Herkese Merhabalar
ilk defa bu foruma birşeyler yazacağım, o yüzden acemiliklerimi mazur görün lütfen.
2 yıldır motosiklet kullanıyorum. genellikle aksamları çıkıp turlama amaçlı.yani çok binmem,uzun yolum yoktur. toplamda 5000-6000 km'lik motosiklet tecrübem vardır.
Bu güne kadar kask olarak ls2'nin ff351 modelini kullanıyordum. kısacası ls2'nin ucuz bir modelini.(belki de en ucuzudur, güncel fiyatı 150 tl civarı)başka da ömrü hayatımda kafama kask takmadım. Yani bilmem. O yüzden bu LS2 kask ile kıyaslayacağım.
2 gün önce, artık daha sağlam bir kask almam gerektiğini düşünüp, birazda yahu senin hiç mi lüksün olmayacak deyip düz bir renk değil de, afilli bir nolan n64 aldım. tam 600 liraya. tabi bu kaskı almadan önce buralardan okudum baktım. genelde herkes memnundu. şansım o ki benim gibi memnun olmayan arkadaşlar da bu 1-2 gün içerisinde yapmışlar yorumlarını. keşke 3-5 gün sonra kask almaya karar verseymişim diyorum şimdi. anladığım kadarıyla son serilerde gelen nolan n64 lerde bir problem var herhalde. çünkü son birkaç gün haricinde hiç olumsuz yorum yok.
şimdi buraya eski gariban ls2 kaskımda yaşamadığım, daha doğrusu yaşamış olsam bile beni hiçbir zaman rahatsız edecek düzeye ulaşmamış(ek bilgi:80-90 km hızı geçmem), nolan n64 ile birlikte tanışmış olduğum sorunları yazacağım.
2 gecedir bir seferde yaklaşık 7-8 km'lik yollar yapıyorum.(300-500 km SANILMASIN SAKIN) sonuç olarak inanılmaz bir rüzgar sesi var. motosikletim bajaj pulsar ns 200, yani öyle çok sesli bir motor değil;ama kısacası demek istediğim rüzgar uğultusundan 70-80 km hız arasında giderken motorun sesini duymuyorum. motorun çalışıp çalışmadığını gösterge paneline bakmadan anca ya titreşiminden ya da 10-11 devirden sonra bağırtırsam duyabiliyorum.zaten 10'den sonra redline'a giriyor. o derece yani.
peki tek sorun ses mi? tabiyki hayır.sese yol açan rüzgarın yaptıkları...
dün ve önceki gece(yani hava biraz serinken) 7-8 km gittikten sonra motordan indiğimde, yediğim rüzgar yüzünden yüzüm ve özellikle kulaklarım yanıyordu.serseme dönmüştüm. Sanki kafama koruyucu birşey takmamışım gibi. kısacası 7-8 km değilde bi 50 km gideyim desem, büyük ihtimal 50 km'ye kalmadan, kesin acillik olurum. bunu söylediğim için kırılgan bir yapım olduğunu ve hemen hasta olduğumu da sanmayın.en son 4-5 yıl önce hasta oldum da iki gün yattım.
sonuç olarak benim yaşadıklarım bunlar. ve inanın bu kaskı aldığımda ses ve rüzgar olarak eski kaskımdan daha fazla bir beklentim yoktu.sadece daha sağlam aynı özelliklerde bir kask istedim. zaten daha önce başka bir kask kullanmadığım ve kıyaslayamayacağım için bu kavramların ne olduğunu da bilmezdim. nolan sayesinde öğrenmiş oldum.
tabiyki çarpma anında sharp testinden 4 yıldız almış bir kask olarak, benim tek yıldızlı ls2 kaskımdan daha iyi koruyacaktır. Ancak soğuk bir havada tutup da bir 300 km gideyim derseniz, o zaman ölmeniz için çarpmanıza gerek kalmaz zaten. muhtemelen ağır bir orta kulak iltihabı veya benzeri birşeyden gidersiniz.
muhakkak önce boyunluk falan gibi(adı artık her neyse) kulağınızı örtecek birşey takıp sonra kaskı takıp öyle kullanmalısınız.başka türlü (en azından yaşadığım kadarıyla soğuk havada) işiniz çok zor.
kaskın Diğer hususlarında ise pek tecrübeli olmadığım için yorum yapamayacağım.
peki yani sen pişman mısın şimdi derseniz...
evet yerden göğe pişmanım. hatta aklıma geldikçe sinirimden atıp duvara parçalayasım geliyor...