hattoi yorumun için teşekkürler tavsiyelerini dikkate alacağım .Evet genelde hazır filtreler kullanıyorum her fotoğrafı farklı işlemeye çalışıyorum lightroom ve PhotoScape fotoğrafları işlediğim programlar bunlarıda prof olarak değilde acemi olarak kullanıyorum,biraz keskinlik biraz kontras,pozlama...işin bu tarafı fotoğrafçılığın bana göre en zor tarafı.
DKN yorumun ve beğenin için teşekkürler
Zamanla post processing değil fotoğrafı çekmenin daha zor olduğunu göreceksin. Birde ne kadar iyi fotoğraf o kadar az post process.. mümkün olduğu kadar çok fotoğraf izle. Bu işleri en iyi yapanları takip et. Görünü arttırır.
Tekrar söylüyorum hazır filtreden uzak dur, yüksek kontrast ve keskinlik iyi fotoğraf demek değildir.
Lightroom ve photoshop herşeye yeter, başka programları kullanmana gerek yok. Mümkün olduğu kadar Raw çek sonra işle. Youtube dan lightroom ve photoshop örnek işlemeleri izlersen bir şeyler kaparsın.
500px ve 1x ten ilerlemek istediğin tarzda güncel işleri takip edersen ve merak ettiklerini sorarsan daha hızlı ilerlersin. Yerli forumlar pek bir sey katmaz mümkün oldukça uzak durmanı tavsiye ederim. Post process i şeytan işi ilan eden yobazların, 3binlira altında makineyi adam yerine koymayan görgüsüzlerin arasında sinir olmanın anlamı yok.
Lens hastalığına düşüp 15 yıldır bir tane elle tutulur fotoğraf çekmeyen koca koca adamlar tanıyorum. Amacın fotoğraf olduğunu unutma.
Benim tavsiyelerim bu kadar. Umarım yanlış anlaşılmamışımdır, sadece 6 ay sonra iyi çalışmalar görmek isteyen ve bir kişi bile olsa doğru yolda ilerlemesi için ufacık bir yardımda bulunabilirse mutlu olacak birisiyim.
Tekrar bol şans ve sabır dilerim.