Ön fren problemi

Abiler merhabalar, ilk motorumu 3 4 ay önce aldım ve daha 800 km de. Anlayacağınız pek tecrübeli değilim. Hero x pulse 200 model bir motorum var. Bu gün eğimi yüksek bi yerde cross a gittik arkadaşlarla. Yokuş inerken ön freni biraz fazla sıktım(abs). Eve dönerken fark ettim şu an ön fren baya sertleşti. Nedeni ne olabilir? Servise götürmeli miyim? Şimdiden teşekkürler.

Motosikleti
Voge 250RR
fren hidroliği hava almış olabilir, yarın bir daha deneyin yine aynıysa servise götürün hallederler.

Ön tekeri elinle döndür eğer boşta değil erken duruyorsa fren kaliperin sıkışmış olabilir bunun haricinde sistem hava yapmıştır.

Ön tekeri elinle döndür eğer boşta değil erken duruyorsa fren kaliperin sıkışmış olabilir bunun haricinde sistem hava yapmıştır.
Hocam selam, hidrolik hava yapmış. Cross yaparken bi ara düştüm. Fren manetine taş denk gelip öne eğmiş o an karanlıkta fark etmedim, bilgim yok ama belki de manet çok öne itildiği için olmuştur. Ekstra bir sorum fa bu işleri biraz öğrenmek istediğim için
kendim havayı almak istiyorum. Video izledim ama emin olamadım, sizce zor bir işlem mi? Daha fazla zarar verme ihtimalim var mı?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

fren hidroliği hava almış olabilir, yarın bir daha deneyin yine aynıysa servise götürün hallederler.
Abi dediğiniz gibi fren hidroliği hava almış. Teşekkürler cevap için.

Motosikleti
Ns200 15"
Fren hidroliğinin havasını almak basittir, sırasıyla.
1. Hidrolik haznesinin kapağını sökün.
2. Hidrolik seviyesini taşmayacak kadar doldurun.
3. Frene sonuna kadar basın ve kaliper üstündeki tahliye rekorunu gevşetin.
4. Rekoru sıkın ve ardından freni salın.

Rekora şeffaf bir hortum takarak çıkan havayı gözlemleyebilirsiniz, fren hidroliğinin elinize ve boyaya temas etmesinden kaçının.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar