Ölümle burun buruna ...

Yaklaşık 30 dakika önce güzel havayı bulmuşken az gazlayalim dedim . Tenha bir köy yolu var asfalti çok güzel virajlarida öyle . Gazladim gidiyorum en son uzun bir yol var önü açık orda kapattım ibre 127 km hıza geldiğinde yaklaşık 100 150 metre ötede belki daha fazla bilemiyorum yola birden beton kamyonu çıktı o an öyle bir şey hissettim ki duramayacagimi biliyorum ama elimden birşey gelmiyor ben hafif sola manevra yaptım ve bu arada kornaya basıyorum şiddetle, Allah razı olsun kamyonun şoförü hemen geri vites yaptı 1 2 metre solundan kılpayı geçtim. Sonra ilerde kenara çektim kalbim yerinden çıkacak gibi, indim motordan soluklandim sonra yavaş yavaş geri döndüm. Bu çok farklı bir duyguymuş Allah kimseye göstermesin

Amin , sağolun. Tüm motorcu kardeşlerim bana bişey olmaz ben çok iyi kullanırım demesin an geliyor elinizden hicbisey gelmiyor öylece karşınızda duran demir yığınına doğru hızla gidiyorsunuz

Yaklaşık 30 dakika önce güzel havayı bulmuşken az gazlayalim dedim . Tenha bir köy yolu var asfalti çok güzel virajlarida öyle . Gazladim gidiyorum en son uzun bir yol var önü açık orda kapattım ibre 127 km hıza geldiğinde yaklaşık 100 150 metre ötede belki daha fazla bilemiyorum yola birden beton kamyonu çıktı o an öyle bir şey hissettim ki duramayacagimi biliyorum ama elimden birşey gelmiyor ben hafif sola manevra yaptım ve bu arada kornaya basıyorum şiddetle, Allah razı olsun kamyonun şoförü hemen geri vites yaptı 1 2 metre solundan kılpayı geçtim. Sonra ilerde kenara çektim kalbim yerinden çıkacak gibi, indim motordan soluklandim sonra yavaş yavaş geri döndüm. Bu çok farklı bir duyguymuş Allah kimseye göstermesin

127 km hız 100 -150 metre ötede beton kamyonu duramayacağımı bilemiyorum :silent:

Super Moderator
Geçmiş olsun, 120 km saat hız ile giderken 150 metre mesafede motosikletinizi durduramıyorsanız, burada bir hata var demektir. Lütfen kendinizi ve motosikletinizi bir gözden geçirin, veya bir daha duramayacağınız süratlerde yolculuk yapmayın.

Gazı kapatsan zaten kompresyona giriyo 150 metre mesafeden nasıl duramayacağınızı anladınız merak ettik freni felan yokmuymuş motorun :)

Bende de Pulsar var 100km hızla giderken sadece gaz kestiğimde 100 metreden kısa mesafede duruyor. Senin mesafe hesabında bir sorun var bence.

Sizin anlatmanıza göre kamyon şöförünün vitesi geriye takıp kamyonu 1-2 metre geri alıncaya kadar geçen sürede siz eğer motosikleti frenleyip çok rahat şekilde durduramıyorsanız eğer ;
kusura bakmayın ama bence bir süre motosiklet kullanmaya ara verin, hemen bir eğitim kurumunda motosiklet temel eğitimi alın.

Tamamen içten gelen hislerle bu tavsiyeyi yapıyorum bakın, aşağılama vede küçük görme gibi bir amacım yok. Herkes acemiydi bir zamanlar, bunun gururu olmaz. Aman diyeyim kendinize veya bir başkasına zarar veremeden önce mutlaka eğitim alın.

Eğitim alabilecek durumun yok derseniz trafiğe kapalı bir alanda bol bol panik fren, slalom çalışmaları yapın ve motor kullanmaya devam ederseniz de 80km/h hızı geçmeyin.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun, 120 km saat hız ile giderken 150 metre mesafede motosikletinizi durduramıyorsanız, burada bir hata var demektir. Lütfen kendinizi ve motosikletinizi bir gözden geçirin, veya bir daha duramayacağınız süratlerde yolculuk yapmayın.

Cozum onerınız ıcın tesekkurler levent bey

Arkadaşlar mesafe konusunda emin değilim tahminen salladim . Yapabileceğim en iyi frenaji yaptım bundan eminim daha sonra duramayacagimi anladım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar