Durum tam olarak şu, mevcut motorum apachi 20kw cross/onroad, bayaaa torklu alet, ancak ön dişlim 13 ve büyültmek söz konusu değil zira ön diş yatağı maksimum 13 alabiliyor, arka dişlim ise 51, motor 5 viitesli, çok kısa sürede vitesleri bitiriyor 5. vitesi bile, 6 olsa onuda hüüp diye somurup bitirebilecek bir alet, kısacası 13-45 , 13-43 aralığında bir değerde arka dişlimi küçültmek istiyorum, işin tork'tan düşme kısmı bana ait olamkla beraber, vites aralıkları uzasın ve son viteste hem hız artımı hemde son devirle gitmekten kurtulmak niyetim.
Siz belliki hesaplamada mahirsiniz, bu durumda 13-51 olan oranı 13-40 serisinden kaça almalıyımki, oranı tutturmuş ve boşa masraf etmemiş olayım?
Gördüm, arka dişli dev gibi. Ne kadar küçültülebileceğini kimse bilemez. Motorda devir saati var mı bilmiyorum ama, şu anda motor, tam devir saatinde kırmızı çizginin başladığı devirde kaç km sürat yapıyor ?
Bu arada bu motorlar ne kadar güçlüymüş böyle ?