off bıktım yaw yardım Ltfn

öncelikle depo,hortum ve karbürötörünü güzelce temizle sonra karışımı yap ve doldur sorunun kalmayacaktır

bence karbüratörün hava alıo olabilir yada bujidir yag fazla olsa öle bişi olmaz

oranları filan bilmem ama iki zamanlı motor buji yağlamaya başlarsa onu ömrü boyunca düzeltemessin tek çözüm rektefiye deyi biliyorum

Problem karbüratördeki şamandıradada olabilir şamandırada delik varsa içine benzin alıyordur buda benzin akışının devamlı olması demek bu durumda yere benzin akması lazım veya şamandranın iğnesi yamulmuş bozulmuş olabilir.

İki zamanlı motorda yağ olayı çok önemli bu makinayı kullanıcaksan iki zamanlı yağlar var onlardan al benzine göre kendin ayarla bildiğim kadarı ile litreye 40. 50 gr. benzinci yağmı yağ kafasına göre artık elinde ne yağı varsa ondan dolduruyo motorada sanada yazık.Sorun yaşamak istemiyorsan yağı kendin ayarla.
Aklıma ilk bu geldi ateşlemeye bak buji ateşliyorsa benzinde geliyorsa çalışması lazım egzos dumanından yağın durumunu anlıyabilirsin duman fazlaysa yağ fazladır arkadaşların dediği gibi benzini değiştir karbüratörü temizle yinede olmuyorsa bi ustaya göster.

aynı sorun benım galaxy de basıma gelıyodu yagı fazla olunca motor boguluyodu ustune benzın eklettırdıgım zaman duzeldı ama sen arkadasların da dedıgı gıbı karburatorunu bı kontrol et karburatorun hava gırıs kısmındakı kapak bıraz gevşeyınce bıle motor yıne bogulur,saglamsa bujıye bak oda oda olmadı deponu ve benzın hortumunu temızle bı guzel bunları arkadaslarda soylemısler zaten.bence bunları yaptıktan sonra bısey kalmayacaktır bu arada aklıma geldı ben castrol 2 zmanlı motor yagı aldım ve benzin alacagım zaman yanımda goturup kendım koyuyorum daha guvenılır oluyo ayrıca uzun vadede ekonomık olarakda bı kaybın olmuyo.

arkadaslar saoulun yardımlarınız icin yarın tamirci arkadasa götürecem dedi kesin karbüratördeki meme yağ dolmustur depoyu karbüratörü bujiyi fln hepsini yapıcaz yarın inş sizi bilgilendiririm yardımınız için cok saolun

Aşırı derecede fazla yağ eklemişsin benzin'e:)
Normale oranlar şöyle olmalı zira kullanıcı el kitabıda verir bu değerleri.
1:50 = 50 Litre Benzine 1 Litre yağ demek genelde yaşlı (eski) motorlara uygulanır.
1:25 = 25 Liter Benzine 1 Litre yağ demek ve normal koşullarda uygulanır.

bence karbüratörün hava alıo olabilir yada bujidir yag fazla olsa öle bişi olmaz

çim biçme makinaları,Go cart vs iki zamanlı motora sahiptir.
Benzin ve yağ oranının doğru olursa verimli olabilir aksi halde düzgün hatta hiç çalışmaz çünkü ateşlenemez yakıt kalın olduğu için:wiinkk:

Son düzenleme:
2 zamanlı motorda en cok dikkat edilmesi gereken yag oranıdır bence. benimde az basıma gelmedi. orantılı koyumalıdır.

arkadaşım.. yapacagın belli yeni bi buji al her ihtimale karşı.. daha sonra depoyu boşalt kompile.. karburötörü tekrar temizle depoyu boşalttıktan sonra tabiki... daha sonra depoya yagsız benzin al ve eski benzindende aldıgın benzin oranına göre üstüne ilave et. mesela 2 litre benzin aldın ise bi litrede eski benzinden kat.. ok.. sorun çözülür..

off yav arkadaslar tamirci arkadasa gittim bu gün depoyu sade benzinle yıkadık karbüratörü tertemiz yıkadık bujiyi değiştirdik 1 litre yeni benzin koyduk ve 45 gr yağ koyduk ilk basta biraz calıstı düzgün olarak ve sonra yine boğma yapıyo artık neyden olur yav bu :S karbüratörümü deişelim ne yapalım :S sizce ne kadardır fiyatı :S

Tamamda arkadaşım tamirciye gittim diyorsun bu kişi tamirci ise sana yön göstermesi gerekir

karbüratörden olabilir ateşleme bobininden olabilir diyaframdan olabilir
nedeni çok teşhis zor

arkadaşım bu motor sen yagı fazla katmadan önce normal çalışıyordu dimi.. eger yagdan sonra böyle oldu ise ateşleme saglamdır.. karburatörün hava ayarını falan iyi ayarlasaydınız.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Motorunun çalışma tarzına göre fazla yağ koyman iyi olur... Sadece zor çalışır ilk seferde.... Uğraştırır...Ama motor ısındıkça çekişi ve gidişi normale döner....:cat:
Seninkinde dönmüyorsa bujiyi değiştirmen gerek... 2 zamanlı mopetlerde en fazla sorun bujiden kaynaklanır... Karbüratöründe hasar oluşmadıkça(kırılma ya da kopma) değiştirilmez.... Gerek yoktur... Memeleri bakım görür havuzu yıkanır o kadar.....

Bir de bence diyaframına bak..Depoyu temizlediğini söylemişsin.... Belki pislik geldi diyafram açık kaldı.... Bu motorlarda çok sık arızalanan yerlerden biri de diyafram dır....:cat:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
buji değiştir. değiştirdiğin buji iki saat sonra yağlanıyorsa yağı abartmışsın demektir. ki sanırım sorunun bu.

depoyu boşalt. içine sadece benzin koy. biraz açıldıktan sonra tekrar eski ölçüsünde yağ ekleyip devam edersin.

ya arkadasım tamirci tamam da bana diyor karbüratörü değiştirelim bende ne kadar güvenebilirim ona pek samimi de değiliz ondan burdan yardımlarınızı istiyorum neyse ben karbüratörü değiştireyim bakım olmasa artık ateşlemeye bobine falan baktırım sağolun yardımlarınız için.

Bütün ihtimaller yazılmış tamirciyede gittim diyorsun (Nasıl tamirciyse) sorunnun hallolması lazım aklıma gelen meksefe (kondansatör) var onuda değiştir pahalı bir şey değil yinede normale dönmezse adam gibi bi tamirciye git.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar