Ninja 250cc + Elbise

Arkadaşlar Merhaba.

Otomobille aram iyidir, yalnız vitesli motor daha hiç kullanmadım. Tecrübem motorda hiç yok.
Yalnız bu ara motora acayip heves sardım.

Ninja 250cc almayı düşünüyorum. Bana uygunmu onuda bilmiyorum öneri varsa açığım.

Bunun yanında almam gereken kıyafetler koruma vs. nelerden oluşmalıdır.

Yardımcı olmak isteyenlere teşekkür ederim.

Öncelikle hoşgeldin.
Ninja başlangıç olmaz kardeşim.Tecrüben olmadığı için,yatırırsan grenajı pahalı,güçlü bir motor.Bu yüzden olmaz.

Motora başlamak için ybr125,şekil isterim bütçe var dersen cbr125 gibi makinalarla başlayabilirsin.Bunlarla tecrübelenip öyle cc atlarsın.

Ekipmam konusuna gelirsek,kask,mont,pantalon,sırtlık,bot,eldiven alman senin işini görecektir,bütçe varsa 2500 liraya falan orta seviye toplayabiliriz.

Ninja 250cc atik bir motor ve çift silindir bir makine. Vitesli makine kullanmadıysan şartları zorlayabilir. Yeni olduğun için düşme, yan yatma durumunda cep yakabilir.

Başlamışken Cbr 250 senin için daha uygun olur. Cbr 250 tek silindir ve ağır başlı makine. Yedek parçası kawasakiye göre daha uygun.

Ekipman konusuna gelince bütçen ne kadar iyiyse o kadar iyi ekipman alabilirsin. Bütçe limitini söylersen yardımcı olmaya çalışırım.

Öneri için teşekkür ederim. Motorda az görüntü istiyorum bende. ninjanın 125 liği yok mu ?

Bütçem çok aşırı değil, ekipman konusunda motor üstündeyken giymem gereken aksesuarların neler olduğunu öğrenmek istiyorum sadece. Fiyatlarına göre yavaş yavaş tamamlarım.

Bütçem çok aşırı değil, ekipman konusunda motor üstündeyken giymem gereken aksesuarların neler olduğunu öğrenmek istiyorum sadece. Fiyatlarına göre yavaş yavaş tamamlarım.

Orta seviye markalar var. Venom, prohel, prosev gibi. Kask, mont, eldiven, pantolon.

2. el honda cbr 250 tek silindir iyiymiş. Km olarak ne sınırlarına dikkat etmek gerekli. Hangi km den sonra sıkıntı yaşatabilir.

Merhaba. Dün CBR 250 sahibi oldum, sıcak sıcak acemi bir sürücü olarak totalde 110km lik kısa bir incelememi anlatayım.

CBR 250 güzel motor, ben en son tam 10 yıl önce CBR 125 kullanıyordum, ne yazık ki çaldırdım. O yüzden sıfırdan motor kullanıyor gibiydim dün. Haftanın 6,5 günü çalıştığım için eğitime zaman ayıramadım, hatta motoru bir ustaya bile göstermeden gidip aldım. Kısacası epey risk aldım.

Öncelikle, sana ilk ve en önemli tavsiyem gidip eğitim al. Honda' nın çok iyiymiş eğitimleri, bütçen yetmiyorsa "merdiven altı eğitmen" dedikleri insanlardan cüzi miktarlarda eğitim al. Ama ne olursun al. "Ya abi nolacak el kadar alet öğrenirim" deme. Ben epey zorlandım, özellikle virajlarda hala durma noktasına gelerek dönüyorum. Mesela yokuş aşağı viraj dönerken, benim gibi salaklık edip ön frene asılma. Motor neredeyse gidiyordu altımdan, hala anlamıyorum nasıl toparladığımı. Tamamen şans.

Ekipman olarak, geçici olarak LS2 kask aldım 165 TL ydi fiyatı. Sanırım en ucuz ve dandik kasklardan. Ama almak zorundaydım, dediğim gibi zamansızlıktan motoru teslim almaya giderken aldım ekipmanları. O yüzden araştıramadım, aceleye getirdim. Kask konusunda tecrübeli arkadaşlar güzel tavsiyeler verirler zaten. Mont olarak Prosev aldım, 4 mevsim, içinde içliği falan var. Çıkardım haliyle onu, ve öyle kullanıyorum. Sırılsıklam terledim iki gündür, hani tamam zaten normalde de kilolu birisi olduğumdan terliyorum, fakat bu şekilde bildiğin yandım. Hele trafikte aman yarabbi. Hani mont alırken en azından yaz için yüksek korumalı ama daha havadar birşey almaya bak. Hoş kimse giymiyor neredeyse ama sen giy. 2 kaza yaptım, ilkinde montum yoktu, sürtünmeden derim falan paramparça olmuştu. İkincisinde Revit marka mont ile olaya tanık edenlere göre 10 bana göre 20 takla attım. Sapasağlam kalktım yürüdüm. Önemli yani.

Eldiven mutlaka al, mümkünse motor pantolonu al, alamam giyemem dersen dizlik al. Kimse kusura bakmasın, kaza yapmama lüksün yok gibi birşey şuan. İlk defa motora bineceksin, epey zorlayıcı bir tecrübe olacak senin için. Başlangıç için ise, şekil-görüntü vs için sakın Kawasaki alma, CBR 250 e benzemiyor hiç. CBR 250 gayet sakin, uslu bir araç. Öğrenmek için birebir.

312897151 Sahibinden ilan numarası. Buna ne dersiniz arkadaşlar.

2006 model. Öğrenmem için ideal mi?

Tavsiye eder misiniz fiyatı da uygun gibi.

312897151 Sahibinden ilan numarası. Buna ne dersiniz arkadaşlar.

2006 model. Öğrenmem için ideal mi?

Tavsiye eder misiniz fiyatı da uygun gibi.

cbr125r bu iş için biçilmiş kaftan bence. bazıları sana pocket bike bile önerebilir fakat senin bir trafik tecrüben var, yani en azından otomobille aram iyidir demişsin oradan yola çıktım. zaten ehliyetin filan varsa motor ehliyeti almanda bir hayli kolay olacaktır. sadece direksiyon sınavına girip geçmen gerekiyor. zaten 24 yaşından büyüksen a sınıfı ehliyet alırsın. ekipman olarakta sana direk marka model ile yardımcı olayım toplam 1000-1500 arasına başlangıç için düzgün bir ekipman toplayabilirsin örneğin şu parçaları inceleyebilirsin.

kask: mt reveng (sharp'tan 5 yıldız almış bir kask)
ceket: prohel columbia
eldiven: 4riders circuit gloves
pantolon: alpinestars 16 racer supermatic
bot: bot olarak fiyatlar en aşağı 300-500 den başlıyor fakat belli bir model veremeyeceğim çünkü piyasadakiler habere değişiyor ama alırken özellikle bilek ve kaval kemiğini iyi koruduğundan emin ol.

Arkadaşlarımın da tavsiye ettiği tüm ekipmanlar yaz-kış, yağmur-çamur , uzun-kısa mesafe, bakkal market demeden tüm takım giyilmelidir. Motosikletin şakası olmaz, arabaya da benzemez. Öncelikle tüm ekipmanlarınızı tamamlamadan motorunuzu almayın, sonra da kapalı alanda bir temel eğitim alın 350-400 TL. Motora nasıl inilir nasıl binilir, düşen motor nasıl kaldırılır, fren kaç parmakla sıkılır vb. gibi konuları yanlış alışkanlıklar edinmeden sıfırdan öğrenin. Sonra da kendinize güzel 125-150 cc bir motor alın, illaki şekil istiyorsanız R125 de alabilirsiniz, kendinizi imha etmeden uzun süreler motora binin. Selamlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar