"ölümden ötesi var mı?"

"Şanlıurfa-Gaziantep Otoyolu'nda bir araya gelen bir grup genç, önce motosikletlerin daha hızlı gitmesi için frenlerini söktü, sonra da daha hafif olması için önce bisiklet tekerlekleri taktı. Daha sonra otobanda bekleyen bazı araçları durdurarak bekleten gençler, benzin doldurdukları 2 motosikleti çalıştırdı. Aralarında Gaziantep'ten de gelen gençlerin bulunduğu yaklaşık 30 kişilik grup, otobanda adeta terör estirdi. Otobanda hızla seyreden araçların arasına dalan ve yarış yapan 2 genç, trafik akışını alt üst etti. Kendilerini yarış pistinde sanan gençler, hızla giden motosikletlerin üzerinde uzanarak, yarış yaptı. Hızla giden motosiklet sürücülerini gören araç sürücüleri kenara çekilirken, gençler ise tehlikeye aldırış etmeden yarışa devam etti. Bir süre trafikte terör estiren gençler, kazasız bir şekilde yarışlarına son verirken, akıllarda kanı donduran görüntüler kaldı"

yukarıdakı satırlar haberturk web sayfasından alındı. dün aksam da ana haber kusagında ızledım bu "motorcuları " .

aklımda da, yapılan röpötaj esnasında fonda duyulan ama kameranın kadrajına girmeyen birinin söylediği söz kaldı : "ölümden ötesi var mı?"

var !

sakat kalırsınız ve aileniz size bakmak zorunda kalır. kendinizin çektikleri yetmezmiş gibi onlara da bir ömür çektirirsiniz. çocuklarınız varsa, onları bir daha okşayamayabilirsiniz bile. dayanılmaz acılar içinde kıvranırken bir daha düşünürsünüz yaptıklarınızı ve sonra buna " kader" dersiniz.

cehalaet mi, cesaret mi, ahmaklık mı, ihmal mi ne derseniz deyin ama bırakın bu urfalı motorcular "şampiyonluklarının" tadını çıkartsın. hep birinci, en birinci, acaip birinci onlar olsunlar.

siz hep sonuncu olun ama evinize ve sevdiklerinize kavuşun sonunda.

bu yarışlar o bölgede yeni yapılan birşey degil senelerdir var yenimi dikkat çekti :pr:

o kişiler "motosikletçi" değil, üstüne bindikleri de "motosiklet" değil..uzak durun!

evet haberlerdede ızlemıstım mopetlerle 100-110 yapıolar ustelık kasksız korumasız tabı frenlerde yok ne dıyelım allah kaza bela vermesın:pale:

Boyle bir ana denk gelirsem o kisinin devrilmesi icin elimden geleni yaparim. Cunku kanundaki ceza inanilmaz yetersiz yaptirim diye bir sey yok. Bu kadar sersersi ve cahil insanlar sirf iki tekerlekli bir seye biniyorlar diye bizim ile ayni kefeye konup ayni elestirilere maruz kaliyoruz. Cidden hic vicdanim yok bu tip insanlara karsi. Trafik terroru bir suctur, o insanlarin canina kast edip boyle manyaklik yapiyor ise bende uzerine cikarak ayni seyi yaparim. Taki kanun bu isi ciddiye alip yaptirim gucunu konusturuna kadar.

Böyle bir durumda motosiklet sürücüsü ehliyetsiz bile olsa ne kadar uğraşacağının farkındamısın ? En basiti yaşıyor haberi gelene kadar karakoldan çıkamazsın

muhterem aparat,

evet yeni dikkatimi çekti cunku yenı gordum / ızledım ve baslıga yazan arkadaslara katılıyorum, bu adamlar yuzunden de trafıktekı ımajımız kotuye cıkıyor. salt bu yuzden demıyorum, bu yuzden de dıyorum.

ınsan gene de kaza yapmalarını ıstemıyor, zarar gormelerını ıstemıyor ama en azından yolu kesmısler de kendı aptallıklarına, sacmalıklarına baska suruculerı alet etmemısler. mazallah bu aptallara kazara carptıgınızı dusunsenıze ? bır de onun can yukunu tasıyacaksınız omur boyu sırtınızda.

allah ıslah etsın demekten baska care yok ne yazık kı.

Mersin İl Temsilcisi
o yarışlarda motosiklet başına 3-5 bin dolar iddia olduğunu, her bir yarışta 10-30 milyar arası para döndüğünü biliyor muydunuz.

yarışın iptali ve geçersiz sayılması için tek şart lastik patlamasıdır. geçenlerde hataydan motosikletle mersine dönerken, yanımda mobylette ile tek teker yapıp kompleks tatmini gerçekleşen bir beyinsizi umursamazdan gelerek çıldırttım. salak herif, gecenin o saatinde farsız, aynasız kendi çapında ölmeye çalışıyordu... acimıyorum bile onlara. gecenin o saatinde in-cin otobanda top oynarken, ben bir ayak dokundurmayla onu canından edeceğimi düşünmüyordu bile. öyle bir şey olsa, ölüsünü otobanda çakallar, tilkiler yer...

bende izmir,bornova yolunda gördüm mopedli yarışcıları, önüme geçip bi geriye geçiyorlardı,gazo kökleyip uzaklaştım onlardan. birinin başına bi iş gelsede diğerleride,trafikteki normal sürücülerde rahatlasa

Böyle sürücülere Allah akıl fikir versin. Bu adamları durdurmayıp, yollarda insanları tehlikeye atan görevlilere de görev aşkı versin.

ölümden ötesi varmı? malesef var!
ölene kadar canın yanar... anında can verirsen onu bile hissetmiyebilirsin....
sevenlerin bi süre üzülür ardından ama çaresiz alışırlar... ölürsen...

bide ölememek var.... sakat kalmak belkide yataga bagımlı kalmak....
şuan yaptıgın belkide nekadar kıymetli oldugunun farkına bile varamadıgın bi çok şeyi yapamamak sevenlerinin bir ömür seninle birlikte o acıyı defalarca yaşaması ölümün ötesi olsa gerek

Ölümden Ötesi varmı ?
Bu soru orda bir köy var uzakta o köy bizim köyümüzdür.... Şarkısını hatırlattı nedense bir an.
Evet ölümden ötede öyle bir köy var ki o köy gitmesekte gelelmesekte
eninde sonunda gideceğimiz bir köy.
Ve o köyde insana sorarlar.
Nasıl öldün? Nerde öldün? Sağlığını ve hayatını nerde harcadın?
İşte bu soruların cevabına göre bir başka köye yolcular lar adamı ki !!!
Allah esirgesin. Çünkü ölüm bir son değil yep yeni bir hayata başlangıçtır aslında

Evet ölümden sonra cevap vermekte zorlanacağımız sorulara muhatap ola bileceğimizde bir köy var

Nasıldı o söz " Delinin yaşamı Ölümünden beterdir "
Sözün bittiği yerdeyim. Lütfen kendimizden önce düşünmemiz
Gereken yakınlarımızın varlığını hiç bir zaman unutmayalım.

"MİNİMUM RİSK , MAKSİMUM KEYİF" en risksiz sürüş en keyifli olanıdır. . risk keyif değil adrenalini harekete geçirir adrenalin heycanı artırır. ..:wiinkk:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar