Nx500 hk. + yeni motor önerisi

Motosikleti
ADV 390
2 ayda bir motordan nasıl sıkıldığımı sizlere anlatmak istiyorum.
Yaklaşık 2 2,5 ay önce açmış olduğum konu sonucunda kendime en mantıklı gelen motor olarak nx500 ü aldım.
Açıkcası alma nedenim
a2 ehliyetimin olması (yükseltmeye üşendim)
Yakıt tasarrufu (şehir içi 3,4) (uzun yolda 3,2) ye kadar düştüm
Ve açıkcası mantıklı bir ilan yakalamış olmam
şöyle bahsedeyim 2 ay önce ilaları ararken rodaj bakımı henüz bitmemiş full orjinal aksesuarlı çok uygun bi fiyata nx500 aldım.
Yaklaşık 2 ayda motor 9 bin km ye geldi . Ümraniyede oturuyorum GOSB da çalışıyorum hergün işe motorla gidip geldim.
Aldıktan 1 ay sonra Karadeniz Kıyısından rize - rizeden tekrar aynı rotadan geri dönüş yolculuk yapma şansım oldu.

Belirtmek isterimki net olarak vericek tek cevabım Nx500 harika bir şehir içi ve çok uzun olmayan rotalar için çok güzel bir motor.
Yakıt tasarrufu, gidon açısı , torku, sürüş modları vs gerçekten şehiriçi için ve tatlı kısa rotalar için güzel motor (max 300km çevre)

Açıkcası beğenmediğim özellikleri ve aslında motoru değiştirmek istememin en büyük nedenine geleyim
1- uzun yolda hem sele konforu hemde artçı sele konforu gerçekten çok kötü okadar kötü ki eşimle ilk mini uzun yol deneyimimizde eşim okadar rahatsız oldu ki karadeniz turuna gelmek istemedi.
2-Anlam veremediğim bir zırıltı sesi var bu ses aksesuarlardan vs geliyor gibi düşünerek servise götürdüm çünkü hondanın kendi aksesuarları kontrollerini yaptırdım bir sorun olmadığını söylediler ama uzun yolda okadar uyuz edici bir tonda alttan alttan bir zırıltı geliyor anlamıyorum ben kendim 80-90 - 110-120 hızlarını geçmeyen biriyim rüzgar sesini azalttığım ortalama 80 lere düştüğüm zamanlarda tek odağım o zırıltı sesi oluyor inanılmaz rahatsız oldum.
3- Titreşim 90 km üstüne çıkmaya başladığın an ufak ufak titremeye başlıyor ama 120 gibi hızlara çıktığın zaman veya daha üzerine gerçekten titriyor. (390 adv den geçtim bir adv kadar titremiyor)
4-İnanılmaz boş bir motor bu ne anlamda yazıyorum uzun yola çıkmadan çakmaklık vs ihtiyac duyabileceğim şeylerin kontrollerini yapıyordum motorda okadar eksik varki motoru aldıktan sonra orjinal parça taktırmak isteseniz bir motor parası kadar daha para veriyorsunuz. Ve inanın ben aksesuarlı bir ikinci el almama rağmen bir sürü sonradan taktırdığım donanımlar oldu. (orj usb girişini yanlış hatırlamıyorsam 7,900 e taktırdım)
5-Motorun gidon boşluğundan aldığı rüzgar tarifi böylemi yapılır bilmiyorum ama giderken inanılmaz rüzgar alıyor motorun tasarımı ile alakalı olduğunu düşünüyorum ama gerçekten boynuma kafama her yerime oradan inanılmaz bir rüzgar vuruyor ilk başlarda camımın küçük olduğunu düşündüm gpnin camı vardı facebook sayfasında bir kişinin önerisi ile daha büyüğü ile değiştim ama yok gerçekten deli gibi rüzgar vuruyor.

Dahada uzatırım muhtemelen ama kısacası anladığım şey a2 ehliyetle orta sınıf bir motor alınmaz.
A2 ehliyeti alırken 48 yaşındayım daha büyük motor almam dedim ama gerçekten hata yapmışım.

Gelelim nihayi konuya motorumu satıyorum allah nasip ederse bu hafta biri geliyor ve muhtemelen satılıcak .
Bütçemi 600.000 'e kadar çıkardım hem şehir içinde yormayacak hemde uzun yolda kullanabileceğim nispeten eski olmayan 2023 ve üzeri daha yeni motor önerilerinizi bekliyorum.

Kafamdaki motorlar şuanda
Tracer 9 - 7
V-strom 800
Versys 1000
Nc 750x DCT

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
V-Strom 800 için @kamyoncumemo abimi, alkışlarınızla huzurlarınıza davet ediyorum. 😁

Bu arada o listeye bir Triumph Tiger 850-900 yakışır. Titreşimsizlik, teknoloji, güç ve estetik sunar size. Selametler dilerim.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Bu tarz motosikletlerde ön deponun geniş hacimli olması gerekiyor sanırsam oranın içine sığınıyoruz çünki.
Ama nx 500 commuterden hallice bir touring olmuş
(Tasarımsal olarak fikrimi belirttim)

Motosikleti
cbf 150
V strom al derdim ama daha bu işlerde yenisin sen onun iç lastiğiyle ugraşamazsın. benim 4 kere patladı. donanımlı bir araç arıyorsun anladıgım kadarıyla NC almalısın ozaman. Tiger 850 liler ne kadar bilmiyorum ama güzel dir onlarda.

Tracerlarda güzel ama bütçeni aşabilir. Nc güzeldir uzun yıllar binersin.

Bu motorların hepsinde 110 120 üstü titrer yorar tracer 9 dışındakiler.

Motosikleti
ADV 350 (mefta)
herkesten farklı bende bi motor öneriyim x-adv 750 olabilir şehir içi ve uzun yolda hiç üzeceğini yada yoracağını düşünmüyorum

Piyanocu da öyle renkli ekran koyar bluetooth koyar ama navigasyon olmaz
Temeli olduğu halde eciş bücüş bölük pörçük gelen aramayı ve mesajı ekranda gösterir (içerik değil sadece bildirim) ki cepte titreşimle zaten onu algılıyoruz

Motosikleti
Forza 250
Benim Forza 250’den sonra hedefim,forza 750 veya x adv oldu bizim gibi artçı konforunu düşünmek zorunda olanlar için bunlar biçilmiş kaftan

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
V strom al derdim ama daha bu işlerde yenisin sen onun iç lastiğiyle ugraşamazsın. benim 4 kere patladı. donanımlı bir araç arıyorsun anladıgım kadarıyla NC almalısın ozaman. Tiger 850 liler ne kadar bilmiyorum ama güzel dir onlarda.

Tracerlarda güzel ama bütçeni aşabilir. Nc güzeldir uzun yıllar binersin.

Bu motorların hepsinde 110 120 üstü titrer yorar tracer 9 dışındakiler.
vstrom 800'ler iç lastikli, vstrom 650 alsın tepe tepe kullanır, artçı konforu da süper.
işe de gidip gelir, yengeyi ardına alıp uzun tura da çıkar.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
2 ay evvel sormuşsun biz de sana alma demişiz alıp pişman olmuşsun hiç dinlemiyorsunuz bizi hiç

bu sefer dinle de pişman olma bütçene uygun düşük km tiger 900ler var

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
İlk partiden aldığım Nx500 motorumu benzer sıkıntılar yaşadıktan sonra satmıştım.

Hatta rüzgar ve titreşim sıkıntısını üstüne basa basa söyleyen ilk kullanıcı bile olabilirim.

Hayırlısı olsun sizin için.

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
ADV 390
Yorumlarınız için teşekkür ederim tercihimi vstrom 800 den yana kullanıcam sanırım dediğim gibi alırken ehliyeti büyütmeye üşendiğimden böyle bir tercih yapmıştım malesef yükseltmek gerekiyormuş.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yorumlarınız için teşekkür ederim tercihimi vstrom 800 den yana kullanıcam sanırım dediğim gibi alırken ehliyeti büyütmeye üşendiğimden böyle bir tercih yapmıştım malesef yükseltmek gerekiyormuş.
V Strom 800'ün DE versiyonunu almayın sakın! (1) O bütçeye V Strom 800'den daha iyi ikinci eller bulunur sanki? (2)

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Uzun yolda konfor arıyorsanız ve artçınız da rahat etsin istiyorsanız. 3 ya da 4 silindirli makinalara bakın derim. 2017-18 model Kawasaki Versys 1000, Triumph Tiger 900 GT Pro gibi. Hele Tiger'da ısıtmalı sürücü ve yolcu selesine kadar düşünülmüş ince detaylar var.

o bütçeye hem adv hemde triblex lastikli v storm 1050 tavsiye ederim
sakın nc alma rüzgar durumu onda da aynı rüzgar manyağı olursun
Nc de rüzgar işini kocaman bir cam ve reflektör ile cözdüm. Ancak yan rüzgarlar sorun. Bu başlıkta tartışılan konu, son zamanlarda forumda en çok tartışılan konu oldu. Bu da şunu gösterir. Sektörde bu noktada bir arz eksiği var. Bu sebeple insanlar şaşırmış durumda.
Yani titreşimsiz, konforu iyi, bakım aralıkları uzun ve kolay bakım olacak, dayanıklı, hafif ve orta sınıfta uzun yola müsait bir motosiklet şu an yok. Hepsinin bir eksiği var ve bu eksikler bu tartışmalara mahal veriyor. bu kriterlere yakın olanlarda pahalı veya servis (yedek parça) sıkıntısı var.
Şimdi insanlar şunu söyleyebilir. Tiger 900 bu kriterleri karşılıyor. Bunda haklılardır da. Elazığ da Tiger alan motosiklete nerede bakım yaptıracak?
Ya da belki Moto guzzi çok iyidir ama 2. elde sıkıtı var.
Bir de üzerine korkunç vergiler ve kötü ekonomi binince durum içinden çıkılmaz hale geliyor.

• Beğen
Tepkiler: F54
Motosikleti
yok:(
bu seçenekler arasında Versys 1000 alınabiliyorsa diğerlerini görmezdim bile yalan yok.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Nc de rüzgar işini kocaman bir cam ve reflektör ile cözdüm. Ancak yan rüzgarlar sorun. Bu başlıkta tartışılan konu, son zamanlarda forumda en çok tartışılan konu oldu. Bu da şunu gösterir. Sektörde bu noktada bir arz eksiği var. Bu sebeple insanlar şaşırmış durumda.
Yani titreşimsiz, konforu iyi, bakım aralıkları uzun ve kolay bakım olacak, dayanıklı, hafif ve orta sınıfta uzun yola müsait bir motosiklet şu an yok. Hepsinin bir eksiği var ve bu eksikler bu tartışmalara mahal veriyor. bu kriterlere yakın olanlarda pahalı veya servis (yedek parça) sıkıntısı var.
Şimdi insanlar şunu söyleyebilir. Tiger 900 bu kriterleri karşılıyor. Bunda haklılardır da. Elazığ da Tiger alan motosiklete nerede bakım yaptıracak?
Bir de üzerine korkunç vergiler ve kötü ekonomi binince durum içinden çıkılmaz hale geliyor.
Eksiksiz motor yok bence, herkes her motora bi kulp buluyor. Gs sevmeyenler olumune gs gömuyor, sportcular nakedcilar scooter gomuyor. Yaw herkes butcesinin yettigine, gonlunun istedigine ulasmaya calisirken niye ortaokul munazarasindaymis gibi birilerini yanina cekmeye calisiyor ki.
Bu arada titresimsiz de motor yok beden bu kadar takiliyor insanlar tam anlayamadim.
Neyse, evet ben de orta sinif duzgun ve fiyati sacma olmayan motor arzinin cok zayif oldugunu dusunuyorum. Ya kucuk sinifta kalacagiz ya da parayi denklestirip ust siniflara cikacaz. Memleket gercekleri iste

F54

orta sınıfın tartışmasız tek lideri v storm 650 dir ben 2 defa niyetlendim almaya ama istediğim gibi 2004 2011 modellerinden bahsediyorum temizi varsa alınır ne rüzgar nede güç sıkıntısı var
tabii 900 1000 cc sınıfına çıkarsan orada seçenek çok paraya göre

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar