ODTÜ - TÜBİTAK Araştırması Konu : KASK KULLANIMI

Sanırım 1 sene önce bu anketi yaptım ama odtü içinmiydi başka bir kurum içinmiydi hatırlamıyorum.
Eğer odtü için değilse benim yaptığım, şu an ki ankete pek sıcak bakmadım, biraz uğraşıpta kendi anketlerini yaratamamışlar bile..
Eğer bu anketin sonuçlarının hepsi bir yerde toplanıp senelere bağlı olarak bir sonuç çıkaracaklarsa mantıklı o ayrı.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sorular oldukça çok, o yüzden sınav iptal olacak,motoru olmayanlar içinse eksiklik var.

evet harbiden uzun olmuş bazı gereksiz sorular da varmış ama hepsini cevapladım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
zor oldu ama hepsini cevapladım:mrgreen:

Hiç şakası olmaya çok ciddi bir çalışma yapılıyor.Canımız yandığında bağırıp duruyoruz.Çok sağlam bir veri tabanı oluşturup,bunun üzer,ne ciddi projeler çıkarabilirler.Burada hiç geyik yapmadan bu anketi doldurmalıyız.Hadi biraz sabırla 10dk.'da bitiyor zaten.:cat:

Aneeem ne anketmiş :S :S Bitirme tezimin anketi bundan daha iyiydi açıkçası. Gereksiz soru fazlası ve birbirine yakın sorular vardı. Ama umarım yararlı olur.

uzun sürmesine rağmen sabırla tüm sorulara cevap vererek bitirdim;sonuçları merakla bekliyorum :)

"Lütfen aşağıda verilmiş olan durumlarda, motosiklet sürerken ne sıklıkta motosiklet kaskı kullandığınızı uygun seçeneği işaretleyerek belirtiniz"

Hiçbir zaman
Nadiren
Bazen
Oldukça sık
Sık sık
Neredeyse herzaman

Eee ben her zaman kullanıyorum. Bu bile testin sonuçlarının yanlış çıkmasına yolaçacaktır. Araştırma sektöründe bu anketlerde en ufak bir parametreyle oynamak sonuçları yanıltır. :farao:

Not: Nereden biliyorsun diyen olabilir, Türkiyenin önde gelen bir araştırma şirketinde 3 yıl Sistem Yöneticisi olarak çalıştım.

Of be usta ya bu ne ayni soruyu bir olumlu bir olumsuz yandan sormuslar yalan makinasi hesabi tam bir paraapsikoloji....kisilik analiz testi gibi yahu :)

Ben de sonuna kadar giderek anketi tamamladım. Hernekadar bazı kısımlarını gereksiz veya durumu yeterince açıklayamıyor gibi görsem de, toplamda genel eğilimi yansıtacak sonuçlar üreteceğine inanıyorum. Bence bu sonuçlar, sitemiz yönetimince de değerlendirilip "motosiklet.net" te yayınlanmalı.

Motosiklet sürmek için "sadece" kaskın yeterince koruyucu olmadığını düşünenlerdenim. Bizler kaskı beynimize takmalı ve kendimizi içimizdeki aşırılıklardan korumalıyız öncelikle. Bu sadece kendimizi değil başkalarını da koruyacaktır.

Son olarak fiziksel koruma için ise sadece kask değil imkanlarımız ölçüsünce vücüdumuzun diğer kısımlarını da koruyacak kıyafetler giymeliyiz. Çünkü bir kazada (Allah korusun) ölmemekle birlikte, tedbirsizlik ve aşırılıklarından dolayı vücüdunun bazı parçaları kopan veya onarılamayacak şekilde zarar gören birçok insan var. Herşeye rağmen yaşamak güzeldir ama en güzeli "sağlıklı ve bir bütün halinde yaşamaktır". Tedbirli, aşırılıklardan uzak ve kazasız motosikletli günler dileğiyle. Selamlar.

Amaç güzel ama profesyonelce hazırlanmış bir anket değil bence..... yine de tabrikler :cat:

evet uzun gerçekten ama sonuna kadar doldurdum. keşke kendi bünyelerinde bir websitesinde yapsalarmış anketi..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Güncelll.....

Sabırla tek tek cevapladım.İsteğim site yönetiminin araştırmayı takip edip neticeyi bizlere bildirip paylaşmalarıdır.

Biraz uzun bir anket ama daha önceden bitirmiştim bu anketi :)

Herkes katılsın bence :cat:

"Lütfen aşağıda verilmiş olan durumlarda, motosiklet sürerken ne sıklıkta motosiklet kaskı kullandığınızı uygun seçeneği işaretleyerek belirtiniz"

Hiçbir zaman
Nadiren
Bazen
Oldukça sık
Sık sık
Neredeyse herzaman

Eee ben her zaman kullanıyorum. Bu bile testin sonuçlarının yanlış çıkmasına yolaçacaktır. Araştırma sektöründe bu anketlerde en ufak bir parametreyle oynamak sonuçları yanıltır. :farao:

Not: Nereden biliyorsun diyen olabilir, Türkiyenin önde gelen bir araştırma şirketinde 3 yıl Sistem Yöneticisi olarak çalıştım.

Genellikle, annemin-babamın/ çocuklarımın onayladığı şekilde motosiklet kaskı kullanmayı severim
Genellikle, eşimin/ partnerimin onayladığı şekilde motosiklet kaskı kullanmayı severim
Genellikle, trafikdeki diğer motosiklet sürücülerinin onayladığı şekilde motosiklet kaskı kullanmayı severim...
Motosiklet kullanırken meydana gelebilecek herhangi bir kazada, motosiklet kaskı kullanmadığım için yaralanma düşüncesi; vs vs..

Bence bazı sorular çok saçma, ben vakit harcamadım! :farao:
Allahtan hızlı okumayı seviyorum.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar