off bıktım yaw yardım Ltfn

arkadaslar selam kusura bakmayın cok konu actım biliyorum ama tamirciye gitmeden önce burdan bilgi almak istiyorum kazık yememk için simdi Ben motora gecen gün 4 ytl ye benzin 1 ytl ye yağ koydum iki üç gün kullandım sonra motor calısıyor biraz sonra boğuluyo stop edio sorusturdun dediler benzin yağlıdır ondan olabilir gittim bu sefer beş ytl lik sade benzin aldım koydm yine aynı dediler karbüratöre pislik yağ falan girmiş olabilir cıkardım karbüratörü busedfer yıkadım benzinle tertemiz yaptım memesini falan temizledim 2-3 saat düzgün calıstı yine öyle bujiye baktm biraz yağlanmıs deistirdim. sizce bu sorun nedendir yaw bi türlü cözemedim ben

yardım eden abilere arkadaslara simdiden cok tsk ederim

4 liralık benzine 1 liralık yağ fazla .oranı kaçırmış olabilirsin emin değilim ama.

1.250 kg falan benzin + yağın 1 kilosu 9-10 lira arkadasta 1 liralık falan koymus 100grdan falan fazla yağ eder buda çok yani.

Hee bir şey daha var ben mobylette kullanırken çikleyi çekerek karbıratordaki pislik veya yağ birikintisinden öyle kurtuluyordum bunu sürekli yapmıyordum bazı arkadaslar zevk için yapıyor sende bir öyle dene bakalım çat çut kıvılcım falan atsın :)

Öncelikkle benzine yağını kendin karıştırmanı tavsiye ederim,petrol istasyonlarında konulan yağın ne olduğu belli değil Castrol veya Selenia yağ kullan ben 50 cc iki zamanlı motosikletime 3 litre benzine 65 gram yağ kullanıyordum..

GKN

bir depoya 100 gr yağ koyman yeterli, yağı fazla koyduğun için buji yağlanıp motor boğuluyor:wiinkk:
deponda da halen fazla yağlı benzin olduğu için, bi şekilde depodaki benzini boşaltıp, yada üzerine alacak yer varsa sadece benzin doldurup yoluna devam edebilirsin:cat:

arkadaslar yaptım üzerine sade benzin ekledim depoyu full yaptım yinede öyle :S karbüratörmü deisecek nolcak ya offf :S

kardeş senin iş galiba hocalık olmuş :)
hocam yağı fazla koymuşsun anladığım kadarıyla sonra sade benzin ekleyip dengelemeye çalışmıssın ama olmamış...peki bundan önce nasıl yapıyordun yani ne kadar benzin ne kadar yağ atıyordun

ben bir ara ustama sordum motor 70-80 bin km sonra çok az (galiba 50-100 ml) civarında koyman lazım dedi
senin motor kaç km?

kardeş senin iş galiba hocalık olmuş :)
hocam yağı fazla koymuşsun anladığım kadarıyla sonra sade benzin ekleyip dengelemeye çalışmıssın ama olmamış...peki bundan önce nasıl yapıyordun yani ne kadar benzin ne kadar yağ atıyordun

5 ytl lik benzine 50 ykr lik yağ ekliodular

ben bir ara ustama sordum motor 70-80 bin km sonra çok az (galiba 50-100 ml) civarında koyman lazım dedi
senin motor kaç km?

9.000 de motor :S

Son düzenleme:
hocam daha önceden böyle bir problem yoksa depodaki benzini çıkartarak yada yine üzerine sade benzin ekleyerek sorundan kurtulabilirsin kanımca

muhtemelen depo dibi pislik olmuş temizle güzelcene deponu çünkü karbiratörü temizledilten sonra biraz ii çalıştı diyosun depoyyuda temizle ve karbüratörü benzin hortumunu temizle sonra 1 litre benzin al ve iki zamanlı yağ al 1 litreye 40 gram koy bak sorun çözülecek egzozunuda temizle iki zamanlı motorlarda egzozda çok önemli

buji yi çıkar bi bak istersen seri ateş veriyo mu
konjektör filan arızalanınca da böyle şeyler oluyo
fakat en başta depoyu bi boşalt yağsız benzin koy bence

bir litreye 50 gram yağ koy hatta kendin bidonla yağı çalkala o sekilde koy su anda çalışmamasının sebebi buji bozulmuştur fazla yagdan evet cok başıma ğeldi hemen yeni bir buji al direk çalışır ve bundan sonra litreye sadece 50 ml fazlası zarar kolay gelsin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar