Niyet ettim bloğu parçalamaya

Motosikleti
RKS TNT 202
Evet Allahin cici kulları hepinize selamlar. Biliyosunuz başıma bir iş geldi ve motoru yedik. (rahmetli için 1 dk saygı duruşu)
Bloğu kendim açmaya karar verdim. Zerre bilgim yok ama elim anahtar tutar. Şu anki durumu özet geçeyim altından kalkabilir miyiz birlikte bakalım:
motorun üst bölümünden (adını bilmiyorum) demir sürtme sesi geliyodu. Bakımda gördük ki 1 lt yağ uçmuş gitmiş. Motora bakıyorum yağ yakma yok. Akma sızma yok. Sanırım senden adam olmaz diyip beni bi gece terk etti. Bakımda yağı değiştirelim dedik bi su bardağı kadar ganj nehrinden beter çamur aktı resmen. Son durum şu ki üst kapağa yağ çıkmıyor. Elimden gelen en ucuz şekilde bu işi halletmem lazım çünkü fak fakirim. Ben bu işten anlamadığıma göre bilin bakalım bana kimler yardımcı olacak :) tabi ki siz. Ilk soru:

bloğu 5k verip servise açtırıp arızalı parçaları tespit ettirip yedek parçaları kendim tedarik ederek takmak mı mantıklı yoksa 5k açma parasını direkt malzemelere vererek krank silindir cart curt ne lazimsa tümden değiştirmek mi

Ben hallettim uzun yol diyince ben CG motor bloğu ile şehir şehir geziyorum hiç üzmedi yolda çok çok memnun kaldım

😉👍

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Üst kapağı sök önce... Pistonda ve kolda boşluk varmı elinle kontrol et..
Sonrasında gittikçe aşağı inersin..
Atla deve değil sonuçta... İnsan yapımı..

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Başla sökmeye, takıldığın yerde youtube yaz. Motor neydi? Yardimci olmaya calisirim ben

Motosikleti
Forza 250
Ben bugüne kadar yağ sorunu çıkarıp da kalıcı olarak düzelen motor görmedim. Tamir edilmesine edilir ama en fazla bir kaç bin km sonra aynı sorun kapını tekrar çalar. Keşke fak fakir olmasaydın, o zaman çare bulunurdu belki.

Motosikleti
RKS TNT 202
Ben bugüne kadar yağ sorunu çıkarıp da kalıcı olarak düzelen motor görmedim. Tamir edilmesine edilir ama en fazla bir kaç bin km sonra aynı sorun kapını tekrar çalar. Keşke fak fakir olmasaydın, o zaman çare bulunurdu belki.
ne olurdu hocam care

Motosikleti
RKS TNT 202
Siz hasar alan parçaları değiştirir ve düzgün montaj yaparsanız sıkıntısız kullanırsınız.
abi sonunda yüzümü güldürecek bir mesaj aldım Allah senden razı olsun :)
nelere dikkat edeceğim yarın tamirciye vereceğim motoru nasip olursa. tamirci babamın tanıdığı ve güvendiği bir tamirci. nelere dikkat etmem gerekiyor tavsiyeleriniz var mı hocam.

Motosikleti
Ns200 15"
abi sonunda yüzümü güldürecek bir mesaj aldım Allah senden razı olsun :)
nelere dikkat edeceğim yarın tamirciye vereceğim motoru nasip olursa. tamirci babamın tanıdığı ve güvendiği bir tamirci. nelere dikkat etmem gerekiyor tavsiyeleriniz var mı hocam.
Motor iç parçaları alabileceğiniz en iyisi olsun ve rodaja özen gösterin. Geriye kalan bir şey yok.

Motosikleti
CBR 500 R
Coğu şeyi kendiniz yapabilirsiniz ancak silindirin içinde çizik mevcutsa rektefiyeciye götürmek zorunda kalırsınız. Honlama işlemi ancak özel aletlerle yapılabilir . Silindirin duvarlarını iyice kontrol edin . Mikro çizikler varsa yine yağ yakmaya devam edecektir.

Motosikleti
RKS TNT 202
Coğu şeyi kendiniz yapabilirsiniz ancak silindirin içinde çizik mevcutsa rektefiyeciye götürmek zorunda kalırsınız. Honlama işlemi ancak özel aletlerle yapılabilir . Silindirin duvarlarını iyice kontrol edin . Mikro çizikler varsa yine yağ yakmaya devam edecektir.
hay allah razi olsun işte bu tarz bilgilerden bahsetmiştim

Motosikleti
Ns200 15"
Rektefiyeye yollamak üstünede 0.25 veya 0.50 piston bulmak sıfır silindir fiyatına yakın hatta geçebilir. :)

Motosikleti
CBR 500 R
Piston değişecekseniz ve sekmanlar piston üstünde hazır gelmiyorsa sekman yönlerine dikkat etmeniz lazım . İnternette sekman takılış şekli konusunda bilgileri bulabilirsiniz. Onun dışında montaj yağı ya da standart bir yağ yanınızda bulunsun , motor iç parçalarının montajını yaparken mutlaka küçük küçük yağlayarak takın.

Motosikleti
RKS TNT 202
Selamin aleykum abiler. Motor conta patlatmis ve ost kapaga zarar vermis. Altta sikinti yok. Ust kapak taslanacak conta degisecek o kadar. Sizlere de haber vereyim dedim

yardimci olmaya calisan herkese cok cok tesekkur ediyorum gercekten iyi ki varsiniz

Selamin aleykum abiler. Motor conta patlatmis ve ost kapaga zarar vermis. Altta sikinti yok. Ust kapak taslanacak conta degisecek o kadar. Sizlere de haber vereyim dedim

yardimci olmaya calisan herkese cok cok tesekkur ediyorum gercekten iyi ki varsiniz
A.s geçmiş olsun olabilecek en iyi şekilde çıkmış o zaman. Bundan sonra lütfen yağı internetten alamayın ve erkenden değiştirin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar