deseydin ya babana dedeme yapmasaydın bende sana yapmazdım diye :queen:...senin çocuğunda sana aynısını yaparda görürüsün diyo![]()
heyecanını anlıyorum,hevesini taktir ediyorum..
ama tecrübe ile sabittir söyleyeceklerim...
babanı bir kenara atma...hele senin parana ihtiyacım yok kelimesini aklından bile geçirme...yok öyle bir kelime..
ona azimli olduğunu göster..isteğini göster..bunları yaparken onun sana güvenebilmesinide sağlamayı unutma...
diğer bir konu motosiklet alınca herşey bitecekmi????
yanlış anlamayacağını düşünerek yazıyorum...
haftalık 100 lira ile o motoru hele cbr 125 i yürütemezsin...
hayatta sadece motora binmek için para kazanılmaz....
bahsettiğin para ise zaten bu işe yetmez....
akıllı ve dikkatli ol...cbr ufak bir düşmesinde tamiri için kaç ay yemeden içmeden çalışman gerektiğini hesapla...
ve en son..amiyane ama samimi,abice bir kelimeyle..
gel aramıza...ama yavaşşşş gel...usul usullll..
anlaştıkmı????
Bence baban seni düsündügü için degil, para vermemek için motosiklete izin vermiyor.
Sanirim baban biraz parayi seviyor.
sen umrunda bile degilsin.
çok korkuyor motordan falan yazmissin ama bence hikaye.
Baban motordan degil paraciklari gidecek diye korkuyor.
Yoksa arkadaslarinin motoruna binmene de izin vermezdi.
Ama anlattigina göre arkadaslarinin motosikleti de olsa biniyor ve fildir fildir geziyorsun.
Baskalarinin motoruna binice tehlikede degilsin de, kendi motoruna binicemi tehlikeli oluyor?
Demekki is baska.
Salla gitsin.
Git al kendi motorunu.
Yoksa sende o baba varken sittin sene birsey sahibi olamazsin.:bounce:
Dipnot: Sitenin aklibasinda ahalisi yazimdan alinti yapmazsa ve sasirmazsa sevinirim. Ben bu filmin sonunu merak ediyorum.![]()
bende almamGarip ama şahet çocuğum olsa motor almam![]()
öyle babaya can gurban selam söyleeeBende ehliyete yazıldm inşallah eylülde elimde olacak.Bizde de tam tersi durum söz konusu babam bana motor almaya sıcak bakıyodu aslnda benm gönlüm olsun dye alacaktı yoksa babamda biliyo tehlikeli bi oyuncak olduğunu...Ancak ailenn diğer fertleri tehlikeli dye korkuyolar benm motor kullanmamı pek istemiyolarkısacası bende seneye motor alacaaam inşllh.) buarada bazen düşünmeden edemiyorum acaba motor kafalımıyım dye :cherry: hakkaten motor aşkı başka yaa...
![]()
sana bir tavsiyede bulunsam;
motor kullanmayı öğrenmeden evvel Türkçe kullanmayı öğrenmeye gayret tsen olmazmı "Ç"anım kardeşim...
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:27 ----------
" benimki bir kaç hafta yüzüme bakmaz eminim ama sonra dayanamazzz e büyük oğluyum ilk oğul sevinciyimm ablam doğmuş babam kahvedeymiş öyle gelmiş bakmış kız bi şey dememiş sonra ben doğmuşum gene kahvedeymiş gelmiş ki aslan gibi ben doğmuşummm annem diyo çok sevindi yo ablandada sevindide diyo ilk erkek oğluusn ya sana dahada çok sevindi diyo
çok gururlu adamdır sözünü dinlemesem konuşmaz biliyorum ama konuşur heri zaten selam verince almak zorunda çünkü selam vermek sünnet almak farzz hehe oradan muhabbeti kurarım ben benim muhabbetimide sever dayanamaz cevap verir he he yaşasın kötülük "
demişsin ya,
1- kız ve erkek evlat ayıran, evladı sırasına göre seven baban sana motor alsa ne olur, almasa ne olur....
2- selam vermek sünnet, selamı almak farz ya; anne ve babaya küsmek caiz midir? anne ve babaya "üff" bile demek büyük günahlardan sayılırken ( hadis ile sabitmiş ) sen babanla küsmeyi göze alıp bunu da alemi ilan ediyorsun.... senin gibi oğlum olsaydı sanırım lokmalarını boğazına dizerdim. nankör çocuk!!!!
geçen gene geziyoruz bi almadın gittin motor dedim kaç yıl oldu bu hevesten vazzgeçmedin dedi dedim baba bi şeyi kullanmazsan hiç hevesini alırmıısn anca mal gibi gelene geçene bakıyorum dedim sustuhe he