hırsızların yeni metodu sahibinden.coma gir cok ucuz araçar ve motorlar var. adam dokturmus devlete borcu olduğu için satış veremiyormuş öyle alacaksan alacakmışsın. veya kazalı otoyu alıp çaldıkları ile tamir edenler var. adamlar mafya olmuşlar. geçen istanbulda yakalanan hırsız tam tamına 65-80 arası aynı suctan yakalanmış. hapis yatmış çıkmış aynı işi yapıyor. eee adamın keyfi rahat çalışmadan para kazanıyor. hatta bir abim şunu demişti yazın hırsızlık yaparlar kışın rahat etmek için hapse girerler. bu sistemi değiştirmediğin sürece böyle devam eder. hırsıza verilecek en ağır cezayı verecen ki örnek temsil edecek. misal ben başbakan olsam hapisteki bu mahkumları hepsini veriririm kömür ocağına 24 saat mesai çalıştırırım.
bunun düzelmesi için elinden gereken iş ise çekeceksin kameraya plakasız gezeni kasksız gezeni. sonra bunu il emniyet müdürüne il trafik müdürüne ilçe emniyet müdürüne mail atacaksın. o hafta orada ne kadar plakasız araç varsa hepsini toplarlar. mevcut polis kadrosu sınırlı olduğu için ve bu sınırlı polisin bir kısmın portokole ayırdıkları için tam denetim yapamıyorlar. Bizzat benim gördüğüm başbakanın kullandığı yoldan işe gelir giderim. başbakan yolu kullanacağı zaman her köprüye, her sokak çıkışına, her kavşağa en az ikişer polis yerleştiriliyor. geri kalan personel de şehirde trafik denetimi yapmaya çalışıyor. demem o durki emniyet müdürleri halktan gelen bu talepleri ciddiye alıyor ve gerekli olanı yapıyor. ben Ankara'da yaşıyorum burada il emniyet müdürünün mail adresi açık direk mail atıyorsun iki defa mail attım ikisin dede hemen geri döndüler. hatta bana sorun çıkaran polisler hakkında soruşturma açmışlardı.