Olmadı olmadı olmadı, kaza yaptım...

Gaffar arkadaşım öncelikle teşekkür ederim.

Daha önce birçok kez dediğin yöntem ile arkadan çarpma olasılığından kurtuldum. Ama bu bölünmüş bir yoldu, bizim taraf 2 şeritli idi. 2 şeritli ama mahalle arası yolu gibi, yani dar ve şerit çizgisi olmayan bir yol.
Ben sol taraftaydım. Yani sola kıramam yolu bölen kaldırım var. Sağa kıramam sağda başka araçlar var. Aradan geçeyim desem zaten sıgmıyorsun yol dar.
Hem bunları da düşünene kadar olanlar oldu işte.

Yinede sağol dostum.

Benzer bir kazayı da önceki motosikletim beat ile ben yapmıştım.. Üstelik otoyolda giderken önümdeki araç yolda durmuş ve geri geri gelmeye başlamıştı.. arkadan vurup düştüm tabii motorun ön tarafı dağılmıştı ve 250 ytl masraf çıkmıştı. Allahtan bende birşey yoktu. O olayın şokuyla ne yapacağımı bilemedim keşke polis gelseydi tamam ben arkadan vurdum ama adamda otoyolda geri geri geliyordu.. adam geçmiş olsun dedi gitti bizde kırık motorumuzla kaldık. Bazen arkana bakmadan kıvırma da yapamıyorsun hele hele böyle durumlarda.. zaten arkana bakamıyorsun, az sonra araca giricen.. bazen insan hedefe kilitleniyor mu ne?.. kıvırsan kendini başka aracın altında bulursun.. bu meret biraz hızlanınca balata fren olduğu için durmuyor ya da kayıyor.. dikkatli kullanmak lazım.
Evet yine konu takip mesafesine geliyor doğru öndeki araclara fazla yaklaşmamak lazım ya kıçımıza kadar giren, sıkıştıran araçlara ne yapmalı? ben torpidoya el bombası koyup sallamak istiyorum.. :)
Geçmiş olsun.

Moderatör (forrap)
Geçmiş olsun dostum ucuz atlatmışsınız size bir şey olmamış +olarak öndeki bir kamyon değilde bir mercedes yada bmw de olabilirdi,allah başka kaza bela vermesin...:cat:

gaffar' Alıntı:
Geçmiş olsun kardeş. anladım kadarıyla tam kıvırmalık bir durum olmuş seninki. Kıvırmayla kurtarabilirdin büyük ihtimalle yani.

Kıvırma için DD nin motosiklet teorisine bakabilirsin. Ben kısaca anlatayım. Çarpmanın kaçınılmaz olduğu durumlarda Yavaşlayabildiğin kadar yavaşlıyorsun. Hedefe bir motor boyu yaklaştığında gidonun sol elciğini peşi sıra sağ elciğini itiyorsun. Bu soldan kıvırma oldu sağ için önce sağ sonra sol itiliyor. Bu şekilde hedefin yanından dolanıyorsun. Tabi bu durumla karşılaşmadan boş yerlerde kıvırma çalışmak gerekir, bu konuda eğitim alınması ve bol pratik yapılması çok daha iyi olur..

Geçmiş olsun.

Birde algı kilitlenmesi konusu var. Dold Duck tan bunu da okuyun. Tehlike anında gözünüzü kaydırıp kaçış noktasına bakın. Unutmayın motosiklet nereye bakarsanız oraya gider.:wiinkk:

Allah kazadan beladan korusun.
Tekrarını nasip etmez insallah..
Geçmiş olsun kardesim..
Ben de bugun eşiginden döndüm sayılır. Kuzenim ile şileden gelirken kamyonların uzun kuryuk olusturması nedeni ile yanlarından gecmek istedim. Ama yan tarafları oldugu gibi mıcır ve kumdu. Biraz yavaslamak icin cok hafif ön freni sıktım ve motor yalpalamaya basladı. Allah tan ikimizde sakin insanlarız ve ayalarımızla bir sekilde dengeyi sagladık Allah (cc) yardımı ile. yoksa bir tanesinin altına girmek içten bile degildi.
Çok şükür ucuz atlattık...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sevgili arkadaşım büyük geçmiş olsun.Yüksek hızda olmaması ucuz atlatmanızı sağlamış.Allah beterinden korusun.Amin...

Sevgili Dudulala,
Büyük geçmiş olsun,:rendeer:

Muhakkak her şartta, öndeki araçla, (kullandığın araca göre değişen ) bir emniyetli duruş mesafesi bırak.
Sıkıştıranların plakalarını,
sürüş emniyetini bozmaları nedeniyle,
Trafik polislerine bildirmekten usanma...
Biz İzmir de bu tip sürücüleri;
yakaladığımız ilk trafik ışığında arabasından dışarı davet ederek. aracının önüne park edilmiş motor yüzünden kilitlenmiş bir trafikte, emniyetli takip mesafesi konusunda bir brifing aldırıyoruz.
Üyelerimizden, Wallace bu konuda uzmanlaştı.
Detaylı bilgi edinmek için pm den bağlantıya geçebilirsin...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar