NK250 için bilgi

2025 NK250 alacağım. Fabrikada koyulan antifreeze kalitesiz diye duymuştum. Alır almaz malum yaz aylarında olduğumuz için antifreeze değişimi yapmam mantıklı olur mu? Ayrıca kronikleşen gevşeyen veya düşebilecek vidalar & aksamlar için alır almaz sıkmam gereken kontrol etmem gereken yerleri hakkında yardımcı olur musunuz? Neler yapmalıyım?

Bence bu konuyu face yada instagram da ki nk guruplarına sor. Bu forumda nk250 kullanan çok insana denk gelmedim. Ben oktay motordan tek duyduğum kalitesiz antifiriz den ziyade Radyatörün havası alınmadığı için sorun çıkabiliyormuş ama yine de bilene danışmanda fayda var...

Motosikleti
Harley-Davidson CVO Road King / Honda Shadow VT 750 C4
2025 NK250 alacağım. Fabrikada koyulan antifreeze kalitesiz diye duymuştum. Alır almaz malum yaz aylarında olduğumuz için antifreeze değişimi yapmam mantıklı olur mu? Ayrıca kronikleşen gevşeyen veya düşebilecek vidalar & aksamlar için alır almaz sıkmam gereken kontrol etmem gereken yerleri hakkında yardımcı olur musunuz? Neler yapmalıyım?
"alacağım" sözünüze binaen yazıyorum, ikinci el alın :) sahibinden dolup taşıyor ilanlarıyla. Bari az zarar etmiş olur, yarın elden çıkartırken daha minimum zararla satarsınız.

Motorun zaten birçok kroniği internette mevcut, siz de muhtemelen şekline şemaline aldanacak ve alacaksınız, o yüzden antifrizden önce, tamir/bakım için kenara bir miktar bütçe ayırmaya dikkat edin, sezonu yatan bir motorla geçirmemek adına temkinli olun.

Antifreeze ise adı üstünde "donma engelleyici" bir sıvı olduğundan yazın buharlaşma ihtimali dışında bir sorun yaşatmaz, motosikleti aldıktan sonra haftada bir antifriz seviyesini kontrol edersiniz, azalma olmuyorsa dokunmanıza gerek yok.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
antifiriz olayı doğru hatta radyatörü patlattığını da duydum ne kadar doğru bilmem ama kalitesiz olduğu kesin aslında motorun her şeyi kalitesiz zinciri kötü lastiği kötü yağı da kötüdür eminim o yüzden 300de bakım var 300 bakımında bütün sıvıları değiştirmen en iyisi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar