NS200 Subap Ayarı

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
esselamun aleykum
Arkadaşlar Pulsar NS200 2021 model 21.500 km motosikletim var. Sorum şu ;
Ani fren yaptığımda debriyaj sıksam da stop edıyo, özellikle yokuşlarda.
Bazı kişiler subap ayarı olduğunu söyledi doğru mudur ?
Öyleyse veyahut değilse ortalama tamir fiyatı ne İstanbulda ne tutar ?

tüm cevaplar için şimdiden teşekkürler :) .

Pulsarlar'da stop etme görülür bununda sebebi rölanti motoru yapar, kimi zaman rölanti motorunun temizlenmesi problemi çözüyor. Rölanti motoru ve subap ayarlarının kontrolü sağlanması sağlıklı olacaktır. İşçilik ne tutar bilmiyorum.

Pulsarlar'da stop etme görülür bununda sebebi rölanti motoru yapar, kimi zaman rölanti motorunun temizlenmesi problemi çözüyor. Rölanti motoru ve subap ayarlarının kontrolü sağlanması sağlıklı olacaktır. İşçilik ne tutar bilmiyorum.
1 ay öncesine kadar da böyle bir problem yoktu, ne oldu da böyle oldu hiç bi fikrim yok.

aynı durumu 690 duke ile yaşadım, subap ayarı ile çözüldü; rölanti ayarı yok bilmem yazılım çare değil.

aynı durumu 690 duke ile yaşadım, subap ayarı ile çözüldü; rölanti ayarı yok bilmem yazılım çare değil.
ne zaman nerde ve ne fiyata yaptırdın üstad.
Ve yapmazsak ne olur ?

ne zaman nerde ve ne fiyata yaptırdın üstad.
Ve yapmazsak ne olur ?
düzce'de bi ustasını bulduk, 3-5 bine yaptı, birkaç ay evveldi.

yaptırmazsan motor sürekli gaz ister çalışmak için, zamanla güçten düşer, fazla benzin yakar, işin sonunda subap kapak ne varsa dağılır.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Önce bir tps sensörüne baktır serviste.

düzce'de bi ustasını bulduk, 3-5 bine yaptı, birkaç ay evveldi.

yaptırmazsan motor sürekli gaz ister çalışmak için, zamanla güçten düşer, fazla benzin yakar, işin sonunda subap kapak ne varsa dağılır.
korkutuyosun beni üstadım :D demek ki hemen yapılması lazım.

Önce bir tps sensörüne baktır serviste.
kendim veya başka bi yerde baktıramaz mıyım ? Şayet servis sadece kontrole 1750 TL istiyor.

korkutuyosun beni üstadım :D demek ki hemen yapılması lazım.

kendim veya başka bi yerde baktıramaz mıyım ? Şayet servis sadece kontrole 1750 TL istiyor.
Öğrenciden iş ve okul için motosiklet kullanan arkadaşlardan bu yüzden motor almıyorum ekonomik sıkıntılardan dolayı bazı bakımlarını biraz da olsa aksatıyor veya daha ucuza yapıyor diye kasap ustalara gidiyor. 2-3Bin TL böyle bir motor için hiç bir şey.(Bende öğrenciyim)

Duke 690 şimlidir ve ayarı diğerlerine göre zordur, sizdeki yapılacak ayar basit sayılabilecek bir yapıda. Tps arızalınırsa motosiklet gaz yemez ve saçma tepkiler verir.

Öğrenciden iş ve okul için motosiklet kullanan arkadaşlardan bu yüzden motor almıyorum ekonomik sıkıntılardan dolayı bazı bakımlarını biraz da olsa aksatıyor veya daha ucuza yapıyor diye kasap ustalara gidiyor. 2-3Bin TL böyle bir motor için hiç bir şey.(Bende öğrenciyim)
konu bakımından haklısın, sözüm yok.
Fakat ben yaptırmıyıcam veyahut başka alternatiflere yönelicem gibisinden konuşmadım.
Sadece mümkün olduğunca sorunu kendim bulup ona göre ustaya gitmek istedim.
Şayet yağ bakımını bile ne olur ne olmaz diye servisde yapan bir insanım :)

konu bakımından haklısın, sözüm yok.
Fakat ben yaptırmıyıcam veyahut başka alternatiflere yönelicem gibisinden konuşmadım.
Sadece mümkün olduğunca sorunu kendim bulup ona göre ustaya gitmek istedim.
Şayet yağ bakımını bile ne olur ne olmaz diye servisde yapan bir insanım :)
Size özel bir şey demedim sadece genel bir konuda görüşümü söyledim. Yağ bakımını kendin yapman daha iyi olur o konuda çünkü şu sıralar Manisa'da ki tek güvendiğim yetkili servis MaviMoto , Honda yetkili servisine de götürdüm ustalarla tanışıklığım olduğu için yakından izleme şansım oldu ve motosikletin soğuması bitmeden hemen değiştirmeye başladılar 2 sonra ki yağ değişiminde yağ tapası yalama oldu o zamandan beri servise götürmem motosikletimi diğer konularda iyidir kötüdür bilemedim. TPS Sensörüyle alakası yok motosikletin öyle olsa motor dellenmiş gibi devir düşürür sonra normalde döner birden yukarı çıkar . Subap ayarıdır büyük ihtimalle. Dediğim gibi sorunu sormanız iyi benim lafım size değil :ROFLMAO: , sorunu bilip gitmeniz olası kazıklanmaların önüne geçer. Arkadaşım akü şarjı için 300TL vermişti 1 hafta önce 1 haftadır dalga geçiyoruz.

Size özel bir şey demedim sadece genel bir konuda görüşümü söyledim.
evet bu yüzden konu bakımından haklı olduğunuzu söyledim yani bana söylemediğinizi biliyorum.
sorunu bilip gitmeniz olası kazıklanmaların önüne geçer
aynen öyle bunun için sordum ve gerekli cevaplar geldi, verenlere teşekkürlerimi sunarım.
Arkadaşım akü şarjı için 300TL vermişti 1 hafta önce 1 haftadır dalga geçiyoruz.
en azından artık sorunumu biliyorum ve 1 hafta boyunca yanlış işlem yüzünden dalga geçilmiyicem 😄😄

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar