Makine alırken amaç sadece resim çekmek ise her zaman nikon ama arada kısa metrajlı videoda çekeyim derseniz nikonlarda video çekim özelliği yok. Canonda var..
Yanlışınız var, kendim uzun zamandır d5000 kullanıyorum. hd kalitede video çekimi yapabiliyorsunuz. Ablam da geçen sene içinde d3100 aldı, onda da full hd kalitesinde video çekimi var. Çekim kaliteleri oldukça iyidir yani. Ayrıca nikonların yeni serilerinde de Türkçe menü var diye biliyorumMakine alırken amaç sadece resim çekmek ise her zaman nikon ama arada kısa metrajlı videoda çekeyim derseniz nikonlarda video çekim özelliği yok. Canonda var. Hatta canonda video çekimi en son modellerinde abartı şekile getirilmiş.Pahalıdır ama Canın 5d Mark III gibi bir makinanız varsa , çekim kalitesinde hollywood'a rakip çekimler yapabilirsiniz.Zaten çoğu reklam filmi artık bu makina ile çekiliyor.
Not: Nikonda türkçe menü bulunmuyor. Nikon almayı düşünüyorsanız yabancı dilinizin iyi olması gerekiyor.
Kendim Fuji finepix 1500 kullanıyorum.Macro çekim yapabilmek için aldım.Üstüne çok model çıktı ama s1500 deki macro çekim olayını dahada iyiye geliştirmediler. Compackt bir makina olduğu halde süper macro çekimlerinde orta seviye DLR makinelerle kapışacak kadar iyi performansı var. Gerçi makine hikayedir, bütün olay optikte biter. makinenizin iyi bir optik düzeneği yoksa isterse 50 Mp çekim yaptığı iddia edilsin, poster baskısı yapmayacaksanız fuzuli masraf.