NS200 UG için hangi yağı tercih etmeliyim

Motosikleti
startwin thunderstar 1200 tdi
Selamlar, uzun bir aradan sonra camiaya NS200 UG ile geri dönmenin heyecanını yaşıyorum. Ancak biraz bilgi paslanması olmuş, fark ettim. Şimdi motor 2500 km’ye geldi, bu bakım serviste zorunlu değil, o yüzden yağı kendim değiştirmeyi planlıyorum.

Bu noktada, NS200 UG kullanıcılarından hangi motor yağıyla iyi verim aldıklarını merak ediyorum. Hangi viskoziteyi önerirsiniz? Marka/model bazında tavsiyelere açığım. Özellikle sıcak havalarda motoru zorlamayacak, performansı dengeli tutacak bir yağ arıyorum. Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Motosikleti
Cf Cl-x 250 / Tvs Jupiter125
Kitapçığın önerdiği kriterleri karşılayan en uygun yağ Putoline Super DX4 20w50

Motosikleti
startwin thunderstar 1200 tdi
Kitapçığın önerdiği kriterleri karşılayan en uygun yağ Putoline Super DX4 20w50
Özür dilerim, neden farklı bir yağ kullanmak istediğimi belirtmeyi unutmuşum.

Servisin kullandığı yağ ile motorum serin havalarda bile oldukça ısınıyor ve fan çok sık devreye giriyor. Son birkaç gün hava 20 derecenin üzerine çıktığında, fan neredeyse hiç durmadı diyebilirim. Daha önceki motorlarımdan biliyorum ki, kullanılan yağ motor ısısı üzerinde ciddi fark yaratıyor. Bu yüzden servisin önerdiği yağı kullanmak yerine, kullanıcıların memnun kaldığı yağ tavsiyelerini almak istedim.

Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Motosikleti
Cf Cl-x 250 / Tvs Jupiter125
Özür dilerim, neden farklı bir yağ kullanmak istediğimi belirtmeyi unutmuşum.

Servisin kullandığı yağ ile motorum serin havalarda bile oldukça ısınıyor ve fan çok sık devreye giriyor. Son birkaç gün hava 20 derecenin üzerine çıktığında, fan neredeyse hiç durmadı diyebilirim. Daha önceki motorlarımdan biliyorum ki, kullanılan yağ motor ısısı üzerinde ciddi fark yaratıyor. Bu yüzden servisin önerdiği yağı kullanmak yerine, kullanıcıların memnun kaldığı yağ tavsiyelerini almak istedim.

Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Bajaj kullanmıyorum yağ önerisinde bulunamayacağım ama Motul MoCool diye soğutma sıvısına eklenen daha serin çalışmasını sağlayan bir ürün var işine yarayabilir.

Önceki serilerde bildiğime göre 10w50 kullanılıyodu, niye yenide 20w50 yapmışlar onu anlamadım, blokta bi değişiklik olduğunu zannetmiyorum. Yağ kalın geliyor olabilir, kullanım kılavuzuna göre de farklı viskozitede yağ kullanımına engel bi durum görünmüyor.

Öneri olarak putoline n tech pro r 10w50 güzel olacaktır. Ayrıyeten yeni motorun normalden fazla ısınması çok normaldir, en azından bi 5bin km civarı yapmış halini baz almak lazım fakat sizinki de 2500 olmuş yine bayağı yüksek km, artık pek ısınmaması lazım. Yazılımsal olarak fanı çabuk açacak şekilde ayarlamış olabilirler.

Bi diğer konu bajajda bazı aksamlar çinlilerden bile daha kötü oluyor, akü gibi. İçindeki antifriz de bunlardan bi tanesi. Putoline ice cooler, motul mocool veya castrol radicool ile komple değişim önereceğim, bu da motorun daha serin ferah çalışmasına bayağı katkı sağlıyor, dominar 250de net görmüştüm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar