arkadaşlar ben nisan başında yazılı sınava girdim ve sınavı geçtim , 3 mayısta direksiyon sınavım var onuda geçersem dosyamı alıcam , ben stajere giriyormuyum acaba bilen varsa beni aydınlatırsa çok sevinirim.
Sizin ve benim gibi bu durumda olan arkadaslara da aciklik getireyim, degisen yonetmeligi bastan sona okudum:
Madde 32'nin altina ek olarak "gecici madde 10" eklenmis. Gecici maddeye gore su anda A2'si olanlar M,A1,A2,B1(ATV) olarak degistirilcek. Maddenin altinda da cok acik bir sekilde "Bu maddenin yururluge girdigi tarihten (tahminimce 1 Ocak 2016) once alinmis ehliyetler ve 'surucu kursuna kayit yaptiranlar' (yani sinava girmeseniz bile kayit yaptirmaniz yetiyor) icin yukaridaki fikra hukumleri uygulanir.(A2'nin donustugu fikradan soz ediliyor.). Yani su anda A2'si olanlar A sinifi ehliyet alicak, su anda A2 icin egitim alanlar da ayni sekilde A sinifi alicak. Simdiye kadar kayit yaptirdiysaniz sikinti yok yani.
--------------------------
Ekleri telefondan acamadigim icin stajyer ehliyete bakamadim ancak motorda yanimizda ehliyetli birini tasiyamayiz, yani sadece stajyerlerin uymasi gereken kurallara uymamiz gerekiyo. (Benim fikrim bu.)