ben wd 40 liyorum allah allah yanlis mi
WD40, genel amaçlı bir temizleme-koruma spreyidir ve amortisörlerde asla kullanılmaz. Amortisörler ise görevlerini; (yeni nesil büyük pistonlu yaysız modeller hariç) temel olarak içlerindeki yaylar ile, destekçi olarak da amortisör içine konulan yağ ile yerine getirirler(eksik veya yanlışım varsa bu konuda geniş bilgisi olanlar düzeltebilir).
Amortisörlerde ise; içinde mineral olmayan(mineral korozyona sebep olur) ve köpürmeyen özel yağlar kullanılır. Dilerseniz otomobillerin otomatik şanzumanları için satılan
ATF yağından da kullanabilirsiniz. Yağ ne kadar kalınlaşırsa yaylanma tepkisi o kadar sert olacaktır. Fakat çok ince de olursa orta-büyük çukurlarda ön düzeneğinize zarar verebilir.
Ayrıca WD40'ı amortisörlerin dış kısmına sıkıyorsanız "havaya sıkmış" olursunuz. Çünkü dış yüzeyden amortisör içine toz girmesini engelleyen toz keçeleri ve içeriden yağ çıkmasını engelleyen yağ keçeleri vardır. Yani sıktığınız yağ içeri ulaşmaz.
Önemli not: Amortisör yağını kendiniz değiştirecekseniz; gerekli alet ve edevata, sökme bilgi ve becerisine, amortisörünüzün tipi ve içerisindeki elemanlar hakkında bilgi sahibi olduğunuza ve mutlaka
kullanım kılavuzunda belirtilen miktarda yağı, iki tarafa da eşit koyduğunuza emin olun.
Yağ miktarını ölçmek veyağ kutusundan yağı kolay çekmek için, pet shoplar ve muhtelif dükkanlarda satılan ölçekli şırınga ve şeffaf plastik hortumdan alıp aşağıdaki düzeneği yapabilirsiniz.