öğrenci motoru

merhaba arkadaşlar.
ben ankarada öğrenciyim ve evden derse gelip gitmek için motorsiklet almaya karar verdim.
çok pahalı birşey alamayacağım için honda cbr 125r ve kanuni seyhan 150c arasında kaldım. ve öyle çok bozulup da beni tamirle falan uğraştıracak bir motor da istemiyorum.

sorularım: bunlardan hangisi daha güvenlidir? yani düşme kayma olayı hangisinde daha az olur?
bir de hangisi az bozulur ve servisle uğraştırmaz?

bir de yaşım 21 ve kanuni seyhan biraz daha ağır abi motoru gibi görünüyor sanki honda yaşıma daha uygun gibi ama ben kanuniyi de beğendim.

ayrıca başka alternatif önerilerinize de açığım.

Bence öncelikle forumdaki CBR 125, CBF 150, YBR 125 konularını baştan sona bi oku. Kanuni kullanmadım, ama kullanmam, abuk subuk kalitede mallar üretiyorlar, sonra yerli üretim diye geziyorlar ortalıkta ne yazık ki. Derdin görüntü değilse, kendi adıma, CBFmden çok memnunum, güçlü ve görüntü itibariyle YBR 125e göre iri bir motor (zaten CBR yanında bisiklet gibi kalıyor). İlla ki sportif bir model istiyorum dersen CBR düşünülebilir, ama onun da supersport doğası gereği oturuş pozisyonu rahatsız, falan filan... Dediğim gibi, bu modellere ait konulara göz atarsan hem teorik pek çok şey öğrenirsin, hem de fikir sahibi olursun. :wiinkk:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
honda derim ortada kalite farkı baya bir var yani kanuni ve honda dersen tabiki honda CBR 125 R güzel bir motosiklet görüntüsüde hoş maddi sorunun yoksa hiç düşünme derim CBR 125 R :cat: :bounce:
ve
st_erdogan çok doğru demişki
Bence öncelikle forumdaki CBR 125, CBF 150, YBR 125 konularını baştan sona bi oku.

eski fiyatı olsaydı cbf150 derdim. Fakat cbf150 3990 ytl ye pahalı bence. Yine de değerlendir. Yalnız imkanın varsa honda, yamaha gibi markalardan şaşma derim.

cbf150 sahibi olarak tavsiye ederim cbr125 te güzel keyifli bi makina ama hondayla kanuniyi karşılaştırma bile honda al rahatına bak...

Valla arkadasım bu ilk motorun mnu olucak onu bilmiyorum ama eger ilk motorunsa cbr125 alma derim he cok guclu bı makına kullanamazsın falan demıyorum kı ogle bı makınada degıl ancak Allah korusun yatırırsan yan granajların masrafından kalkamazsın sen daha cok ne bılım ybr125 cbf150 yada scooter bak derım cunku anladıgım kadarı ıle sehır ıcı kullancaksın ama karar senın.

Ha bı gercek var Honda alacak paran varsa sakın Kanuniye bulasma bile Para varsa Japondan şaşma derim.

bence cbf al
cunku..
cbr ın parcaları pahalı grenajlı oldugu ıcın
2.el cbf fazla yoktur ama
ugrasırsan bulabılırısn

tavsiyem cbf 150 tabikide :) tabi bütcen 3.800-4milyar veremicekse,2.ellere yönelebilirsin.Oda olmadı 2.el yamaha YRB 125 al daha mantıklı:cat:

honda today 50 al o zaman canavar gibi motor ne akar no kokar hemde çok ucuz benzini üfler görüntüsüde gayet hoş tam öğrenci işi fiyatıda çok makul çok ucuz istediğin fiyatlarda

ama illa honda mı kanuni mi dersen honda al tabiki kanuni ile kıyaslanmaz bile honda

Valla arkadaşım maddi durumun iyi ise tabiki honda alman daha mantıklı bir seçim olacaktır.Diğer arkadaşların dediği gibi cbf 150 al senelerce binersin ama biraz daha makul fiyatlı bir şey bakıyorum diyorsan bence kanuni seyhan 125 modelleri var onlar seni idare eder bide onun dışında tabi bu benim kişisel görüşüm mondial in bence en sağlam ve dayanıklı modeli kt 125 var onuda alternatif olarak düşünebilirsin pek sorun çıkartmayacağını düşünüyorum seçim sana kalmış:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Aklında iki seçeneğin varsa Cbr 125 R :wiinkk: derim

eğer amaç belirli bir miktar bütçe ile en iyisini almaksa bu seçenekler içinde ybr daha iyi bir seçim olabilir. 4000 ytl gibi bir bütçe için cbf almak yerine ybr alındığında 3250 ytl kalan 750 ytl kısım ile kask, mont, koruma ekipmanı gibi malzemeler alınıp hem motor hem de güvenli sürüş sağlanabilir düşüncesindeyim.
eğer bütçe daha fazlasını kaldırıyorsa o zaman 3 model içinde istediğin model işini görecektir.

hyosung karion al ... çok aceleci davranma...çünkü motorunu aldıktan 1 ay sonra yeni motor istiyeceksin ucuz birşey alırsan...en azından bana öyle oldu

merhaba arkadaşım,

ben de senin gibi düşünüp taşınıp epey de bekleyip almıştım motorumu.
paylaşabileceğim bilgiler şunlar :)

- CBF150 güzel motor. Gerçekten sınıfında en iyisi. Ancak maalesef 500 YTL zam geldi. Sıfır fiyatı 4000 YTL. Tertemiz bir 2. eli 2,750-3000 YTLye bulabilirsin(max). Kullanımı gitgide yaygınlaşıyor. Kolay elinden çıkarabilirsin.

-YBR 125 de iyi. Ama CBF'den sonra 2. gelir. Sıfırı 3300 YTL. Yine tertemiz 2. eli 2250-2500 arasına bulursun(max) yedek parçası bol, 2. eli yaygın.

-CBR 125 oldukça ufak bir motor. Çok güzel, oldukça kaliteli ama çok ufak. Oyuncak görüntüsünde pırıl pırıl çok cici bir motor. Kullanan arkadaşlar sakın kızmasın ama şahsi kanaatime göre bir bayanın başlangıç motoru olabilecek ölçülerde. Bir de acemiyken düşeceksin. Grenaj parası vereceksin. Yedek parçası da oldukça pahalı. Acemiliğini attıktan kısa süre sonra bu motor sana yetmeyecek. Elinden çıkarırken de fiyatı oldukça düşecek... Sıfırı 5,500 YTL. Temiz bir 2. eli 3,500 YTLye bulursun.

-Acemilik atmak için çok temiz çinli de bulabilirsin ve işini de görür. Ama şahsi kanaatim ben gidip sıfır çin motoruna 2,500 YTL üzeri paralar ödemem. 1000-1500 veririm en fazla. Satarken zaten fiyatı çok düşüyor. Buna göre düşün..

-Yukarda verdiğim 2. el fiyatları tertemiz motorlar için. Arayıp daha uygun fiyatlı olanları da bulabilirsin. Fiyatların hepsi tabi ki nakit için. Ama ararsan bazen kampanyalı kredi imkanları bulabiliyorsun.

Karar verirken şunları da gözönüne al :) :

-Acemilik atacağın motorunun işçiliğinin ucuz, yedek parçasının bol ve ucuz olması lazım.
-İnsan acemilik döneminde kendini ve işin ABCsini öğreniyor. Bizim gibi insanların lükse kaçmasının gerekli olmadığına inanıyorum. Zaten insan bekledikçe ve denedikçe öğreniyor kullandığı aletin değerini biliyor ve veriyor... Yani nispeten düşürdüğünde çok üzülmeyeceğin, elinden çıkardığında fiyatı çok düşmeyecek, uygun fiyatlı ve olabildiğince kaliteli bir makina almanı tavsiye ederim...
-Kendi paranla almıyorsan yani altı aya bi seneye para biriktirir şunu alırım diyemiyorsan, bence nispeten kaliteli bir seçim yapmakta fayda var derim.

Umarım motoruna en kısa sürede kavuşur güzel günlerde kullanırsın :)

Honda ve yamaha gibi motorlar gerçekten kalitelidir.Ama bu ikisi dışında motorları da değerlendirmelisin. Bildiğiniz gibi bu markalar diğerlerinden pahalı.
Bazı arkadaşlar 2. el almanı tavsiye etmişler.Ben bu görüşe katılmıyorum.
Eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı.
Bence yedek parçası bol ve ucuz servis hizmetleri iyi olan bir markayı tercih etmelisin.
Herkese ve her görüşe saygılar..

ybr 125 te olabılırr bnce hem ekonomık hemde saglamlıgını kanıtlamıs bır motosiklet fıyatıda uygun

21 yasında olcam ve sağa sola motor danıscam haa????

gıt al bı cbr keyfıne bak dostumm...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar