hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.
önce motor için tavsiyeler;
anladığım kadarıyla yeni motor alıyorsunuz, ilk iş mutlaka lastikleri değiştirin derim.
koruma takozu ben de tavsiye ederim.
ekipmana gelince serin havalarda kullanmayı düşünüyorsanız mutlaka yazlık ve kışlık 2 ayrı mont gerekiyor. 4 mevsim mont kocaman bir yalan çünkü...
ben revit gt-r air yeşil/siyah yazlık mont, andes dry star bej/siyah kışlık mont kullanıyorum. her ikisi için de en1621/2 stanbdardında sırt koruması aldım. mutlaka sırt koruması alın.
renk konusuna gelince: şimdiki aklım olsa ikisini de tek renk düz siyah alırdım. tavsiyem düz siyah mont alın. yeşil siyah gereksiz.
kaskım bell m1 mat siyah, çok memnunum 2014 motosiklet fuarından aldım. yurtdışından gold iridyum vizör de aldım.
güneşli günlerde o vizörü kullanıyorum. toplamda bana 700 liraya maloldu. vizör değiştirmek zor değil. maalesef m1 artık yok ama bulursanız tavsiye ederim. hafif ve güvenli bir kask.
sürerken hem hands free için, hem de radyo ve mp3 dinlemek için bt headsetim var tavsiye ederim. dealextreme veya aliexpressden 100 lira civarında alabilirsiniz.
kask+yazlık mont kombinasyonu şöyle görünüyor:
ben dainese uzun (kaval kemiğini de koruyan) dizlik almıştım, fakat dizlik yerine tech90 kotu tavsiye ederim. yine bugünkü aklım olsaydı tech90 kot alırdım dizlik yerine.
soğuk ve yağışlı havalar için dainese andes dry star pantolonum var. tavsiye ederim.
eldiven ebayden ridersdiscount kullanıcısından alpinestars uzun bilekli sp2 eldiven aldım. mutlaka bilekleri koruyan iyi bir eldiven alın.
bot olarak alpinestars mx2 var bende, yarım bot ama güven veriyor. tavsiye ederim.
kaskla mutlaka balaklava veya buff kullanın ki temiz kalsın.
benden bu kadar. kazasız sürüşler dilerim.