Olur mu olmaz mı ?

arkadaşlar öğrenciyim bütçeme göre motoru 450 km uzakta buldum. Bir 150'lik maxima motoran scooter çok beğendim almak istiyorum. Fakat binip onu geri getirmemde gerekiyor. Yakın çevremde benzer motorlar 2000 tl bu ise 1500 ve yol parasını falan düşüyoruz. kısaca

450 km yol ehliyet 15 günlük tecrübe 50 km sağdan sağdan 70 70 gelir miyim ?

Ekipman Prosev ceket LS2 kask dizlik eldiven

Biraz fazla mı hayalperest yoksa uzun yol tın tın ayna kontrolü yap gel mi? Başka bir arkadaşım kendi motoruyla önümde eskortluk edecek kafama takıldı birde sizden fikir alayım dedim ne dersiniz? Yol Manisa -> Eskişehir

Obs

Gelirsiniz hic sikinti olmaz boyle boyle tecrube olacak

korkanın çocuğu olmaz diyorsun banada öyle geliyor. Uzun yolda uyulması gereken kurallar gibi bir bölüm var mı ? Acaba forumda ?

Uzun yoldan ziyade, gittiğinde hayalindeki ile karşılaşmazsan ne olacak onu da düşün.

Ayrıntılı resimlerini atacak aletin birde bu bana eskortluk edecek arkadaşım orada şuan ailesinin yanında Manisa'da gidip görecek motoru.

dostum ne çektiğin eziyete nede aldığın riske değmez. yinede sen bilirsin.

Kesinlikle gitme bence değmez....

-450 km yol gitceksin gidiş için otobüs parası, dönüşte benzin parası.
-Açıkcaksın etceksin 3-5 orda masraf çıkar...
-Gittiğin gün notere yetişememe ihtimalin var yol kaç saat sürüyor iyi hesaplaman lazım...
-O yol sana dönerken eziyet kere eziyet gelecek 450 km az değil yorgunluktan geberirsin döndükten sonra...

Bir de gidipte motoru beğenmezsen tam rezalet.

Mesela adam diyor motorumda hata yok vs. motora bakmaya gidiyorsun motor olmuş turşu yani ortalık şerefsiz dolu...

Motor istediğin gibi çıkmazsa boşa kürek çekmiş olcaksın.İstediğin gibi çıksa bile bence yol masraflarını düşünce değmez....

Son düzenleme:
2000 tl lik motorun yol masrafını çıktıktan sonra bile 500 tl daha ucuz olması bana hiç inandırıcı gelmiyor,kesinlikle bişey vardır motorda,hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz, birde boşuna ettiğiniz masraf yanınıza kar kalır

motoru orda tanıdık varsa görsün baksın okeylerse öyle gidin bence

600 tl gibi bir kar elde ediyorum o para ile sigortayı yaparım diyordum

tamam arkadaşın incelesin beğenirse git al,,hem yavaş yavaş gelirsin tecrübe kazanırsın o bakımdan iyi olur

görünüşü güzel görünüyor, motoruna bakmak lazım,oda fena değilse al,, neticede 1500 tl lik motor, heryeri zarar olsa ne çıkar 1500 lira cep telefonu parası bile değil, çin malı parçaları bedava gibi bişey,300-500 liraya komple motor sıfırlarsın,,motor hoşaf değilse git al

Son düzenleme:
Ön farın teki kırık onunda parasını masraf olarak düşeceğiz. Yeruçağı sağol fikirlerin için

Öyle galiba ilk motorum ucuza almam lazım çünkü bütün acemiliklerimin kahrını bu motor çekecek. Öğrenciyiz 3 kuruş burs alıyoruz onuda sevdamıza bağlıyoruz parayı zor bulunca harcaması da çok zor oluyor.

Bu scooter ile o kadar yolu acemi olarak sakat kalmadan gelirsen şanslısın. İstersen şansını dene belki sağ salim gelirsin kısmet bu işler :)

15 günlük tecrübe, tecrübe sayılmazda 450 km baya baya uzun yol sayılır. Getirebilirsiniz de getiremezsiniz de bunu kimse bilemez. Zaten olur mu olmaz mı diye sorman büyük bir maceraya atılmak konusunda ki şüpheni de gösteriyor. 450 km İstanbul Ankara arası kadar mesafe demek.

Ama doğrusunu istersen olmaz :) Olmaması lazım. 50 km hızla 7-8 saat sürer (molalarla birlikte). 70 km/h hız o scooter de baya bir hız demek olur ki risk x10 olur.

Motosikleti
Vespa GTS300 Supertech ABS
Bu modelle ve tecrübe yokken 450 km yol yapmayı mı planlıyorsun ? Vazgeç bence.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar