Açlık da iyi ramazanda vücut dinleniyor
Evet açlık vücudu müthiş bir şekilde dinlendiriyor.Susuzluğa hiç girmiyorum.Zamanında düzenli oruç tutmuş çoğu tanıdığım safra kesesi ameliyatı olmak zorunda kalmış.Susuzluğun safra kesesi taşı ve böbrek hastalıklarına sebep olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış bir olay.Açlık da iyi ramazanda vücut dinleniyor
Aç kalmanın vücuda verdiği zararlar ;
1- Vücut halsiz kalır. Beslenme sonucu vücut enerji sahibi olur. Açlık uzun süre devam ederse vücut halsiz düşer. Vücut bitkin ve yorgun olur.
2- Kan basıncı olumsuz etkilenir. Aç aklınca kan basıncı düşer tansiyon da düşer, bayılmalar yaşanabilir. Tansiyon hastaları uzun süre aç kalmamalıdır. Özellikle ileri yaşlarda olanlar için daha ciddi problemlerin ortaya çıkmasına sebep olabilir.
3- Dikkat eksikliği ortaya çıkar. Açlık sonucunda odaklanamama sorunu yaşanır. Bir işe ya da duruma tam olarak konsantrasyon sağlanamaz. Anlama zorlaşır. Özellikle iş ortamında uzun süre aç kalınırsa iş verimliliği düşmüş olur.
4- Mide problemleri yaşanır. Mide eğer uzun süre besinleri alamaz ise midenin salgıladığı asit mide problemlerine yol açar. Midede ağrı, kasılma, mide bulantısı oluşabilir. Uzun süre aç kalmayı alışkanlık haline getirenler kronik mide rahatsızlıklarına ya da daha ciddi mide hastalıklarına yakalanabilir.
5- Bağırsak problemleri ortaya çıkar.
6- Baş dönmesi yaşanır.
7- Baş ağrır. Açlık baş ağrısına sebep olur. Özellikle migren hastaları uzun süre aç kalırsa migren atakları yaşar.
8- Ellerde titreme görülür. Tansiyonunun düşmesinden kaynaklı olarak ellerin koordinasyonu sağlanamayabilir. Böylece de eller titremeye başlar.
9- Vücudun enerji depoları tükenir. Vücut beslenmediği için enerji sağlayamaz ve vücut enerji depolarından harcar. Böylece enerji depoları da tükenir.
10- Kusma olur. Bünyesi zayıf olanlar uzun süre aç kalırlarsa kusabilirler.
Şeker hastaları uzu süre aç kalırsa elleri, ayakları titrer, gözleri bulanık görmeye başlar. Hatta kandaki şeker oranları aşırı düştüğü için şekersizlik komasına girebilirler. Şeker hastalarının komaya girmeyi hayati sorunların ortaya çıkmasına sebep olur.
Zamanında düzenli oruç tutmuş onlarca tanıdığımdan sadece biri safra kesesi ameliyatı olmak zorunda kalmışken oruçla işi olmayan iki tanıdığım safra kesesi ameliyatı olmak zorunda kaldı. Anektodal veri diyoruz bunlara, dünya biz ve çevremizden ibaret olmadığı için hemen hemen bir anlam ifade etmiyor. Sağlıklı bir bireyin yılda bir ay oruç tutmasının da safra kesesi taşı ve böbrek hastalıklarına sebep olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış bir olay mı?Evet açlık vücudu müthiş bir şekilde dinlendiriyor.Susuzluğa hiç girmiyorum.Zamanında düzenli oruç tutmuş çoğu tanıdığım safra kesesi ameliyatı olmak zorunda kalmış.Susuzluğun safra kesesi taşı ve böbrek hastalıklarına sebep olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış bir olay.
Zamanında düzenli oruç tutmuş onlarca tanıdığımdan sadece biri safra kesesi ameliyatı olmak zorunda kalmışken oruçla işi olmayan iki tanıdığım safra kesesi ameliyatı olmak zorunda kaldı. Anektodal veri diyoruz bunlara, dünya biz ve çevremizden ibaret olmadığı için hemen hemen bir anlam ifade etmiyor. Sağlıklı bir bireyin yılda bir ay oruç tutmasının da safra kesesi taşı ve böbrek hastalıklarına sebep olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış bir olay mı?
Sağlık sorunları olan kimse oruç tutmamalı zaten.
Araplar zaten bizim gibi değil, Ramazan'da gündüz uyuyup gece yaşıyorlar.
Bence böyle bir araştırma sonucu olmaması durumu fikrinizle örtüşmediği için böyle bir sebep uyduruyorsunuz.Malum dindarlar ortalığı ayağa kaldıracağı içinde direk oruç tutmak şu hastalıklara sebep olur diye bir araştırma yok.
Bence böyle bir araştırma sonucu olmaması durumu fikrinizle örtüşmediği için böyle bir sebep uyduruyorsunuz.
Peki siz yukarıdaki fikrinizi "dindarlar ortalığı ayağa kaldırır" deyip paylaşmaktan vazgeçtiniz mi?
Ki bilim dünyası sadece Türklerden ve müslümanlardan ibaret te değil. Mesela evrim "aman dindarlar ortalığı ayağa kaldır" denip çalışılmamış mı? Alakası yok.
İşinize gelince "işte bilim dinle çelişiyor", ama gelmeyince "işte dindarlar yüzünden bilim dinle çelişmiyor"E bu kadar da olmaz ki yahu.
Ne Arap sevdalısı ulusmuşuz, kusacağım güzel ülkemde "Arap" lafı duymaktan.
Haftasonu tatlı bir kaçamak için İzmirdeydim, çok çok sevdiğim Alsancak sahilde de bol bol Arap vardı, İstanbul'a dönerken bindiğim otobüste de Arap vardı, otobüsten indiğim terminalde de ve eve dönmek için bindiğim servis minibüsünde de Arap vardı.
Seven sevsin, ben sevmiyorum bu adamları. Bu adamlara tapan Türkleri de sevmiyorum. Bu adamlara tapan kesimin de beni sevmemesini zerre umursamıyorum.
Buna yüzde yüz katılıyorum. Dine bilimle destek aramak ta, dine bilimle karşı çıkmak ta, bilimin suistimalinden başka bir şey değil.Son olarak şimdi tam adı aklıma gelmiyor galiba inanç felsefi konusunda araştırma yapan bir eleman vardı.Onun çok güzel bir sözü vardı.Din ve bilimi sürekli karşılaştırmayın,ikisi birbirine paralel giden olgular değil.Din adı üstünde inançtır sürekli bilim ile doğrulanmak yada kanıtlanmak zorunda değil.