Ocak ayında alınacak motosiklet ve ekipman tavsiyesi.

Herkese merhabalar,direksiyon sınavına ocak ayında girecekmişim ve hemen motorumu alacağım ayın 15 16'sı gibi,22 yaşındayım 120 kg 186 boylu poslu bir adamım :cherry:,bu işe scooterla başlamak istiyorum ama bir yandan da manuel canım çekmiyor değil,ilk önce trafik hakimiyetini 1.5 2 sene yalayıp yutmak istiyorum tabir i caizse.hiç çevremde motorcu arkadaşım vesaire yoktur tamamen altın elbiseli adamın videolarına göre bu işe bulaştım :cherry:.

bütçem 8.500 tl motor ve ekipmanlar dahil.

motor olarak honda pcx bakıyorum küçücük bir şey kalmasından korkuyorum altımda ama internet de videolarına baktığım da normal durur gibime geliyor.motor için bir kaç bayiiden fiyat almıştım 6900 tl 6800 tl her şey dahil rakamlar.

kask olarak 2 kask arasında kaldım tabi gözlükte kullanacağım bu kasklarla astigmat gözlüğü o da önemli bir faktör deneyip alacağım nihayetinde.

http://www.motoplus.com.tr/urun/23550000512/BELL-M1-DECALS-TT1

http://www.motosuperstore.net/AGV-K3-MONO-MAT-SIYAH-KAPALI-KASK,PR-1358.html

bunlar benim fikirimdi,sizler daha tecrübelisiniz motor ve ekipman önerisi istiyorum :) teşekkürler şimdiden.

Motor tercihinizi, çok çok daha düşük bütçeli çinli'den yana kullanın derim, tahminen 1. senede satacak yada cc yükseltecek'siniz, bu süreçte meydana gelecek motor nazlanmaları'na karşın kültür edinmiş olursunuz, dolayısı ile sonraki motorunuzda hem sürüşe hem mekaniğe yatkın olursunuz, ekipmanlara dirseklik, korumaları'da ekleyin, ocak ayı ve bahara kadar yerler tehlikeli olacaktır!

Dostum öncelikle hoşgeldin, pcx altında küçük filan durmaz merak etme. :) Kask olarak shark s900c öneririm. Mont dizlik eldiven almayı da aman ha ihmal etme. :)

Aldığın korumaların işe yaramasını istiyorsan En1621-1 yada 2 normlarına uygun olmasına dikkat et

Aslında bu iş tamamen görünüş işi değil. Bu iş zevk işi binince anlıyacaksınız.

Motor altınızda küçük kalmıyacaktır grubumuzda bir kaç kişide mevcut ve hepside 1,80 üstü boylara sahip kişiler. Ne hikmekse artık:queen:

2. motoru olarak kullananda var. Pcx e gelirsek 1 numaralı seçim ve doğru karar derim scoter olarak. Sizi üzemez, yarı yolda bırakmaz, giderken dökülmez vs. vs. anlat anlat bitmez.

İyi motor gördüğüm kadarıyla. Hatta bi ara düşündüm ama gçnlüm cbr dan yanaydı. Eskişehir - Bursa yaptık 90-100 devamlı gidebiliyor stabil olarak tık demek yok. ( grup gezilerinden biliyorum )

PCX'i Kesinlikle öneririm.

Önermiyeceğim tek şey çinli makinalardır. ( Gruptan biliyorum :bounce:) Selametle :cat:

2. el sym gts 250i ile pcx arası kalıp farkı var haberiniz olsun.

motoru aldığımda gezmek için bi avmye girdiğimde yanına parkettim.

eğer gtsyi almasam pcx düşünüyordum ve iyi ki pcx almamışım dedim.

yorumlarınız için teşekkür ederim,çinli falan almak istemiyorum açıkçası,motorumu en az 1.5 sene 20 30 bin kilometre kullanmayı hedefliyorum trafiği okumak adına,manuel karışık geldi bana şimdilik.pcx alırsam sattığım vakit az bir zarar ile satacağım sanırım.

ehliyet kursuna başvurduğum dan beri pcx ile ilgili her şeyi izledim diyebilirim,tabi hiç motor üstüne oturmadım hayatım boyunca.esasen araba alacaktık 35 36 bin liraya kadar vazgeçtim yakıtı kaskosu vergisi motor özgürlük demek sürünce anlayacağım.ama çok hevesliyim altın elbiseli adam sağ olsun =).

kasklar için sharp testine bakıyorum şuan gönlümden geçen bell m1 modeli.

bana istanbul avrupa anadolu pek fark etmez git şuradan bol bol var seç beğen al diyebileceğiniz bir yer var mı ?.hem bell hem agv kaskları bulabileceğim.bir de motor sürerken bel açılma mevzunu nasıl hallediyorsunuz malum motor montları genelde zayıflara göre yapılıyor =), mont eldiven dizlik v.b marka model önerebilir misiniz ?.

Motora kavuşman için daha zaman olduğuna göre derim ki www.aliexpress.com üzerinden sipariş ver türkiye fiyatlarının yarısına kaliteli ürünler sahibi ol :) beden numaraları 2-3 beden küçük oluyor genelde bu çinlilerin o yüzden m beden giyiyorsan XL yada XXL alman gerekiyor adamlarda 5x e kadar beden var :D
Satıcıların profillerine ürünler üzerinden alanların yorumlarına ulaşabilir bi bilgi sahibi olabilirsin, profil notu %98 in altında olanlara pek yanaşmanı tavsiye etmem birilerine bi yamuk yapmış oluyor genelde öylesi satıcılar. Ayrıca satın alırken malum ülkemizde bi gümrük sınırı olduğu için alacağın ürünleri satın almadan önce satıcı ile iletişime geçerek düşük fatura etmesini yada hediye olarak gönderi yapması konusunda anlaşmalısın. sonrasında 2 hafta ile 6 hafta arasında ürünler elinde oluyor. Ben öyle yapıyorum gayette memnunum :)

Motora kavuşman için daha zaman olduğuna göre derim ki www.aliexpress.com üzerinden sipariş ver türkiye fiyatlarının yarısına kaliteli ürünler sahibi ol :) beden numaraları 2-3 beden küçük oluyor genelde bu çinlilerin o yüzden m beden giyiyorsan XL yada XXL alman gerekiyor adamlarda 5x e kadar beden var :D
Satıcıların profillerine ürünler üzerinden alanların yorumlarına ulaşabilir bi bilgi sahibi olabilirsin, profil notu %98 in altında olanlara pek yanaşmanı tavsiye etmem birilerine bi yamuk yapmış oluyor genelde öylesi satıcılar. Ayrıca satın alırken malum ülkemizde bi gümrük sınırı olduğu için alacağın ürünleri satın almadan önce satıcı ile iletişime geçerek düşük fatura etmesini yada hediye olarak gönderi yapması konusunda anlaşmalısın. sonrasında 2 hafta ile 6 hafta arasında ürünler elinde oluyor. Ben öyle yapıyorum gayette memnunum :)

hocam mağazalardan kot gömlek gibi şeylerin bedenlerini bulamıyorum :cherry: bacaklar biraz kalın üst tarafda karın ıvır kıvır pek yok endomorph vücud tipliyim deneyip almak daha mantıklı geliyor açıkcası.ekipman alımını motorla aynı gün yapacağım 15 & 16 sında.hala pek kask önerisi çıkmadı kullanan var mı merak ediyorum bell m1 veya agv k3 veya benim gibi iri yapılı birisi nasıl bir mont alıyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar