OGS mi HGS mi?

Arkadaşlar motorsiklet için hangisi uygun sizce? İlk defa motor aldığım için bilmiyorum arabadaki gibi yapıştırıyor muyuz motora? Bu durumda yağmur filan yağdığında cihaz bozulmaz mı? Sizce hangisini almalıyım yönlendirebilir misiniz?

Şimdiden çok teşekkürler.

Motosikleti
Suzuki burgman 200
Motosikletler icin 6. Sinif hgs kartlari var.Fosforlu yeleklerden giyiyorsaniz onlarin ozel cepleri var karti koymaniz icin

Cevabım biraz sıkıntılı, iki ucu boklu değnek şeklinde.

04.10.2017 itibariyle;

1- Ne yazık ki motosiklete özel 6.sınıf OGS bulunmuyor. Tek seçenek olan Otomobil OGS'sini alırsanız da iki katı (3,50 TL yerine 7,00 TL) ödeyerek yolculuk yapıyorsunuz.

2- HGS alınca da dert bitmiyor. Ola ki HGS etiketinizi okuyamazlarsa bu sefer dönüp "OGS kaçak geçişi" olarak plakanıza ceza yazıyorlar. 1.maddede yazdığım şekilde motosiklet OGS'si diye birşey olmadığından 7 TL kaçak geçiş + 77 TL kaçak geçiş cezas yemiş oluyorsunuz.

Son 3 aydır tüm geçişlerim kaçak geçiş olarak işleniyor ve 0850 460 6060 no'lu Karayolları Müşteri Hizmetlerine dert anlatmaktan, email vs. göndermekten sıkıldım.

İnşallah motosiklet OGS'si çıkar, biz de bu salaklıktan kurtuluruz.

Son düzenleme:
Aradan geçen sürede HGS'nin yanlış okuma hataları aynen devam ediyor ancak artık düzeltme taleplerimi BİMER üzerinden gönderiyorum. En çok 1 hafta içinde çözülüyor. Bu adresi kullanmayı herkese tavsiye ederim :wiinkk: --> https://www.bimer.gov.tr/

Aradan geçen sürede HGS'nin yanlış okuma hataları aynen devam ediyor ancak artık düzeltme taleplerimi BİMER üzerinden gönderiyorum. En çok 1 hafta içinde çözülüyor. Bu adresi kullanmayı herkese tavsiye ederim :wiinkk: --> https://www.bimer.gov.tr/

Aynen, ben de bimer ile çözüyorum ama gerçekten can sıkıcı. Tüm türkiyedeki otoyollarından giriş çıkış yapacak kadar bakiye yüklesem bile insanın içinde hep bi kuşku: acaba kaçak geçiş vs diye bakiye bitti mi diye. Çok saçma bi durum.

6. sınıf için HGS tek çare hatta 6 sınıf bankalarda vs de olmuyor,
sadece Ptt'den alabiliyorsun.

Sonra okumuyor,
OGS'den geçtin diye okuyor,
yanlış okuyor,
Geçişlerde ceza gösteriyor,
bakiyeni düzgün göremiyorsun,
yüklemek istediğinde sistem çalışmıyor,
düzeltmek için aradığında sistem çalışmıyor vs.

Bazen plakayı kapatanlar haklı mı acaba diyorum.

Yaklaşık bir yıldır motora HGS Kart aldım.
55 TL. 30 TL kredi var.
En az 10 kere otoyoldan girip çıktım, bakiyem halen 30 TL.
Kaçak girişim yok.
Yanlış yazılan hiç yok.
Ne arıyor nede soruyorum.
Akışa bıraktım.

Bir ek soru da ben sorayim.

Hgsyi biryere yapıştırıyor musunuz? Geçerken cebinizden çıkarıp mi gosteriyorsunuz? Kaska yapistirmayi düşündüm ama hgsi yapıştırdıktan sonra sökemiyoruz sanirim.
Nedir bu işin oluru

ogs kullaniyordum pahali diye hgs ye gectim ama ogs de gun icinde kopruden gidis gelis yaptigimda 7 tl cekiyordu hgs de de ayni gidis gelis 7 tl bu normalmi yoksa 3.5 mu olmasi gerekiyo hgsde gidis gelis? aydinlatirsaniz sevinirim aksi halde gidip duzelttircem

Motosikleti
Hero X Pulse 200
6. Sinif hgs en mantiklisi, aldigin hgs kartini kameraya göstermene gerek yok. Kameralar plakanı okuyup hesabindan dusuyor. Giseden gecerkende kacak gecis uyarisi yapiyor ama dikkate almamak lazim.

Edit; 6. Sinif hgs sirkecideki büyük ptt'de mevcut.

6. sınıf olunca indirimli oluyor, o nedenle mutlaka tercih edilmeli.
1. Köprüdeki gişede kart bulunuyor. Ayrıca TEM Çamlıca gişelerdeki ofisten de alınabilir.

Kredi kartı şeklinde bir kart, bir yere koymak gerekmiyor, ama NC'nin ön bagajda iken bazen okuyor.
Okumazsa da plakadan buluyor.
Eğer 7 lira düştü ise mutlaka arayıp düzeltmek gerekiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar