Öğrenciyken Motosiklet Almak

Merhaba arkadaşlar,
Buna benzer konular belki defalarca kez açılmıştır ama ben de kendi çapımda aklıma takılan şeyleri sizinle paylaşmak istedim.
Yıllardan beri içimde bi motosiklet sevdası var ama öğrenci ekonomisi buna pek uygun değil sizin de bildiğiniz gibi.
Şu an üniversite son sınıfım ve motor hayalime bir adım daha yaklaştığımı hissediyorum. Aynı zamanda vücut geliştirme ile uğraşan biriyim ve bu olayı kazanca çevirdim. Sporcu ürünleri ( supplement ) satışı yaparak aylık 2 ile 2.5 bin lirası kazanıyorum. İnstagram, web üzerinden vs. Burdan şimdi isim vermeyeyim. Bunun sayesinde ailemden de artık para almamaya başladım ve öğrenci evimin kirasına kadar kendi cebimden karşılıyorum. Ekonomik özgürlüğünü hissedince insan tabii artık elle tutulur bir şeylere sahip olmak istiyor. Ben de yıllardan beri içimde olan motor hevesimi artık gerçekleştirmem gerektiğini düşündüm. Yaklaşık 1 ay önce ehliyete yazıldım. Aralık gibi sınav olacakmış.
Biçok araştırma yaptım motosiklet hakkında 1 aydır nerdeyse her gün motorla ilgili bi şey incelemeden günümü bitirmiyorum anlayacağınız virüs bana da bulaştı. Az çok kafamda kararlaştırdım ve Cbr250 ile başlamayı kafaya koydum. Ocak gibi almayı planlıyorum. Annemden yaklaşık 5 bin lira alıcam onun yardımı olacak sağolsun bende de şuan yaklaşık 2 bin lira var. 7 Bin gibi bi rakam hazır.
Ocağa kadar cbr 250 ekipman ve sigorta masrafını karşılayacak parayı tamamlayamazsam kredi çekmem sizce mantıklı olur mu?
Parayı biriktirmek için elimden geleni yapıyorum sigaram vs. yoktur.
Daha önce bu yollardan geçmiş tecrübeli olan abilerim kardeşlerim illa ki vardır burada. Sizin tavsiyeleriniz nasıl olur?

Boy falan uygunsa al yani :)

CBR 250 Bende istedim ama 192 Boy ve 107 Kilom ile istedim ve kaldı öyle :(

Şimdi CRF 250 L düşünüyorum bakalım :)

Benim boy 1.88 ilk yarım saatten sonra bacaklarım ağrımaya başlıyor. Bunun dışımda görüntü itibari ile bir sıkıntı yok.

Temiz bi motoru 12 ye alsan 2 de ekipman. Kendi üzerine yapacaksan 1 liradan assagi sigorta çıkmaz. Vergisi yok gibi bir sey 15 e patlar yani sana. Eger ailenin yaninda yasiyorsan cek kredi al. Ama baska sehirde yemez haci. Cok zorlanirsin. Bide koyacak yerin var mi. Yoksa hemen bulmaya calis oyle al

ayrı şehirde yaşıyorum da dediğim gibi kazancım var belli bi düzeyde onun haricinde apartmanın içine koyabiirim motoru sıkıntı olmaz o konuda. motor kullanan bölümden arkadaşlar da var

O zaman guzel. önemli seyler bunlari ihmal etme Motosiklet egitimi ,motoru koyabilecegin güvenli bir yer, ekipman. Bunlari sağlayabileceksen başla

Kafana takilan bisey olursa yaz bana. Bende 125r kullaniyorum. 250likle baslanir mi diyenlere bakma. Keske 250r alsaydim bende. Surdum ikisini de cok da farkli degil baslangic icin uygun bence 250r

ben de aynı şekil düşünüyorum yakın arkadaşımda cbr 125 var, ehliyet derslerine gidicem onda biraz tecrübem olur. en kötü o bahsettiğim arkadaşın motoruyla alıştrmalar yapar onunla öğrenirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar