Noter hakkında bilgi

Motosikleti
Honda CRF 250 l 2013
Herkese selamlar ikinci el bir crf aldım bu hafta içi noter işlemlerini halledicez ancak masraflar hakkinda bilgisi olan var mi devir ücreti ve takasbank komisyonu hakkında

Motosikleti
Honda CRF 250 l 2013
2500 küsür liraydı en son 1500 fiyatı yıl başında falanmı aldınız.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Güncelleme arkadaş dün araç satışı yapmış 2400 vermiş.
Teşekkürler peki takasbank komisyonu ne kadar onu biliyor musunuz

takasbank için 190 küsur tl gibi bir şey kesiyorlar, noter için de 2300 tl küsur gibi bir şey.

Motosikleti
Honda CRF250L
Noterden notere fark var galiba

Mersin 2150 TL Noter+195 TL Takas bank + Sigorta

Tabi plaka değişimi yok...

Son düzenleme:
Motosikleti
Dominar 250
3 gün önce Bursa'da 120.000 için takasbank'a 190 küsur, notere 2.200 küsur verdim.

Motosikleti
Honda CRF 250 l 2013
eğer otobüs ile götürme niyetin varsa komple benzini boşaltman gerekiyor yoksa otobüs firmaları kabul etmiyor ben istanbul izmire mt10 otobüs ile getirdim eğer otobüs travego ise cok rahat bir şekilde geliyor bilgin olsun her ihtimale karşı yanına halat ip vs almayı unutma eğer otobüs altında gitmeyi düşünüyorsan

onu bilmiyorum maalesef

Ocak başı gibi 2.000 TL için 180 TL kesmişlerdi.

1800 civarı noter + sigorta masrafı

takasbank için 190 küsur tl gibi bir şey kesiyorlar, noter için de 2300 tl küsur gibi bir şey.

Noterden notere fark var galiba

Mersin 2150 TL Noter+195 TL Takas bank + Sigorta

Tabi plaka değişimi yok...

3 gün önce Bursa'da 120.000 için takasbank'a 190 küsur, notere 2.200 küsur verdim.
Teşekkürler herkese o zaman sigorta noter vs derken 10 binde oraya gidecek

Valla ben artık kimseye fiyat sormuyorum kaça yaptın ne verdin diye.
Memlekette hiç bir fiyat 1 gün aynı kalmıyor.
Her şey her an değişiyor öyle bir oynadılar ki ayarlarımızla fiyat algısı diye bir şey kalmadı.

Araç satışında noter ücreti ne kadar (2025)?2025 yılı itibarıyla ikinci el araç satışında noter ücreti 1.489,36 TL, sıfır araç tescil işlemi ise 1.138 TL'dir. Plaka değişikliği yapılırsa ekstra yaklaşık 160 TL alınır

Takasbank 190 civarı bir şey iki taraftan da kesiyor toplam 380 civarı. Artı olarak noterde devir olmadan motora sigorta yapılması lazım.
Şaka maka ama takasbank'ta baya tuzluymuş, böyle küçük meblağlar için, ev, arsa gibi yüksek rakamlı alış verişlerde ücret artıyor mu onu bilmiyorum.

Motosikleti
Dominar 250
Araç satışında noter ücreti ne kadar (2025)?2025 yılı itibarıyla ikinci el araç satışında noter ücreti 1.489,36 TL, sıfır araç tescil işlemi ise 1.138 TL'dir. Plaka değişikliği yapılırsa ekstra yaklaşık 160 TL alınır

Şaka maka ama takasbank'ta baya tuzluymuş, böyle küçük meblağlar için, ev, arsa gibi yüksek rakamlı alış verişlerde ücret artıyor mu onu bilmiyorum.

Fiyatlar sanırım eski bilgi. 2.000 tl altında satış yok noterde. Geçen hafta 2.200 küsur tl ödedim 2. el dominar için.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.

Noter​

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Noter, noterlik mesleğini yapan kişidir. Noterlik bir resmi kamu hizmetidir. Noterler, hukuki güvenliği sağlamak ve anlaşmazlıkları önlemek için işlemleri belgelendirir ve kanunlarla verilen başka görevleri yaparlar. Her asliye ve münferit sulh mahkemesinin bulunduğu yerde, o mahkemenin yargı çevresindeki noterlik işlerini görmeye yetkili olmak üzere bir noterlik kurulur.
Noter, bir hukukçu olmasına rağmen, hizmetlerini yürüten kişiyi temsil etmemesi veya tartışmalı konularda hareket etmemesi bakımından avukattan farklıdır.
Worshipful Company of Scriveners, noter için eski bir İngilizce terim kullanır ve 1373'ten bu yana Londra'nın merkezinde faaliyet gösteren noterlerin oluşturduğu bir dernektir.
Dolandırıcılığı caydırmak ve düzgün bir şekilde yürütülmelerini sağlamak için belgeler noter tasdiklidir. Tarafsız bir tanık (noter), sahtekarları elemek ve anlaşmaları bilerek ve isteyerek yaptıklarından emin olmak için imzalayanları belirler. Tapu, beyanname, sözleşme ve vekaletname dahil kredi belgeleri, noter tasdiki gerektiren çok yaygın belgelerdir.

Halk noteri​

Ortak hukukta bir halk noteri (ayrıca noter veya noterlik), genellikle mülkler, tapular, vekaletname ve yabancı ve uluslararası işlerle ilgili tartışmalı olmayan konularda halka hizmet etmek için yasa tarafından oluşturulan bir kamu görevlisidir. Bir noterin temel işlevleri, yemin ve tasdikler yapmayı, yeminli beyanlar ve yasal beyannameler almayı, belirli türden belgelerin uygulanmasına tanıklık etmeyi ve bunları tasdik etmeyi, tapu ve diğer nakilleri, protesto notlarını ve kambiyo senetlerini kabul etmeyi, yabancı taslakların tebligatını yapmayı, yargı alanına bağlı olarak bazı diğer resmi işlemleri yapmayı da kapsar. Bu tür herhangi bir eylem, noter tasdiki olarak bilinir. Noter terimi yalnızca ortak hukuk noterlerini ifade eder ve medeni hukuk noterleriyle karıştırılmamalıdır.

(Epeyce bir bilgi verdim herhalde galiba sanursam.)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar