OktoberFest'08 ve Louis

Geçtiğimiz haftasonu Oktoberfest için Munih'teydik. Hem eğlendik hem de Louis'den alışiveriş yaptık. Çok keyifliydi, paylaşalım istedik.

Daha Munih'e ayak basar basmaz, festival havası kendini hissettiriyordu. Herkes, yerel kıyafetlerini giymis, festival açılışına gidiyor.

of_003.jpg

Evimizi de (çadırımızı) yanımızda taşıyoruz. OktoberFest dünyanın en büyük festivaliymiş. 15 gün süren festivale 7.000.000 kişi katılıyormuş ve bütün otel, pansiyon ne varsa aylar öncesinden doluyormuş... Ama , biz de çare biter mi?

of_004.jpg

Bizi bütün gün gezdirecek, metro, otobüs ve tramway biletimizi alıp..

of_018.jpg

Yola koyuluyoruz...

of_007.jpg

of_008.jpg

Ilk durağımız, Louis Mega Shop... Motosiklet aksesuarları bakacagız..

of_011.jpg

Mağaza inanılmaz güzel ve büyük bizim MM migros kadar var nerseyde. İçerde her türlü aksesuarın, envai çeşidi var...

of_012.jpg

of_013.jpg

of_014.jpg

Yarım saatliğine girdiğimiz mağazadan, 2 saatte zor ayrılıyoruz. Louis'den bir kaç parça bişiler alıp, çadırımızı kuracağımız çadır alanına doğru yola koyuluyoruz.

of_015.jpg

Hayatımda gördüğüm en büyük kamp alanı sanırım. Hemen çadır kurma işlemlerine başlıyoruz. Festival alanına gitmek için sabırsızlanıyoruz.

of_016.jpg

of_017.jpg

of_019.jpg

of_021.jpg

Veee, festivaldeyiz.. Inanılmaz kalabalık var. Buyrun festivalden kareler..

of_022.jpg

of_023.jpg

of_024.jpg

of_025.jpg

Burası tuvalet kuyruğu.. Şaşırıyoruz, yahu bira festivali olurda, tuvaletlerde kuyruk mu olur. Insan altına yapar walla, bu kuyrukta.. :p

of_026.jpg

Kendimize festival şapkası seçiyoruz. Bu olmadı sanki...

of_029.jpg

Bu iyi oldu işte...

of_030.jpg

Saat 14:30. Bu saate göre, çevrede çakır keyif oldukça fazla, insanlar eğleniyor.

of_031.jpg

Bu da Alaman simidi.. Ama tadı daha çok baget ekmeke benziyor.

of_032.jpg

Birayı fazla kaçıran, bu alana geliyor. Önde gördüğünüz arkadaşlar için hayat bitmiş durumda .)

of_033.jpg

of_034.jpg

of_035.jpg

Biralarımızı ve patatesimizi alıp, eğlenmeye devam..

of_036.jpg

of_037.jpg

of_038.jpg

of_039.jpg

Festival alanında güzel oyuncaklar da vardı, hemen hemen hepsinin tadını çıkardık.

Olimpiyat Radarı

of_040.jpg

of_041.jpg

Küfte
of_045.jpg

of_048.jpg

Aslan'da bira içermiymiş..

of_055.jpg

of_057.jpg

of_058.jpg

Bir de yetmez iki tane...

of_059.jpg

Gecenin ilerleyen saatlerinde buna biniyoruz. Yerden yükselişi 50 m. Sonra hızla aşağıya...

of_062.jpg

Sonrasında keyifler gayet iyi.

of_063.jpg

Gecenin geç saati, artık çadırımıza dönme vakti.

of_066.jpg

MILKA'ya göre bir motor buluyoruz çadır alanında.

of_067.jpg

Çadır alanından görüntüler.

of_069.jpg

of_071.jpg

of_072.jpg

Toparlanma zamanı..

of_079.jpg

Çadır konaklama ücretini ödemek için resepsiyona gidiyoruz.

of_080.jpg

Merkez istasyona gidip, eşyalarımızı, ağırlık yapmasın diye kilitli dolaba koyuyoruz. Güzel bir sistem, keşke biz de de olsa.. Yoksa var mı?

of_083.jpg

Ve Munih'i turlamaya ve kahvaltılık bişeyler almaya çıkıyoruz.

of_084.jpg

Pazar olduğu için açık market bulmakta zorlanıyoruz. En sonunda bir tane bulup, kahvaltılıklarımızı alıp..

of_085.jpg

Ayaküstü soframızı kurup, kahvaltımızın tadını çıkartıyoruz.

of_087.jpg

of_088.jpg

Kahvaltı sonrası, festival geçit törenini izlemek için yola koyluyoruz.

of_089.jpg

Ve geçit töreni..

of_091.jpg

of_092.jpg

of_100.jpg

of_104.jpg

of_106.jpg

of_114.jpg

of_119.jpg

of_120.jpg

of_121.jpg

Bira varilleri, festival alanına taşınıyor :)

of_122.jpg

of_137.jpg

Atlı simitçi.. :)

of_141.jpg

of_148.jpg

Tekrar festival alanına dogru yola koyuluyoruz.

of_158.jpg

of_163.jpg

of_164.jpg

of_165.jpg

of_166.jpg

of_170.jpg

of_174.jpg

Yeme de yanında yat diyecem de, sıcaktı.. Dehşet lezzetli görünüyorlardı. Sıkı kahvaltı yaptığımız için yiyemedik.

of_178.jpg

Fstival alanını 55 mt. tepeden görelim dedik, salıncağa bindik.

of_181.jpg

of_183.jpg

of_184.jpg

of_185.jpg

of_179.jpg

Erken saat olmasına rağmen, Bira bahçeleri dolmaya başladı bile..

of_187.jpg

of_188.jpg

Biralar sadece 1 lt. lik bardaklarda servis ediliyor.

of_189.jpg

Bardaklar sürekli, doldurup, boşaltılıyor.

of_191.jpg

of_192.jpg

of_193.jpg

Bu ablalar bütün gün hiç durmadan, bira ve tavuk taşıyorlar müşteriler..

of_195.jpg

of_196.jpg

" - Bahse girerim, şu fıçıyı tek başıma bitiririm" diyor sanırım arkadaki amca, yanındakine.. Bir fıçı 5-10 dakikada bitiyor, hemen yenisi getiriliyor..

of_197.jpg

Toplam 10 lt. bira.. :)

of_199.jpg

Merhaba dünyalı..

of_204.jpg

of_206.jpg

of_207.jpg

Festivali bitirip, Istanbul'a dönüyoruz. Yaptığımız alışverişlerle, zaten az olmayan hırdavatımız, daha da artıyor. Nasıl sığdıracaz diye karar kara düşünüyoruz.

of_214.jpg

Bir şekilde hepsini sığdırıp, yola çıkmak üzere hazırız. Yolda biraz da yağmura yakalanıyoruz.

of_215.jpg

Gelelim Louis'den aldıklarımızı. Kendimize birer tane kask, interkom sistemi ve motor sehpası alıyoruz. Yerimiz ve zamanımız olsaydı, daha alınacak o kadar güzel şeyler vardı ki...

of_218.jpg

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
çok güzel bir festival olmuş güzel bir anlatım bizimle paylaştiğiniz için teşekkürler.

Güzel eğlenmişsiniz. Helal olsun vallahi :cat:
Münihdeki Louis Cennet gibi yaa :)
25 Yıl almanyada yaşadım ama bir kere oktoberfest'e gitmedim :pale:

tebrikler... Gerçekten cok cok farklı bir gezi olmuşş Cok değişik şeyler gördük... ellerinize, ayaklarınıza sağlık...

Çok güzel resimler, çok güzel hikaye, çok güzel paylaşım.:cat:

Mağaza da ne kadar güzelmiş.

Kullandığın güzergah, gidiş geliş tecrüben ile ilgili bilgilerde verirsen çok sevinirim ben şahnsen :)

Teşekkürler...

millet nasıl beceriyor böyle hem toplu içmeyi ve eğlenmeyi yaw, bizde olsa hem kadınlara kızlara sarkılır taciz edilir, hemde en alasından kavga dövüş çıkar millet birbirini bıçaklar :pr: :pr: :pr:

Keyifle okuduk, elinize, motorunuza sağlık. Louis de gerçekten buğday ambarı gibiymiş, insan kendini kaybeder :queen:

Gerçekten çok güzel geçmiş :) resimlerle ve açıklamalarla oranın havasını birazda olsa anladım yani :)

harika fotolar ve mükemmel bir paylaşım...........emek verip hazırlamışsınız bizlere ,teşekkür ediyorum

Ahhh Ah. Wallahi tebrik ederim hayallerimdeki festival. Birkaç seneye kadar mutlaka gideceğim. Aslında bir kaç sene evvel maslak gösteri merkezinde Alaman konsolosluğu böyle bir şenlik eş zamanlı yapmıştı gitmiştim ve çok güzeldi...

Ayrıca Almanyadaki abimden rica ettim, festivalde kullanılan 1 litrelik bardaktan getirecek. :D

Son düzenleme:
mağazanın daha ayrıntılı fotoları olsaydı, gidiş ve gelişininzle ilgili daha dataylı bilgi olsaydı çok daha güzel bir sunum olurdu meslela yurtdışına çıkmışsınız istanbul nere münih nere yolda karşılaştığınız sorunlar varsa tabi, yurtdışına çıkarken neler yapılması gerektiği ile ilgili önerileriniz sunumda olsa daha güzel olurda kanaatindeyim. Ama çok güzel bir gezi olmuş sizi kutlarım.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
süper bir gezi olmuş anlatımlarada süper elinize ayağınıza sağlık paylaşımlar için ayrıca teşekkürler bu arada bardaklara bittim süper onlardan neden getirmediniz :)

mağazanın daha ayrıntılı fotoları olsaydı, gidiş ve gelişininzle ilgili daha dataylı bilgi olsaydı çok daha güzel bir sunum olurdu meslela yurtdışına çıkmışsınız istanbul nere münih nere yolda karşılaştığınız sorunlar varsa tabi, yurtdışına çıkarken neler yapılması gerektiği ile ilgili önerileriniz sunumda olsa daha güzel olurda kanaatindeyim. Ama çok güzel bir gezi olmuş sizi kutlarım.

Çok güzel resimler, çok güzel hikaye, çok güzel paylaşım.:cat:

Mağaza da ne kadar güzelmiş.

Kullandığın güzergah, gidiş geliş tecrüben ile ilgili bilgilerde verirsen çok sevinirim ben şahnsen :)

Teşekkürler...

Tekrar rica edelim. Ben çok merak ediyorum.:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar