Olimpiyat ruhu

Süper Moderatör (BBRR)
Dünyadan haberimiz yokki.. Zaten nasıl olsun ???.. Bizim zihinsel engelliler olimpiyat takımı çine gidiyo bu ülkede 55 (Yazı ile ellibeş) madalya alıyo geliyo sayı bu denli yüksek olunca medya atlıyo üstüne ve biz hasbelkader duyuyoz bu başarılı gençlerin hikayesini..

Önce olimpiyat ruhu denilen ve fair playin temelini oluşturan spor ruhunu kısaca tanımlayalım .. Nedir olimpiyat ruhu .. maraton koşarken düşüp sakatlandığı halde maratonu 8-10 saatte tamamlamak ve stada girdiğinde en az yarışın birincisi kadar alkış almak.

yüzmeyi orta düzey biri kadr bilip dünyanın en iyileri ile yarışıp havuzu terketmeden yarışı herkes havlularla kurulandıktan sonra dahi olsa bitirmek ..

Olay şöle gerçekleşiyor bizim Zihinsel engelli (Özel çocuklar denmesinitercih ediyolar Öle diyecem bende) özel çocuklar basket takımı teknik ekibi bir gün sonra oynayacakları İspanya milli takımının maçını seyrediyorlar İsviçre İspanyayı tam 23-0 yeniyor. Bunun üzerine İspanya bu neticenin centilmence olmadığını düşünüp oyunlardan çekilme kararı alıyor .. Bizim teknik heyet hemen ispanyol heyetiyle görüşüp yarın kendileri ile milli takımımızın oynayacağını ve kendilerine her türlü kolaylığı sağlayacaklarını skorun kesinlikle böle olmayacağını söylüyorlar uzun ve ısrarlı görüşme sonunda İspanyollar oyunlardan çekilmiyo ertesi gün bizim özel çocuklarla karşılaşan İspanyol milli takımı 26-13 yenilmesine karşın memnun bir şekilde ayrılıyorlar karşılaşmadan .. ve sonraki gün sıra İsviçre ye geliyo İspanyaya sayı dahi attırmayan İsviçreyi bizim çocuklar sahadan siliyolar skor 62-6 isviçre takımı bu skordan sonra hem Türk hemde İspanyol takımından özür dileyip hatalarının farkında olduklarını belirtiyolar.

Biz barbar Türkler bir fair play örneği daha çiziyoruz tarihe..

Dün seyrettim bu ropörtajı ve yazma gereği duydum duymayan varsa duysun bunu diye 55 madalya hatırlanmaz belki ama bu olay yıllarca hatırlanır.. Tüm özel çocukları gözlerinden öperim ..

Bu arada dün oynanan Yunanistan milli maçında bize hiç yakışmayan milli marşı ıslıklama olayı zaten bize yeteri kadar kaybettirmişken bu ıslıklama olayına türk milli takımını eze eze yenen yunan takımı galibiyetini bu ıslıklaramı borçlu bizmi hırslandırdık diyecem ama yenilgiye kulp aramak olur ..efendim gol ofsaytmış ..komik biz yatıp kalkıp tarihi farktan yırttığımıza şükredelim .. fatih hoca norveçi orda yenecez demiş.. bunada çok güldüm .. vuslat yine başka bahara kaldı ..

her bayrağa kendi bayrağın gibi saygı göster .. her milli marşı kendi milli marşın gibi huşu ve saygı ile dinle .. yoksa yunandan ne farkın kalır ..

Son düzenleme:
Abi bu medyadan melmekete ne zaman hayır geldi bugün gelsin...

Yunanlılar senin atalarına İzmirde neler yapmış paşam...Ne saygısı bu...Yunanlara uzattığın çiçeği parçalarlar...onlar düşmanlık yapsın bize her platformda...biz medeni olalım eylemi...

Anlamıyom herifler neler yapıyor...her türlü çirkeflik onlarda biz ıslıkladık diye şimdi tukakamı olduk....yapma abi be...

Yunanlılar paşa paşa İstanbulda gezinirler...Sen Atinada gezin bakalım nası sopalıyorlar...Adamlar fanatik Milliyetci...Türk olduğunu anlıyolar EOKACI gençlik...

Yunanlılar paşa paşa İstanbulda gezinirler...Sen Atinada gezin bakalım nası sopalıyorlar...Adamlar fanatik Milliyetci...Türk olduğunu anlıyolar EOKACI gençlik...

bi yerde haklısın bi yerde haksızsın paşam benim yunanlı tanıdıklarım oldu (ama hiç bir zaman dost değil) ve atinada iş icabı kalan arkadaşlarımda 90'lardan sonra türk düşmanlığının parçalandığını söylüyorlar yani herhangibi bir avrupa ülkesi vatandaşı gibi gezebilirsin kimse rahatsız etmez

ancak bilinçaltında halen türklere karşı bir husimet kin duyduklarınıda biliyorum ege kıyı şeridi ve marmara bölgezi onların büyük yunanistan hayallerini süslüyor biz kimseyle kötü olmayacağız ama gözümüzüde dört açacağız formül bu :cat:

Abi bu medyadan melmekete ne zaman hayır geldi bugün gelsin...

Yunanlılar senin atalarına İzmirde neler yapmış paşam...Ne saygısı bu...Yunanlara uzattığın çiçeği parçalarlar...onlar düşmanlık yapsın bize her platformda...biz medeni olalım eylemi...

Anlamıyom herifler neler yapıyor...her türlü çirkeflik onlarda biz ıslıkladık diye şimdi tukakamı olduk....yapma abi be...

haklısın abi :farao:

Süper Moderatör (BBRR)
en can düşmanım bile olsa ne bayrağına nede milli marşına yapılan saygısızlığı haklı görmüyorum.. bu zayıfın işi bayrağı ankarada istanbulda yakıyosun sıkıysa yunan bayrağını atinada yak delikanlı diyim sana ..

ucuz delikanlılık diyom ben bunlara ..yazık sığ işler bunlar ..

en can düşmanım bile olsa ne bayrağına nede milli marşına yapılan saygısızlığı haklı görmüyorum.. bu zayıfın işi bayrağı ankarada istanbulda yakıyosun sıkıysa yunan bayrağını atinada yak delikanlı diyim sana ..

ucuz delikanlılık diyom ben bunlara ..yazık sığ işler bunlar ..

abi daha neye saygı gösterelim...Adamların desteklediği Pkk bizim askerlerimize kıymış...Avrupanın Yunanın desteklediği APO yu bize rica minnet vermedilermi...yav neye saygı bu anlamıyorum...abi nedyon...O zaman Kürdistan bayrağınada saygı gösterelim...can düşmanın değilmi...Yunanistan veya başka bir milletin bayrağına milli marşına saygı medeniyet göstergesi falan değil...çok Amerikan filmi izliyorsun...

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar