yıkamacıya git, hava tabancasıyla suyu temizle, sonra da kütüğü filmle kapla.
https://www.youtube.com/watch?v=BU-GOUYa6Og
7:40'tan itibaren izleyebilirsiniz.. Rahmetli Barkın ağabey sebepleriyle birlikte anlatıyor..
Sadece konu sahibi için değil konuya denk gelen herkes için de faydalı bir video atmış. Bence yazmaktan daha faydalı.iki satır özeti yazsanız daha güzel olurmuş. Video izleyemeyenler de var.
https://www.youtube.com/watch?v=BU-GOUYa6Og
7:40'tan itibaren izleyebilirsiniz.. Rahmetli Barkın ağabey sebepleriyle birlikte anlatıyor..
videoya ulaşılmıyor hocam
iki satır özeti yazsanız daha güzel olurmuş. Video izleyemeyenler de var.
Sadece konu sahibi için değil konuya denk gelen herkes için de faydalı bir video atmış. Bence yazmaktan daha faydalı.
3 satırda yazılacak özeti varken video izleyemeyen öğrenemesin mi?
şimdi wd40 sıkmayalım mı sıkalım mı bilemedim mesela. Herkes video izleyemiyor.
Eskiden adına "Netiket" denen bir kavram vardı. İnternet ortamlarına video gibi şeylere link verilirken iki satır özet vb. gibi şeylerle atılırdı. Artık insanlarda okuma-yazma alışkanlığı pek kalmadı, sosyal medyadaki en fazla 140 karanketlik yazılar bile uzun geliyor ama ne yapalım, artık böyle.
Videoyu atmamın sebebi tam olarak sıkarsa "nasıl sıkması gerektiğini" ve "sıktıktan sonra nasıl silmesi gerektiğini" izleyerek öğrenmesi açıkçası. Evet, burada dümdüz sıkılır bir şey olmaz da diyebiliriz ama bir şeyi nasıl yapması gerektiğini tek kelimelik "evet" ya da "hayır" ile değil "neden" ve "nasıl" diyerek öğrenmesi daha güzel olacağını düşünüyorum.
Diğer bir taraftan da arkadaşımız bunu sadece korna için değil, her yıkamadan sonra ya da rutin bakımda da nasıl kullanabileceğini öğrenmesi. Aslında istediğinden çok daha zengin bir içerik sunuyoruz..
Sonuç olarak bir şeyi öğrenmek isteyen kişi, bilgiye aç kişidir. Evet sık düzelir diyerek konuyu kapatırsak bu sefer onun ufkunu ve araştırmacı tarafını köreltmiş oluruz.
Saygılar![]()
Özet dedim zaten.
Bu dedikleriniz iki satırla yazılabilmiş demek ki videonun anafikri bu. Detayını merak eden tabi ki izleyebiliyorsa izler. Videoda tabi ki fazlası vardır ama konu ile ilgili olarak nasıl sıkalım, sıkalım mı sıkmayalım mı diye iki satır özet eklenebilir. Aha video bu, iki satırda anlatılacak şey için 30 saniye video izleyin demek için bu 30 saniyeye değecek bir özet lazım. 2 satırı okumak yarım saniye.
Kısaca ben geçeyim sbi rahmetlinin videoları hepsi ezberimde sayılır, kütüklerdeki anahtarların iç kısımlarına sıkıp ardından o anahtarları kullanıyormuş gibi hareket ettirip akan yağıda silmek, motosikletin kalan her hareketli yerlerinide yağlamakta videonun parçası onlarda aynanın katlanan kısmı, manetler, gaz elciğinin kütük ile arasındaki tel kısmı, kontak, depo kapağı ve pegler. Kısaca hareket eden heryeri abartmadan yağlayın ve akan yağı silin
.
Teşekkür ederim. Sayende bütün videoyu izlemekten kurtuldum.