- Konu Yazar
Kawasaki de ihtimal vermiyorum ama CST gibi ucuz bir lastiklemi geliyor ?On arka abs var kawasaki eliminator 500 düştüğüm andaki hızım 20 ustadan anladiklarimi yazdim belki farklı bisi anlatmaya çalışmıştır ama ön amortisör un kitlendigini soyledi
Teşekkürler eldiven markasi ne bende kisligimi degistircem. Valla doktoraya gidicem zaten cunku 1 ayi gecti kaza olali hala ağrıyorGeçmiş olsun.
Eliniz için bir doktora görünün, ihmal etmeyin. yaklaşık 3 buçuk yıl önceki kazada yere bile düşmemişken arabaya çarpınca gidonu tutan sağ elim avuç içinden bileğe doğru gidon yüzünden darbel almıştı, ilk başta önemsemedim ama en az bir ay hafif hafif ağrıdı. kaç yıldır geçmeyince geçen ay fizyoterapiste gittim, MR falan çekildi, oradaki karmaşık bir sürü kemikten biri hafif zedelenmiş, kireçlenme olmuş, bileği saran atel verdi, günde 4 saat tak dedi, bir de haftada 2 gün fizik tedaviye gideceğim ama işten fırsat bulup onun programını ayarlayamadım henüz.
Avuç içi koruması düzgün eldiven almıştım ben bu yüzden, hatta geçen yaz başı motoru bahçeden yola çıkarırken düşük hızda gidon dönükken aniden sokağa hızlı dalan scootera çarpmayayım diye panikle ön frene asılınca sağa devirdim o sırada sağ elim avuç içi yere vurdu ama bir şey olmadı, o gün eski yazlık eldivenleri giyeyim artık yaz geldi diye dolaptan çıkarmıştım ama aşağı inerken unuttum, motorun yanında aklıma geldi, arka çantada bıraktığım hafiften kışlık gibi olan avuç içi koruması düzgün eldiveni giymiştim, iyi ki giymemişim o dandik eldivenleri, bu olaydan sonra aynı eldivenin yazlık modelini de sipariş verdim, o dandik eldivenleri kaldırdım.
Cst degil ama onun kadar kotu irc lastik.. ya evet ben yanlis anlatmışim sanırım on amortisör kapanmadı. Orada zaten viraja giriyorum cok düşük hızda olduğum icin yatirmadim motoru hafif sola doğru cevirdi zaten çevirirken frene bastım açıkçası o hızda böyle bir şey olacağını hiç tahmin etmedim o an sanki on teker havadaymis da önden çekiş arabalarda ki gibi önden kaydi ve düştüm an hatırladıklarim gidonun tas gibi sert olduğu izdihamı on frene baktığımızda one dogru bi yığılma olurya o hiç olmadi frene dokunmamla yere düşmem bir olsu. Asfaltı düştükten sonra inceledim ama her hangi bir şey yoktu asfalt kalitesinin berbat olması dışında ama yinede kaymayı gerektirecek bir hiz vs yok 20 km ile on frene sonuna kadar bassan ne olurki buyuk ihtimal gidon hafiften olsa kırık olduğu icin amortisör kapanmadı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Teşekkürler eldiven markasi ne bende kisligimi degistircem. Valla doktoraya gidicem zaten cunku 1 ayi gecti kaza olali hala ağrıyor
ben 6 taksitle almıştım geçen sene bu zamanlar, bütün kış eldiven taksidi ödemiştim. onların taksidi bitince bu sefer yazlık olanını taksitle aldım onlar da hala devam ediyor. bitmiyor taksitler.Valla bende hala yazlık eldivenleri dolaşıyorum kışlık eldiveni kotu bu aralar almam lazim da fiyatlar bakıyorum icin aciyor
lastikleriniz neydi? üretim tarihi kaç yıllık? hava basınçları tam mıydı?Valla bende anlamadım da okadar dandik değildir diye düşünmek istiyorum ama fazlada alternatif yok gibi cunku kazik fren yapmadım
Güzel bir Metzeler , Michelin vs lastik taktır bence dostum , kışında kullanıyorsan ihmal etme bu işiIrc marka lastik basınçla olması gereken düzeyde zaten basınç göstergem var 2024 üretimi yani bilmiyorum ama öyle cart die sıkmadı ön freni zaten basmaya düşmem bir oldu
lastik çok önemli, hele şimdi yağışlar başladı havalar soğuyor daha da önemli, yaz başı olsaydı irc lastiklerle yazın dikkatli sürüp idare edersiniz derdim ama kışın aynı tavsiyeyi veremem. iyi lastik çok farkediyor. Hiç lastik bulamazsanız ya da metzeler, michelin, pirelli falan bütçe yoksa da anlas wintre grip falan gibi ucuz lastikler içinden kışın iyi yol tutan bir şey bakın.ölçü bakıyorum zaten yeni başladım kullanmaya kazadan sonra yurt disindaydim