ben tercihimi yamaha dan yana kullanırdım, honda maliyetten kaçmak için kampana fren koyuyor aklım almıyor nasıl oluyor...
Şu an istesen de pcx alamazsın çünkü yok satıyor bu model. Yeni gelecek olanların hepsi kapora alınıp satılmış. Ben de tercihimi pcx 'den yana kullanırdım. Daha önce aynı konuda attığım mesajı aynen buraya kopyalıyorum.
Nmax avantajları:
- ABS + arka fren disk
- 155cc için ara hızlanmalar ve performans
Nmax dezavantajları:
- Sert süspansiyon ve sele konforsuz (motoru sattıracak derecede)
- Servis ücretleri
- 4 lü flaşör yok
- Ayna görüş açısı kötü
- Sele tam açılmıyor
- Plastik kapaklı gidon
- Arka stoplar led değil
PCX avantajları
- Dörtlü flaşör, çakmak şarj soketli kapalı göz
- Aynalar daha iyi
- Servis ve yedek parça fiyatları
- Daha konforlu
- Sele tam açılıyor
- Ön arka aydınlatma full led
- Akıllı anahtar sistemi
- Start-stop
- Kromajlı şık gidon
PCX dezavantajları
- Arka fren kampana
- ABS yok
- IRC lastikler (yeni ebatlar eskilere göre daha iyi)
Özetle; Hangisini beğeniyorsanız onu alın. Yukarıdaki fotoğraflara bakın nmaxten tur camını ve arka çantayı çıkar, bence PCX bariz daha güzel. nmax biraz çakma duruyor kalite olarak bir xmax asla değil.
nmax in dezavantajları öyle telafi edilemiycek sorunları giderilemiycek dezavantajlar değil..
ampül halojen ise alırsın led ampül,sele konforsuz ise 350 tl ye konfor sele yapıyorlar sanayide öyle jel falanda değil ortopedik süngerle falan yapıyorlar iserseniz jelde yapabilirsiniz size bağlı, 4 lü flaşör yaptırılır zor bir şey değil bir 5 tl lik role bir tuşa bakar sanayide elektrikçiniz varsa 15 dakka da yapar.. süspansiyon bile elden geçirilir... ama gidipde sonradan abs yaptıramassın hacimi arttıramassın.. yani yaparsında gereksiz saçma sapan değmez rakamlara olur..
Kısaca birinin dezavantajı aksesuarlık dezavantajlar ve sonradan ucuz rakamlara telafi edilebilinir şeyler.. Bir diğerinin ise dezavantajı mühendislik dezavantajlar sonradan yaptırılması çok zor..
Sonradan yapılma sele ile konfor düzelmez, süspansiyonlar sert bir kere. Ayrıca orasını burasına orjinal olmayan şeyler takacaksam o motoru hiç almam daha iyi. Flaşör tak onun düğmesini tak, aynaya uzatma tak, led ampul için ilave modül tak, usb çakmaklık tak motor maymuna döner. Fuarda vardı bir tane palyaçoya dönmüş resmen. ABS sonradan taktırılacak bir ihtiyaç ya da eksiklik değil zaten. Piyasada ABS si olmayan bir sürü küçük büyük cc motor var tercih meselesi. Zevk için alacaksınız bunu beğenmediğiniz bir modeli sırf abs var ama diye almak hatadır. Sele sertliğine dayanamayıp nmax'ı satan çok. Ama abs yok diye pcx i satan hiç yoktur.
Dik rampalarda performans kaybı çok olur mu?
Kim iddia etmis? Bir tane bile boyle bir paylasim yok.Güvenlik ve keyfi konforlu donanımı aynı kefeye koyup kanpananın abs den daha iyi tuttuğunu iddia eden ve sonunda 2.seçeneğin iyi olduğunu anlatan kişiler var burda ilginç gerçekten.
30km/h giderken ani fren yaptım geçen gerçekten abs önemli..Arkadaşlar şahsi fikrim " ilk motorunu alacak adama acemi adama " pcx önermeyi karşısında da nmax varken doğru bulmuyorum. Zira bence en önemli şey güvenlik...
Motosiklet tercihi yaparken seçeneklerimden biri de pcx idi. Forumlarını okudum, facebook gruplarına katıldım vs. Çok sık karşılaşılan bir kaza türü vardı; "abi frene hafif dokundum motor altımdan kaydı, abi önüme araba çıktı frene asıldım motoru devirdim" vs. bu mesajlardan defalarca okudum, yolda sağda solda kullanıcıları ile sohbet ettim. Herkes motoru övdükten sonra ( rahat-az yakıyor vs.) bir ama ekleyip konuyu buraya getiriyordu. Çünkü çok kötü lastik var üzerinde abs de olmayınca hata kaldırmıyor. Abs beni 3-4 kere kazadan kurtarmıştır. Ben yamaha hayranı değilim, nmax için size bir sürü olumsuz şey de yazabilirim. Ama önceliğim güvenlik olduğu için absli bir Scooter alın derim marka önemli değil...