ön cam rüzgar problemi

herkese merhaba arkadaşlar.
hyosung gv 250 motosikletime dün ön cam taktım ve tekirdağdan istanbula geldim. önceleri gerçekten rüzgar beni çok yoruyordu bu yolda. fakat dün gerçekten göğsüme hiç rüzgar yemedim neredeyse. fakat çok önemli bir sorunla karşılaştım. camdan sıyıran rüzgar tamamen kaskıma vurdu ve bütün yol kafamda bir titreşime maruz kaldım. neredeyse dişlerim birbire vuracak kadar bir titreşim. bu sorunu nasıl çözebilirim bir önerisi olan var mı? ayrıca 130 140 lara çıkan motorumla 100 km hıza geldiğimde dahi dengemi kaybettirecek savrulmalar yaşadım. böyle olursa camı çıkarıp rüzgarla boğuşmaya razıyım. bi çözüm önerisi olan var mı?

Motosikleti
Hero X Pulse 200
bende cam takılı değil ama takarsam bu sorunla karşılaşıcağımı tahmin edebiliyordum.. tüm rüzgarın toplanıp kafana vurması kötü bir durum boyun uzun olduğu için bu sorunu yaşamış olabilirsin

Bende aynı sorun yüzünden arayış içerisindeyim. boyunuz uzunsa rüzgar siperlikte patlıyor ve direk kaska geliyor. Ekleme ile pleksi koysak onlarda rüzgarın şiddetinden bir süre sonra salaklaşıyor :(

1.85 boyum var kaskın da eklenmesiyle 190 çıkıyodur evet. eğiliyim biraz dedim o da olmadı :D

camın üstüne ayrıca bir aparat sporlier deniyor takılarak kafaya gelen rüzgarı engeliyebiliyorsunuz ,kendinizde yapabilirsiniz ama dsatılıyorda uzun yolda çok konfor saglıyor

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-motosiklet-motorsiklet-cam-aparati-cam-uzatma-aparati-121459332/detay su aparatı deneyın derım ben cogu motorumda bunu denedım sonuc olumluydu.sımdıkı motorumada alıcam.

zaman ayırıp konuyla ilgili cevap yazan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. uzatma aparatı fikrini dikkate alacağım

herkese merhaba arkadaşlar.
hyosung gv 250 motosikletime dün ön cam taktım ve tekirdağdan istanbula geldim. önceleri gerçekten rüzgar beni çok yoruyordu bu yolda. fakat dün gerçekten göğsüme hiç rüzgar yemedim neredeyse. fakat çok önemli bir sorunla karşılaştım. camdan sıyıran rüzgar tamamen kaskıma vurdu ve bütün yol kafamda bir titreşime maruz kaldım. neredeyse dişlerim birbire vuracak kadar bir titreşim. bu sorunu nasıl çözebilirim bir önerisi olan var mı? ayrıca 130 140 lara çıkan motorumla 100 km hıza geldiğimde dahi dengemi kaybettirecek savrulmalar yaşadım. böyle olursa camı çıkarıp rüzgarla boğuşmaya razıyım. bi çözüm önerisi olan var mı?

Konu güncel mi hala bilmiyorum forumu gezerken karşılaştım. Tahminimce taktığın ön cam çok dik duruyor ve oval bir formu yok. Resmi var mı? Böyle olunca hava akışı camın üzerinde patlıyor diyebiliriz. Ön cam havanın sadece doğrultusunu değiştirmelidir, havayı durdurup atarsa hem türbülans oluşacağı için kafana çarpan hava sallayacaktır, hem de direk gidon-çatala bir kuvvet bineceği için dengen bozulması normal. Biraz geriye yatırıp ya da yanlarda arkaya doğru ovalleşen bir camla deneyebilirsin. Normal şartlarda doğru takılmış bir ön camın rüzgardan kaynaklı sarsıntıyı azaltması lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar