Ön Disk Kilidi Sorunsalı

Arkadaşlar Merhaba,

Bugün itibariyle superlight 200 kullanıcısıyım.. Fakat daha önceden kendi motorumda test etmeden aldığım ön disk kilidini ne hikmetse takamadım. Bir şey engelliyor altta, tam geçmiyor.. Neyin engellediği hakkında da bir fikrim yok :D
Bu disk kilitleri evrensel olmuyor muydu acaba? yoksa ben mi yanlış takmaya çalışıyorum hiç bir fikrim yok. Yol yordam gösterirseniz sevinirim..

Motorun ön jantı şu şekilde
Q7X9yj.png

Aldığım Disk Kilidi de şu

YNPAyj.jpg

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
pim milimetresi büyük geliyordur muhtemelen tam geçmiyordur.her disk kiliti tüm motorlara uymuyor.çaresinin olucağını düşünmüyorum.aldığın kilitin pim kalınlığını bilirsen belki daha incesi işe yarayabilir.8mm 10mm 6mm 12mm değişiyor

Burak,
Arkadaki o deliklere kadar uzatamadım ki kilidi.. Sorun aldığım disk kilidindeki pım çapının, diskdeki deliğe girip girmemesi değil, o deliğe kadar ulaşana kadar diskin arasında gitmemesi. Nasıl anlatıcam bilmiyorum, cahilliğime ver :)

Motosikleti
Forza 250
Yanlış anlamadıysam diskin ortasına kadar sokmaya çalışıyorsunuz kilidi? Diskteki yuvarlak küçük deliklerden birine sokacaksınız şu en dışta olanlara.

Ara mesafesi daha uzun bir disk kilidi almanız lazım o zaman :) Benim önceki kilidim tam oluyordu. Yeni bir tane aldım kısa geldi mesela. Neyse ki o kısımda da boşluk var da oraya takıyorum. Disk yukarı aşağı oynuyor :)

Tavsiyem değiştirebiliyor veya iade edebiliyorsanız yapın. Yeni alırken de deneyerek almaya çalışın.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:05 ----------

Yanlış anlamadıysam diskin ortasına kadar sokmaya çalışıyorsunuz kilidi? Diskteki yuvarlak küçük deliklerden birine sokacaksınız şu en dışta olanlara.

O kısımdaki delikler çok küçük göründü bana. O kadar ince pim oluyor mudur? Bende acemiyim gerçi.

Motosikleti
Forza 250
Ara mesafesi daha uzun bir disk kilidi almanız lazım o zaman :) Benim önceki kilidim tam oluyordu. Yeni bir tane aldım kısa geldi mesela. Neyse ki o kısımda da boşluk var da oraya takıyorum. Disk yukarı aşağı oynuyor :)

Tavsiyem değiştirebiliyor veya iade edebiliyorsanız yapın. Yeni alırken de deneyerek almaya çalışın.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:05 ----------

O kısımdaki delikler çok küçük göründü bana. O kadar ince pim oluyor mudur? Bende acemiyim gerçi.

Evet delikler küçük her disk kilidinin pimi o deliklere girer diyemeyiz. Ama disk kilidinin takılabileceği iki yer var ya disk göbeğindeki boşluk ya da o soğutma delikleri.

ve yıllar sonra benim gibi biri bu konuları okumadan disk kilidi alır ve uymaz.
bir çare bulan oldu mu bu soruna.
diski söktürüp soğutma deliklerinden birini genişlettirsem sorun olur mu?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Diskin yapısını bozmaktansa disk kilidini değiştirin yada disk kilidinin pimini nasıl inceltebilirsiniz onu araştırın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar