Merhaba,
13.11.2009 tarihinde 2005 model falcon'umu aldım.
Sizlerle öncelikle servisde ellerinde olmadığı için, değiştirtemediğim hava filtresini, adını hatırlayamadığım bir forumda gördüklerimi uygulayarak yaptığım değiştirme işlemini görsel anlatımda bulunmak istiyorum. Umarım faydalı olacaktır.
Bu filtremin eski hali
http://img4.imageshack.us/img4/4481/dsc00177o.th.jpg[/IMG][/URL]
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:01 ----------
Merhaba,
13.11.2009 tarihinde 2005 model falcon'umu aldım.
Sizlerle öncelikle servisde ellerinde olmadığı için, değiştirtemediğim hava filtresini, adını hatırlayamadığım bir forumda gördüklerimi uygulayarak yaptığım değiştirme işlemini görsel anlatımda bulunmak istiyorum. Umarım faydalı olacaktır.
Bu filtremin eski hali
Buda honda Civic hava filtresinden kestiğim fitre =8 TL (boyutları yaklaşık aynı olduğundan dolayı seçtim.)
Eski hava filtremizin çerçevesinin etrafından kalıntı bırakmayacak şekilde keserek çıkartıyoruz.
Son olarak resimdeki şeffaf slikon ile çerçevenin etrafını bolca ama dağıtmadan ve delik kalmayacak şekilde slikonlayıp yeni filtreyi takıp kurumaya bırakıyoruz.
Filtreyi motora taktım ve 2 gündür kullanıyorum sonuç harika..
Selam dostum bendede falcon var iken aynı işlemi bende yapmıştım. çok başarılı olmuştu. gidipte filtreye 70 kağıt vermenin bi anlamı yok yani. paylaşım için teşekkür ederim. iyi olmuş