Motoru da HGS yi de 2016 da aldım, 2015 te İzmir çeşme de ogs cezası çıktı, ankara mürted de çıktı. Daha istanbul dışına çıkmışlığım yok. Deli Dumrul'un köprüsü misali geçenden de geçmeyenden de para alıyorlar galiba.
Bu arada ben çözümü hgs'yi yeniden bu kez bankadan almakta buldum ve kredi kartıma aynı otomobilimin ogs'si gibi tanımlatmakta buldum, bakiye düştükçe 20 tl yükleniyor karttan, bıkmıştım köprüde durup hgs yüklemekten, bi de köprünün yeni sistemi ayağına boyna kara liste, gri liste, bu nedir dedim, Şimdi rahatım. Bu arada ceza filan ödemeyin, Metehan'ın dediği gibi 1 aya filan düzeltiliyor, önemli olan bakiyenizin bitmemesi. Aynı şey kgs ilk çıktığında da oldu 6.sınıfları uzun bi süre tanımlayamamışlardı, arkadaş nasıl bir sistem kuruyon ki farklı sınıfları anında tanımlayamıyorsun, anlamak mümkün değil, hani bilgi çağındaydık, tablet mablet dağıtıyodunuz çocuklara. Hay bin kunduz.
Bu memlekette yaşamak hakikaten zor, bazen gerçekten bu kadar iş bilmezi nasıl bir araya toplamışlar diyor insan, çok sıkılıyor.
Ve yazık ki bize de evrendeki milyarlarca gezegenden bu gezegen ve o gezegendeki yüzlerce ülkeden bu ülkede dünyaya gelmek düşmüş, üstüne de bu çağda, ülkenin bu döneminde yaşamak, neylersin, talihimiz yok bahtımız kara.