Ön fren tutmuyor

kaza ettigim günden beri sorun bi bitmedi ön fren sürekli boşalıyor bi kaç kere frene bastıktan sonra tutuyor motor tamircisine götürdüm hidroligin içinde pas v.s var dedi değişti bi kaç gün fren tuttu sonra gene boşalmaya baslaydı bazen olaki ani fren yapmak zorunda kalıyorum arka fren değilde ön fren daha cok kullanıyorum bugun kırmızı ısıkta aracın arkasına yanastım ön frene basmamla durmadı korktum panikledim arka tampona deydirmeme ramak kaldı arka frenle durdurabildim bunun gibi arıza ile karsılasan varmı cözümü nedir acaba pahalıya patlarmı hidrolik kacırmıyor kutusunun içi saydam görünüyor full dolu ön freni kullanmadan 2km kadar gittim sonra diske tuttum alev gibiydi bişeyide kendim edim dedik 5dk kurcaladım beni aşar dedim bıraktım :pr:

Kardeş sen onu muhakkak yaptır da kızmışsa bu kazadan sonra diske sürtüyor olmasın fren ? frenleme özelliğini böylece kaybediyor olabilir mi ona bir baktırsana

kaza ettigim günden beri sorun bi bitmedi ön fren sürekli boşalıyor bi kaç kere frene bastıktan sonra tutuyor motor tamircisine götürdüm hidroligin içinde pas v.s var dedi değişti bi kaç gün fren tuttu sonra gene boşalmaya baslaydı bazen olaki ani fren yapmak zorunda kalıyorum arka fren değilde ön fren daha cok kullanıyorum bugun kırmızı ısıkta aracın arkasına yanastım ön frene basmamla durmadı korktum panikledim arka tampona deydirmeme ramak kaldı arka frenle durdurabildim bunun gibi arıza ile karsılasan varmı cözümü nedir acaba pahalıya patlarmı hidrolik kacırmıyor kutusunun içi saydam görünüyor full dolu ön freni kullanmadan 2km kadar gittim sonra diske tuttum alev gibiydi bişeyide kendim edim dedik 5dk kurcaladım beni aşar dedim bıraktım :pr:

Senin balatalar bitmiş gibi gözüküyor örnek resim olarak
fren-balatas%25C4%25B1.jpg

Aynı sorunu kaza vs olmamasına rağmen arka frende yaşamıştım. Servise gösterdim bi sorun göremediler, hidroliği boşaltıp temizlediler tekrar ederse fren merkezini değiştiririz dediler. Uzun bir süre sorun çıkarmadı sonra 2 3 kere daha tekrarladı. Muhtemelen senin de sorunun aynı durup dururken hava yapıyor belli ki. İyi bir servise göstermen gerek fren merkezi, kaliper, hortumlar iyice kontrol edilmeli.

fren merkezinde bi minik conta var manet ile sıktığın pistonda: muhtemelen o yırtıktır diye düşünüyorum
frene basıp sabit tutunca yavaş yavaş salmaya başlıyor pompalayınca falan düzeliyor bi arkadaş benim motoru devirmişti manet yere çarpınca contayı yırtmış aynı soruna sebep oluyordu

Fren kaliperi bağlı olduğu milin üstünde ileri geri oynamalı,
ama seninki büyük bir ihtimal oynamıyor ve diske balata tek taraflı sürtüyor;
bu yüzden ısınma ve yeterli tutmama yapıyor, balatada tek taraflı bitiyor.
Sistem komple sökülecek temizlenecek balata bittiyse değişecek

10325802_10152409984464556_2509509668679026405_n.jpg

1508521_10152409984644556_312680214743131011_n.jpg

yok balata bitmez daha 5 ay oldu motoru alalı surekli kullanan birisi değilim resimdeki seyi elimle sallandırabiliyorum frene bastıgımda sertlesiyor daha sallanmıyor bi süre sonra tekrar bollanıyor 2 3 kere frene basıp bıraktıgımda gene düzeliyor bugun acmaya calıstım aslında bu alyansmı diyorlar ne deniyorsa öyle bi anahtar türü ile elimde bükülde acamadım yamur yagacak gibiydi gitmedim bi yere garajda ugrastım öylece aslında diski her gün temizliyorum her sürdügümdede etrafı siyahlasıyor diskin

kaza dediniz de disk yamulmuş olabilir buna benzer bir problem yaşamıştım. adam gibi bir ustaya gidin tek seferde işi çözemeyen çözmeden adamı yollayana usta denmez

sürekli tamirciye gitmek istemiyorum garajımın içi alet edevat dolu cok boş zamanım oluyor kendi motorumun arızasını kendim yapmak istiyorum ufak tefek işlerini baktım olmuyor tamirciye götürürüm gerçi hep öyle oluyor ama neyse

Dostum hidroliği değiştirdilerde havasını aldılar mı? Genelde o dediğin tepkiyi hava varsa yapar . Rekorun sağlıklımı onuda bi bilmek gerek. Bazen havasını alırsın ama rekor bozuktur gene boşalır zamanla frenler. Çok cins bir arızadır fren hidroliğiyle alakalı arızalar. Bence iyi bir ustaya götürüp yaptırmalısın. Arızanın kaynağını doğru tespit edip ona göre işlem yapmak gerek. Çok oynaşmaya gelmiyor fren merkezleri. En azından ben çok uraştım beceremedim götürdüm yaptırdım rekor arızası çıkmıştı sorun.merkezdende kaynaklanıyor olabilir ama senin sıkıntın .Kurcalama götür motorcuya bence nacizane.

dostum ara ara fren boşaldığında hidrolik eksilmesi yaşıyomusun ;
1. yaşıyosan kaliper pistonlarının çevresini saran o ringde bir sorun olabilir, ben arka frende yaşadım.
2 hidrolik eksilmiyosa fren merkezinin pompası arızalı hemen değiştir

şimdi anlattıklarına benim yorumum boşaldığında 2-3 hemen sıkıp fren yapabiliyorum diyosun bu durumda frende kaçak yok (olsa hava yapar istediğin kadar pompala yeteri kadar tutmaz) fren merkezinin pompası arızalı gibi geliyo bana

iyi ellemiyim bi gösterim tamirciye değilde servisine götürüyüm kardesim bu hafta gelcek istanbuldan gezicez biraz kaza etmek istemiyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar