Special cross'a plaka takamazsın, far, stop, sinyal, ayna, artcı için ayak basma yerleri vs.. yani normal motosiklette olan çoğu şey olmadığı için plaka çıkmaz.. Sadece arazide kullanabilirsin. Kilometre ve devir göstergeside yok yani şuana kadar benim gördüğüm special cross'lar da yoktu. Bunların yerine saatlik bakım gerektirdiği için saat vardı, yani kilometre göstergesinin yerinde sen motoru çalıştırdığında devreye giren bir saat.. Buradan saatini takip edebiliyorsun ve bakım aralıkları kaç saat'te ise o saate gelince yağını, suyunu vs.. değiştiriyorsun. Atıyorum bakımı periyodu 8saat ise her 8saatte bir yağını sıfır yağ ile değiştiriyorsun en basiti.. Bu tarz masrafı olduğundan ve plaka çıkmadığından dolayı benim nacizane tavsiyem Honda CRF 250L, Kawasaki KLX 250, Yamaha WR250 ya da Yamaha WR 125 gibi enduro tarzı motosikletleri tercih etmen.. Hem yolda hem arazide kullanabilirsin, bakım periyodu bi nebze daha uzun olur, plaka çıktığı için şehir içinde de kullanabilirsin, special'e göre biraz daha ağır olur, üzerlerinde gelen lastikler arazide yeteri performansı veremiyor bazen ama lastik değişimi ile bunu da ortadan kaldırabilirsin.