oksitlenmiş yerler nasıl temizlenir?

Bazı civatalar motosiklette bembeyaz olmus oksitlenmiş amartisörde de var birkaç yer acaba bunları nasıl bir yöntemle cıkartabilirim? Teşekkürler yanıtlar için:bounce:

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
onlar nasıl çıkar bilmiyorum ama düzenli olarak yıkandıktan sonra metal yerlere "wd-40" sıkılması öneriliyor. tabi fren disk ve balatalarına gelmemeli sonra frenler tutmayabilir.

kontağa bile sıkıyorum ben "wd-40" zararı yok. suyu uzak tutuyor, pası çözüyor ve yağlıyor.

Herhangi bir nalburdan veya benzinlikten wd-40 alıp sıkabilirsin. 10 lira civarındadır fiyatı. Paslı yere sıkıp tel fırça ile fırçalarsın. Yanlız dikkat et zincire ve frenlere gelmesin. Zincire sıkarsan zincirin kendi yağını bozarsın. Frenlere sıkarsan frenin tutmaz temizlemek için çok uğraşırsın hatta balataları değiştirmen gerekebilir.

wd 40 biliyorum gerizekalıya anlatır gibi anlatmışsınız ama sağolun arkadaşlar:mrgreen: WD40 geçirmiyor ya onları malesef denedim daha önce. Sıkıp bir diş fırçasıyla üstüne gideyim bakalım onların.

amortisördekiler kromajlı yerdeyseler krom parlatıcı ile ovalayabilirsiniz. vidalarıda eski bir diş fırçası ile gaz yağıyla fırçalarsanız geçici olarak pastan kurtulabilirsiniz. ama kendini yine tekrarlayacaktır.

en ucuzu nalbura git 1 tl lik saten alçı al bezin içine koy onla ovala tertemiz olsun,dene gör

Kimse yazmamis şaşırdım, kaynar su dok oksit yapan yere, uçtuğunu göreceksin.

würth kontak temizleme spreyi tek çaresi, oksitlenmiş tüm yüzeyleri tertemiz eder..

Aksamdan sirkeli ilik suya yatir sabahinda tertemiz oldugunu goreceksin 😜. Wd40 ve bulasik sungerinin yesil tarafi isini gorur.

en temızı dıslı yagı yada pas sökücü sıvı gres . ben ısyerınde paslı parcaya bu ıkısınden kullanıyorum . wd40 nasıl bı ıcatsa artık basım agrıyor dıyene wd40 sık dıyen bı topluluk var :) dişli yağı ve pas sökücü sıvı gres bu işin çözümüdür

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
400 numara zımpara ile iyice zımparala, sonrada yumuşak bir bez ile parlayana kadar ovuştur. olmazsa wd-40 sık :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar