Ön amortisör ayarı

Merhaba arkadaşlar hala motora alışmaya çalışan biri olarak 2 ayağım da yere tam bassın diye ön amortisörlerden motoru alçaltmam tavsiye edildi ve bugün yaptım. Eve dönerken pek bi farklılık hissetmedim sürüşte ama sanki biraz fazla alçaltılmış gibi. Bu bana bi sıkıntı çıkarır mı veya tehlikeli midir? Bajaj n250 motorum

İlk paylaştığım ilk hali ve sonraki fotolar alçaltmadan sonra.

Motosikleti
Ns200 15"
Bu işlemler için ilk sele alçaltılır çalışılır eğer tatmin edici sonuç verilmezse bir iki ayar arka amortisör yumaşatılır. Ön amortisörün çalışma alanını kısaltmak frenlemelerde problem açacaktır.

Ek olarak N250'de ön amortisör ayarı bulunmuyor diye biliyorum, nasıl yapıtığınızı merak etmedim değil.

Abi pıstırma aklıma gelmedi değil ama N250 de buna müsait alan pekte yok gibi.
Gidon iki parçamıydı Pulsar gibi , kavalı yukarı alsan gidonamı denk geliyor ?

#Fotoya baktımda gidon tek parça görünüyor , artık bir iki cm ne kadarsa artık pıstırmış herhalde 😅

Gidon bağlantısını gevsetip kavalları yukarı çıkarmıştır , eskiden buna pıstırma derdi CG tayfası 😊
evet forumda da araştırırken görmüştüm :D sürerken sorun yaşamadım gibi hissettim ama kısa bi sürüştü. yarın dikkatlice tekrar deneyeceğim ama bir yanım da endişeliydi çok indi gibi hissettim. Şirinevlerde sele için yardım almaya gittiğimde önerilmişti bi serviste

Motosikleti
Ns200 15"
Gidon iki parçamıydı Pulsar gibi , kavalı yukarı alsan gidonamı denk geliyor ?

#Fotoya baktımda gidon tek parça görünüyor , artık bir iki cm ne kadarsa artık pıstırmış herhalde 😅
Abi o ara çok dar geldi bana, aklıma yayların kesilmesi gibi bir işlem gelmedi değil. :)

evet forumda da araştırırken görmüştüm :D sürerken sorun yaşamadım gibi hissettim ama kısa bi sürüştü. yarın dikkatlice tekrar deneyeceğim ama bir yanım da endişeliydi çok indi gibi hissettim. Şirinevlerde sele için yardım almaya gittiğimde önerilmişti bi serviste
Bir iki cm ise anormal birşey yaşamazsın sanırım , çukura falan hızlı girersen amortisör kapanır altı sürter karteri falan delinebilir dikkatli sür yinede..

Abi o ara çok dar geldi bana, aklıma yayların kesilmesi gibi bir işlem gelmedi değil. :)
gidonun üst kısmından gevşetildi öncelikle sonra aşağı kısımdan işlem yapıldı ama yay kesilmedi aslında. içime sinmezse geri döndürmek istiyorum açıkçası sağlıklı bir işlem değilse

Yayı kesmek çok daha tehlikeli tavsiye olunmaz , sanmıyorum amortisörü acmamistir yeni makina 😁

Arkada ayar yokmu N250 de , daha etkili olurdu..amortisör üstünde ayar vidası oluyor bu tip motorlarda..

Motosikleti
Ns200 15"
gidonun üst kısmından gevşetildi öncelikle sonra aşağı kısımdan işlem yapıldı ama yay kesilmedi aslında. içime sinmezse geri döndürmek istiyorum açıkçası sağlıklı bir işlem değilse
O zaman denildiği gibi pıstırılmış. :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yayı kesmek çok daha tehlikeli tavsiye olunmaz , sanmıyorum amortisörü acmamistir yeni makina 😁

Arkada ayar yokmu N250 de , daha etkili olurdu..amortisör üstünde ayar vidası oluyor bu tip motorlarda..
Ns200 de arka ayar vardı yüksek ihtimalle bunda da vardır.

Çok acayip kafalar gördüğüm için hiç güvenmiyorum, işin arkasını bilmekte kötü yahu. :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar