ön cam yapımı

Alla razı olsun çok faideli bi topiç olmuş artık teneremi alırken (inşallah) ön cam varmı yokmu diye bakmıycam kendim istedigim gibi yaparım nasılsa.

Merhaba Oduncu.
Hemşerim sen Africa Twin almıcakmışdın. Ne zaman Tenere ye döndün.:cyclopsan
Ben Fındıklı Köyünden Mehmet.
Selamlar.

İşte gerçek bir ustalık görüyoruz..

Tecrübe ve ustalığın önünde saygıyla eğiliyorum..

Orijinal alacağıma senden alırım daha iyi.. En azından insan emeği göz nuru var.. :rendeer:

ellerine kollarına sağlık uçanteneke,
harikasın ya gözlerime inanamadım cam fabrikasyon kadar temiz ve güzel çıkmış ellerinden tebrikederim.bu arada o malzeme 10mm. pleksiglas denilen saydam malzeme midir?nereden temin edebiliriz?metrekaresi ne kadar diyorlar?bilgilendirirsen sevinirim ben de niyetlendim pegasom için turing cama :cherry:

karakoy hirdavatcilar carsisindan 400mm X 400mm 8 ytl ye alabilirsin pleksiglasi.bn de bnm R80 icin yapicam sormustum fiyatlar bole. ama 10 mm pleksiglasi sekillendiremezsinz kalin olur.anca firinda sekil verilebilir ki bunun icnde kalip yapilmasi gerekir.ole ocakta ya da şalama ile isitip sekil verceksenz daha ince kullanilmalidir.zaten 10 mm cok kalin bi windshield icin:wiinkk:

Orjinalinden farksız olmuş abi sadece sticer ler yok ama onlarda kolay iş.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
eline koluna saglık gayet güzel ve hoş olmuşş... tebrikler...

tek kelımeyle azmın ve motor tutkusunun zaferı ellerıne saglık super bır calısma olmus on camı kırılan arkadaslarada ıyı bır cozum tesekkurler

tüm cevap yazan arkadaşlara teşekürler.
bu yazdıklarım birilerin işine yaradığsa ne mutlu bana.

tüm cevap yazan arkadaşlara teşekürler.
bu yazdıklarım birilerin işine yaradığsa ne mutlu bana.

Bu kıymetli paylaşım için çok teşekkürler. Ustalığınızı da takdir ediyorum. ::biggrinn ::biggrinn ::biggrinn
Forumların en güzel yanı bu olsa gerek:Herkes bilgi ve becerisini ortaya döküyor, sonra da ihtiyacı olanlar bunlardan istifade ediyor. Oldukça uzun bir zamandır paylaştığınız böyle bir bilginin açlığını yaşıyordum. Honda CBF 500 (Karayılan'ım) için, aşağı-yukarı hareket edebilen bir rüzgarlık yapmayı arzu ederken, malzemeyi nasıl bulacağım, nasıl şekillendireceğim konusu sürekli zihnimi meşgul ediyordu. Fakat burada bir dezavantajım var size göre. O da İstanbul'da olmayışım. He malzemeyi her yerde bulmak zor oluyor ne yazık ki.
Herşey gönlünüzce olsun. Selamlar.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
tebrikler eline sağlık, güle güle eskitmeni umuyorum

Bu kıymetli paylaşım için çok teşekkürler. Ustalığınızı da takdir ediyorum. ::biggrinn ::biggrinn ::biggrinn
Forumların en güzel yanı bu olsa gerek:Herkes bilgi ve becerisini ortaya döküyor, sonra da ihtiyacı olanlar bunlardan istifade ediyor. Oldukça uzun bir zamandır paylaştığınız böyle bir bilginin açlığını yaşıyordum. Honda CBF 500 (Karayılan'ım) için, aşağı-yukarı hareket edebilen bir rüzgarlık yapmayı arzu ederken, malzemeyi nasıl bulacağım, nasıl şekillendireceğim konusu sürekli zihnimi meşgul ediyordu. Fakat burada bir dezavantajım var size göre. O da İstanbul'da olmayışım. He malzemeyi her yerde bulmak zor oluyor ne yazık ki.
Herşey gönlünüzce olsun. Selamlar.

arkadaşım pleksiklası zanedersem sizin ordaki reklamcılardan temin edebilirsin ama fazla seçenein olmamasından mecbur istedikleri fiyata alıcan tek dezavantajın bu.
ama yinede bulamassan ölçüleri ver ben sana burdan istediğin renk alıp kargoyla göndereyim.seni brakmayız yani yeterki sen iste.:cat:
beşon lira yüzünden bir motorcu arkadaşımızın hayellerini suya düşmesini istemem.

Abi tam istediğim konuydu benim aprilia Rs50 nın on cam kırık..
Ama sorun şu ki elimde şablon yok :(
Ve daha once denedıgım sıcaktan yamulmustu dıgerı ıse kırılmıstı..
İnşallah bu denememde sağlam kalır :)

bunu benim de yapabileceğimi düşünüyorum ama bu kadar düzgün kesemem heralde... keşke biraz kısa yapsaydın abi daha hoş dururdu.

Eski konuyu hortlattım ama,bende böyle bir şey denemek istiyorum.bizim camlar beyaz,koyu renge dönüştürmek istiyorum..
Sorum şu..cevap yazan arkadaşlar plexi yi fırında bekletirseniz kalıp yardımıyla daha güzel şekillendireleceğinden bahsetmiş.Fırın sıcaklığını kaça ayarlayıp kaç dakika tutmamız gerekir bunu merak ettim.
Birde deneyen arkadaşlar vardı onlarında resimlerini bekliyoruz buraya..

Ne demiş atalarımız ; İş bilenin, kılıç kuşananın. :)

konuya baktım bir hışımda okudum harika bir çalışma gerçekten ama eski konuymuş olsun bu içi boş konulara yazmaktansa böyle el emeği göz nuru başarılı şeylere yazmak daha iyi seni tebrik ediyorum çok başarılı ve yararlı işte bulunmuşsunuz aklımdaki soru işaretlerini sildiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar