Off road eğitimi

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Selam,

Off-road enduro, cross veya supermoto sürüşünü öğrenmek istiyorum, daha önce kullanmadım. İlk aşamada motosikleti ve ekipmanı sağlayan bir firma olursa daha iyi olur. Off-road motosiklet sürüşüyle ilgili sağlam eğitim veren kurumlar var mı? Örnek olarak şunları buldum:

http://www.bikemyworld.com/egitimler/off-road-egitimler/
http://www.bmwrideracademy.com/index.html (Enduro eğitimleri)
http://www.enduromarket.com/default.asp?icerik=motosiklet_egitim

Bu veya benzeri bir eğitime katılmışsanız yorumlarınızı bekliyorum. Varolan konuları aradım ama bulamadım, daha önce açıldıysa affedin :p.

Forumdan Uzaklaştırıldı
yok :) şimdi atlar omm ciler falan sakın :) onların off road dan anladıgı köfte yemek ve bmw.bu eğitimi alıcagın yer gavuristan bir yaz tatili gidip öğrenicen.

Offroad yapan arkadaşlarınız varsa onların yanın da pratik yaparak ve nitelikli kurumlardan da eğitim alarak başlayabilirsiniz.
Bende de cross var ama offroad hiç denemedim, Uludağ'da arazi yollarına girip kullanıyorum gerçekten çok zevkli...

2. videoda yorum olarak bike my world'ü önermişler. Aslında seneye Nisan Mayıs ayları gibi offroad eğitimlerine katılmayı düşünüyorum ama forumda katılan galiba yok. Kendim gidip göreceğim artık.

yok :) şimdi atlar omm ciler falan sakın :) onların off road dan anladıgı köfte yemek ve bmw.bu eğitimi alıcagın yer gavuristan bir yaz tatili gidip öğrenicen.
2 hafta california gezisi yapmam lazım :p. 1 haftası CSS'de S1000RR'larla pist eğitimi, 1 haftası da Garrahan off road school'da cross eğitimi şeklinde :p.

Forumdan Uzaklaştırıldı
vidyodan öğrenilmez.Paranı biriktirip vizeni kapıp gidicen yurt dışında öğrenip geliceksin.İnan burda yarışlara katılcak seviyeye ulaşırsın hemde öyle böyle değil birinciliğe bile oynarsın.Görüyorsun burda eğitim meğitim almamış 300 kilo göbekli adamlar kross kullanıyor sonra agaca yapışıyorlar :) türkiyedeki cross yarışları böyle ne yazıkki genelde ağaçla bütünleşilerek son buluyor :)

Ben kapalı yolları sevmiyorum :) yolun açık, tekerin düz bazsın :p şaka bi yana başarılar dilerim Çağdaş ( bi o eksik kalmıştı :cat: )

Elbette yurt dışında eğitim alma fırsatın varsa bilmem ama
Ankara'da bundan 3-4 sene önce şans eseri karşılaştığım bir enduro klübü tanıtımı vardı.
Oradaki adamlarla konuştuğumda eğer hendime bir cross makine bulursam eğitim konusunda kendilerinin yardımcı olabileceğini söylemişlerdi.
Mutlaka İstanbul'da da vardır böyle bir klüp internette böyle bir klübün iletişim adresine ulaşırsan eminim yardımcı olurlar.

http://www.youtube.com/watch?v=lLU0rlmuLhw http://www.youtube.com/watch?v=fiPa3PbiB1E Bu videoları izlemeni tavsive ederim tabi birebir eğitim gibi olmasada temel bilgi almış olursun
Bugün benim 150'lik commuter ile araziye çıktım biraz. Bugün şu 1. videoda gösterilen öne hafif eğilerek sürme ve kolları yanlara yayma konusunu gerçekleştirdim. Cidden de işe yarıyor ama hem depoya dizleri yapıştırıp hem de nasıl öne eğilicem esnek olucam anlamadım. Zaten kalçayı sıkınca otomatikman omurga'nın da duruşu sıkılaşıyor. Bu arada video'daki abinin eğitim verirken motora sağdan binmesini baya yadırgadım ben de :cherry:

eger altında saglam bi cros varsa benim biraderle bi ara araziye gir sana baya bişiler gösterir ama bi yerin vs. kırılırsa karışmam :D egitimle ne kadar olur bilmiyorum benim biraderde hiç egitim yok ama amatör cross şampiyonu ile araziye giriyo adam sen insan deilsin diyo buna 10mt lik tepeden aşşa balıklama atlıo ktm le bende gaza gelip arkasından atladım motor kontrolden cıktı kayaya carptım omzum biraz agrıdı kırmadık bi tarafı :D cesaret ve taktiklerini birleştirince olay bitiyo ama cesaret agır basıyo

Bende ekipman da yok, motor da yok :p. Eğitim aramaktaki amacım da zaten bu. 1-2 gün gidip de öğrenmek, bana göre mi değil mi onu görmek istiyorum. Belki sonra 125 cc bir enduro alıp takılırım :p.

1-2 güne ögrenmek mi :D hard cros yaptınmı hiç ben motorcuyum diye geçiniyodum biraderle piste bi girdim dedim ben burdan aşşa mümkün deil inemem motor inmez takla atar adam benim motoru bi aldı lok aşşa:D herşey tecrübe 125 cc enduro ha:D kolay gelsin ne diyim:D 125cc bayılır ölür 2 zamanlı olsa neyse ama enduro cros olayları acayip zevkli yani düşceni bile bile oralara girmek tırmanmak...
bana göremi deilmi ne ya insanın içinde olcak kanın kıpır kıpırsa düşmekten korkmuyosan hoplama zıplama arazi camur seviyosan enduro deli sarıyo ama oran buran cok agrır ufaktan kırık cıkıkta olabiliyo en zor motosiklet dalı asfaltta herkez kullanıyo ama crosu iyi kullanan asfaltta neler yapar sen düşün.benim biraderde 2 kırık var bende bir herşeyin bedeli var anlıcan :)

Öğrenmenin sınırı yok elbette eğitim 1-2 gün oluyor onu kast ettim :p. "Bir şeyler öğrenmek" yazsaymışım keşke.

Her ne kadar SS'ci görünüp SS'ci diye geçinsem de Cross aşığıyım abi :) Yeni alet alırsam cross düşünüyorum hiç olmazsa toprağa düşeriz düşersekte :D

Her ne kadar SS'ci görünüp SS'ci diye geçinsem de Cross aşığıyım abi :) Yeni alet alırsam cross düşünüyorum hiç olmazsa toprağa düşeriz düşersekte :D
ss de tek güzel şey 4 silindirin kısa piston kollarıyla birleşerek yaptıgı senfonidir.:)
cek bi ktm altına boşver ss yi ben ss yi tek yerde kullanırım oda hatuna kısa mesaj atarken sonunda imzam olsun diye yazarım o kadarrrr :)

o kadar asvaltta gittim, asvaltta bir sürü viraja girdim, daha sonra cross aldım bir araziye gireyim dedim, anladımki asıl motorculuk dağda yapılanmış :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar