. Bitmeye yakınsa direk yeni balata tak. Ses kesilmeden devam ederse diğer parçalara da bakarsın.

Balatanın bittiğini nasılmanlarız

Böyle bakarak anlarız. Soldaki yeni balata, sağdaki bitmiş balata.
9az279.jpg

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
adi balata kullanıyorsan veya fren kütüğünde pislik dolduysa eğer tam ezemiyordur, işte bu sebepten

merkez kütüğünü sök ve balata spray artı tel fırça ile temzileyip tak sorun çözülür birde çok ucuz balata kullanma çok sert oluyor, ön fren çok önemli abs yoksa hata telafi payı sorun oluyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar