Okan hocam bu eğitmene ne dersin?

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Hani ilkokulda sınıfta en yaramaz öğrenciyi öğretmen sınıf başkanı yapar ya beki bira yola gelir diye, ona benzemiş sizinki. :ROFLMAO:

Ehliyet alma şartlarında en az lise mezunu olmak var, bu kuralı boşuna koymamışlar, aslında lise seviyesi fizik bilgisini gerçek hayatta karşılaşılan çoğu şeyi anlamaya ve halletmeye yetiyor bu yüzden demiştim fizik bilmeyenlere öğretmek zor diye. En azından lisede öğrenmediği fizik bilgisini de öğretmeye çalışıyorsunuz, zor iş sahiden.

Iste burada internetten cok destek aliyorum. Özellikle fizik ile ilgili aciklamalarda MIT hocalarindan Walter Lewin in videolarini kullaniyorum. Adamin ders teknigi adeta sifir bilgiye sahip kisiye anlatir gibi anlatmak . Tavsiye ederim.

Tanımam etmem muhtemelen de tanısam sevmem de..
Doğru bişey söylemiş. Düşeceğim diye ayağını açmak istediğinde gaz açarsan motor dengesini sağlar.
Ortamın şartlarıymış yanda uçurum varmış. Yok deve. Oldu olacak, önün uçurumken olursa sakın gaz açma diye belirtsin mi?
Bu videoda hangi anın söylendiğini anlamayan motosiklet kullanmasın :)

Böyle bir videodan alınabilecek ne varsa vermiş, ne anlatacaktı 10 saniyede. 10 saniyeden ufkunun açılacağını sanan da motosiklet kullanmasın.
Yoksa... Debriyajı salarsanız ya da gaz verirseniz demiş. Demek ki debriyaj çekili o anda, o zaman gaz verirsek gitmez, demek ki ikinci şık yanlış.. ohooooo..

benzetme kısmı çok anlamsız olmuş orası başka. ne birinin itmesi ne anlatıysun =)

Burada anlatılmak istenen dengenin oluşması için tekerde jiroskobik kuvvetin oluşması lazım. Bunun içinde tekerin dönmesi lazım. Bunun içinde ya debriyajı bırakacaksın ya gazı açacaksın. Buda ileri hareket ve denge sağlayacak.
zaten ön frene düşük hızlarda basıldığında motorun yatmasının sebebi de bu değil midir?
Jiroskobik etkinin ortadan kalkması.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Hani ilkokulda sınıfta en yaramaz öğrenciyi öğretmen sınıf başkanı yapar ya beki bira yola gelir diye, ona benzemiş sizinki. :ROFLMAO:

Ehliyet alma şartlarında en az lise mezunu olmak var, bu kuralı boşuna koymamışlar, aslında lise seviyesi fizik bilgisini gerçek hayatta karşılaşılan çoğu şeyi anlamaya ve halletmeye yetiyor bu yüzden demiştim fizik bilmeyenlere öğretmek zor diye. En azından lisede öğrenmediği fizik bilgisini de öğretmeye çalışıyorsunuz, zor iş sahiden.
Bizim zamanımızda Lisede branşlar vardı, Matematik, Fen, Edebiyat diye. Edebiyat branşını seçenler Fizik dersi görmezlerdi. Yani Lise mezunu olmak asgari bir Fizik bilgisine sahip olacaksın anlamına gelmiyor. Lise diploması da bir anlama gelmiyor artık zaten; 70 yıl önce bir anlamı vardı belki, şimdi orangutanlar bile Lise diploması alabiliyor - sistemimiz böyle artık.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bizim zamanımızda Lisede branşlar vardı, Matematik, Fen, Edebiyat diye. Edebiyat branşını seçenler Fizik dersi görmezlerdi. Yani Lise mezunu olmak asgari bir Fizik bilgisine sahip olacaksın anlamına gelmiyor. Lise diploması da bir anlama gelmiyor artık zaten; 70 yıl önce bir anlamı vardı belki, şimdi orangutanlar bile Lise diploması alabiliyor - sistemimiz böyle artık.
Sen böyle deyince baktım, bizim lise bölüm olarak Matematik diye geçiyormuş. Bizde de fen dersi vardı ilk yıl, sonrasında fizik ve kimya vardı ama biyoloji görmedik lisede. Kimya öğretmeninin lakabı "boksör"dü, o aklımda kalmış çünkü lise sonda kimyadan ikmale kalmıştım, zaten bir buçuk aylık yaz tatilimin bir ayı da ikmal sınavlarına hazırlanmak için okulda geçmişti.

Evet, artık sınıfta kalmayı da kaldırdılar, universite sınavında eksi matematik neti ile matematik bölümüne girebiliyorlar, sonra universitelerde de lisedeki gibi birilerinin düzgün ders anlatmasını bekliyorlar, sanki kendi çok bi temel bilgisi varmış gibi hoca dersi anlatamıyor diyorlar. Edebiyat bölümü bile olsa asgari fen bilgisi dersi olmalı aslında, hatta fen veya matematk bölümü olsa da asgari Türkçe dersi de olmalı çünkü kendi anadilini düzgün bilmeyenin bilim öğrenmesi de çok zor.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Sen böyle deyince baktım, bizim lise bölüm olarak Matematik diye geçiyormuş. Bizde de fen dersi vardı ilk yıl, sonrasında fizik ve kimya vardı ama biyoloji görmedik lisede. Kimya öğretmeninin lakabı "boksör"dü, o aklımda kalmış çünkü lise sonda kimyadan ikmale kalmıştım, zaten bir buçuk aylık yaz tatilimin bir ayı da ikmal sınavlarına hazırlanmak için okulda geçmişti.

Evet, artık sınıfta kalmayı da kaldırdılar, universite sınavında eksi matematik neti ile matematik bölümüne girebiliyorlar, sonra universitelerde de lisedeki gibi birilerinin düzgün ders anlatmasını bekliyorlar, sanki kendi çok bi temel bilgisi varmış gibi hoca dersi anlatamıyor diyorlar. Edebiyat bölümü bile olsa asgari fen bilgisi dersi olmalı aslında, hatta fen veya matematk bölümü olsa da asgari Türkçe dersi de olmalı çünkü kendi anadilini düzgün bilmeyenin bilim öğrenmesi de çok zor.
Yahu sıkılmadan / yerinden kalkmadan 50 sayfa kitap okuyabilsin ve okuduğunu anlayabilsin öp de başına koy o seviyedeyiz artık...

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Yahu sıkılmadan / yerinden kalkmadan 50 sayfa kitap okuyabilsin ve okuduğunu anlayabilsin öp de başına koy o seviyedeyiz artık...

Bunlar hep "aman çocukların canı sıkılmasın" diye eline telefon/tablet vermekten oluyor, canı sıkılmayan kendini geliştiremez, sıkılmak lazım bazen.
Çocukları çok telefonla oyuna sarınca bir süre telefonlarını ellerinden alıyoruz, canları sıkılıyor sonra yapacak bir şeyler bir oyunlar falan buluyorlar, hiç olmadı kitap okuyorlar, olay aslında canının sıkılmasına alışık olabilmek.

Biz çocukken TV akşam olunca açılırdı, gündüz tv yayını yoktu, kışın soğukta her zaman sokakta oynamak da olmazdı, çok canımız sıkılırsa yapacak bir şey bulamazsak kitap okurduk. Şimdi çocukların canları sıkılacak fırsatları da az, sürekli bir uyaran var, bu çok kötü bir alışkanlık aslında, canının sıkılmasına alışık değiller.

Bu videoda benim anladığım yavaş giderken denge bozulunca arka fren-debriyaj-gaz kontrolü gibi

Motosikleti
cbf 150
Hala anlamadım hala, man kafamıyom neyim.

Tekrar soruyorum,diyelim yavaş hızda sola dönüyorum. Ve düşücek gübi oluyorum ayagımı istemsizce yere atmadan gazamı basmalıyım?

Motosikleti
K 1600 GTL
Hala anlamadım hala, man kafamıyom neyim.

Tekrar soruyorum,diyelim yavaş hızda sola dönüyorum. Ve düşücek gübi oluyorum ayagımı istemsizce yere atmadan gazamı basmalıyım?
gaza basmak diyince biraz fazla gaz vermek anlaşılıyor. Hafif gaz vermen gerekiyor kamyoncu. İnşallah trollemiyorsundur......

Motosikleti
cbf 150
İyide bro zaten bilinmedik birşey değilki o :))) onu çözmeye çalışıyorum.

Yoksa ışıklarda durduk kadın sürücü kçyeşil yandı sanıp dokundurmasımı? Anlamadım valla

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben de şunu anlamıyorum; düşeceğine hissettiğin an koy ayağını yere, kal dengede. Şart mı illa ayak koymadan gaz açarak ilerlemek. Ayağını yere koymadan gaz açarak gidenin şeyine mavi boncuk mu takıyorlar?

Ha adam dar dönüşte debriyaj ayarını kaçırdı, motor stop etti, o saatten sonra çalışmayan gaz koluyla başbaşasın.

Motosikleti
K 1600 GTL
Ben de şunu anlamıyorum; düşeceğine hissettiğin an koy ayağını yere, kal dengede. Şart mı illa ayak koymadan gaz açarak ilerlemek. Ayağını yere koymadan gaz açarak gidenin şeyine mavi boncuk mu takıyorlar?

Ha adam dar dönüşte debriyaj ayarını kaçırdı, motor stop etti, o saatten sonra çalışmayan gaz koluyla başbaşasın.
O dediğin ağır motorlarda her zaman işlemiyor ayağını koyduğun yerdeki hafif bir kot farkı, biraz mıcır bile düşmene sebep olabiliyor. Birde henüz tam olarak durmamış motorda ayağı açmak dengeyi dahada bozabilir...

matematik fizik falan geçtim. Lise mezunu bir kişiden en çok adabı muaşeret kurallarını bilmesini ve çevresindekilere saygılı davranmasını bekliyorum.
İntegral falan bilmese de olur.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

O dediğin ağır motorlarda her zaman işlemiyor ayağını koyduğun yerdeki hafif bir kot farkı, biraz mıcır bile düşmene sebep olabiliyor.
Benim başıma geldi. Allahtan debriyaja bastımda tam durmadan ayağımı falan koyup bir şekilde devrilmeden iade ettim.

Motosikleti
K 1600 GTL
Kot farkı hiç aklıma gelmedi ama düşeceğini hissettiğin an es kaza yere bakıyorsan ve o halde gaz açtığında da düşme tehliken var.
Aslında bu videoda bahsettiği şey jiroskobik etkinin motoru denge de tutmaya yetmediğini hissettiğinde ayağını refleks olarak açmak yerine hafif gaz verirsen motoru dengelersin demek istiyor. Dediğin gibi yere bakarsan zaten dengeyi kaybedersin...

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Aslında bu videoda bahsettiği şey jiroskobik etkinin motoru denge de tutmaya yetmediğini hissettiğinde ayağını refleks olarak açmak yerine hafif gaz verirsen motoru dengelersin demek istiyor. Dediğin gibi yere bakarsan zaten dengeyi kaybedersin...
Yarın çalışıyorum ama Pazar günü adamın dediklerini bir deneyeceğim. B.k çuvalı gibi yere kapaklanırsam adamın videosu altına "len it, len sokak iti" diye çemkiririm. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar