Odometre ve muayene sıkıntısı...

Selamlar.
Motosikletimin (f650cs) dijital odometre göstergesinde sıkıntı var. Heralde baskılı devre plaketindeki ayak portlarında bi eskime falan olmuş olabilir. Rakamlar yarım yamalak gözüküyor. Bir kaç yerle görüştüm. Kimi komple değişecek diyor ( sıfırı 400 dolar civarı ) kimi getir bakalım ya olur ya ölür diyor. Acaba cs ve gs kullanıcıları yada dijital odometresi olanlar daha önce böyle bir problrm yaşamışmıdır?
Birde muayene sırasında sıkıntı çıkarmı? Sonuçta km tam okunmuyor.

Bilgisi olanlar bi el atarsa sevinirim..

Tekeriniz her daim düz bassın.

Yerinden söküp tanıdık bir elektronikçiye götürün derim,biraz temizlik ve gözlemle büyük olasılık tamir edilebilir
Km si az birşey okunuyorsa zaten sorun olmaz

Moderatör
Sadece araç kilometreleri tamir eden firmalar var, onlarla görüşüp bilgi alabilirsin.
Benim eski motorum 600F'in hiç çalışmayan göstergesini Gökhan hallettirmişti. Ona da danışabilirsin. GKN motor yazıp ararsan bulabilirsin.

benim arabamın derdide aynı..led ekran bozuldu ve km bilgisi hiç yok..tuv amca trafikten men edilir dedi...
ağır kusurla,aracın yol güvenliğile ne alakası var anlamadım ama.....

ots

Topkapıda yeşil kunduranın arasına denk gelen 1 sokak var esnafa göstergeciler diye sorup bulabilirsin sokak üstündeki esnaf mekanik gösterge tamiri yapar aynı sokada bir han var alt katı sırf dijital gösterge tamiri yapar yedek parçada var ellerinde büyük ihtimalle sanada yardımcı olacaklardır

Selamlar.
Motosikletimin (f650cs) dijital odometre göstergesinde sıkıntı var. Heralde baskılı devre plaketindeki ayak portlarında bi eskime falan olmuş olabilir. Rakamlar yarım yamalak gözüküyor. Bir kaç yerle görüştüm. Kimi komple değişecek diyor ( sıfırı 400 dolar civarı ) kimi getir bakalım ya olur ya ölür diyor. Acaba cs ve gs kullanıcıları yada dijital odometresi olanlar daha önce böyle bir problrm yaşamışmıdır?
Birde muayene sırasında sıkıntı çıkarmı? Sonuçta km tam okunmuyor.

Bilgisi olanlar bi el atarsa sevinirim..

Tekeriniz her daim düz bassın.

Sorununuz tam olarak lehim atması. Odometrenin ayaklarındaki lehimler çok detaylı incelenirse kesinlikle lehimlerde atma olduğu görülecektir. 2. ve düşük olan ihtimal ise göstergenin soketi ve ya gösterge panelindeki dişi soketinin lehimli ayakları. Değişime gerek yok, göstergeyi siz sökün iyi bir elektronikçiye götürün halleder.

Sorununuz tam olarak lehim atması. Odometrenin ayaklarındaki lehimler çok detaylı incelenirse kesinlikle lehimlerde atma olduğu görülecektir. 2. ve düşük olan ihtimal ise göstergenin soketi ve ya gösterge panelindeki dişi soketinin lehimli ayakları. Değişime gerek yok, göstergeyi siz sökün iyi bir elektronikçiye götürün halleder.

Evet. Artık havalar bir düzelsin. Sökücem. Acaba sadece devre plaketini söküp götürsem yeterli olurmu? Yani displeyin düzgün çalışıp çalışmadığını motordaki soketleri bağlamadan anlayabilirlermi? sonuçta rakamlar netleşirse tekrar montajdan sonra sıkıntı olmaz kanımca.

Evet. Artık havalar bir düzelsin. Sökücem. Acaba sadece devre plaketini söküp götürsem yeterli olurmu? Yani displeyin düzgün çalışıp çalışmadığını motordaki soketleri bağlamadan anlayabilirlermi? sonuçta rakamlar netleşirse tekrar montajdan sonra sıkıntı olmaz kanımca.

Göstergeyi motora bağlamadan çalıştırmanın elbet bir yolu vardır ancak kolay bir iş olmasa gerek. Motoruda götürüp işlem sonrası anında denemek en temizi olacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar