Nikon KeyMission çift kameralı 360 derece cekim yapan ilk aksiyon kamerası

Lider kamera markalarından biri olan Nikon aksiyon kamera piyasasına girişini Nikon KeyMission modeli ile yapmış bulunuyor. Bu kamera aslında diğer aksiyon kameralardan biraz farklı. Arkalı önlü çift kamera lensi sayesinde 360 derece lik kayıt yapabilme özelliğine sahip model bu şekilde videolar ve fotoğraflar oluşturmanıza olanak sağlıyor.

Kameranın diğer özellikleri ise 30m ye kadar su geçirmezlik ve 2m yükseklikten düşmelere dayanıklı olması. Bu özelliklerle birlikte model, zorlu koşullarda motor sürücülerinin rahatlıkla çekim yapmalarına ve 4K video keyfini yaşamalarına olanak sağlıyor.

Nikon'un videografi özellikleri piyasada çokta kusursuz olarak bilinmez ve bu nedenledir ki KeyMission modelinin piyasada nasıl bir etki yaratacağı ve diğer modellerle karşılaştırıldığında ne gibi sonuçlar ortaya çıkacağını şuanlık bilemiyor.

Fiyat konusunda herhangi bir bilgi yok ve modelin 2016 baharında piyasada olması bekleniyor.

KZAEyx.jpg

uEKzlP.jpg

gxVTtx.jpg

Wc1N9G.jpg

1HZ1oC.jpg

Ekli dosyalar

• Nikon-KeyMission-360.jpg
    Nikon-KeyMission-360.jpg
    53.1 KB · Görüntüleme: 27,451
Moderatör tarafında düzenlendi:
kaska takılınca arkadan araç çarpıp kaçarsa çarpanın plakasını da görür iyi olur.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Daha 10 yıl öncesine kadar adını bile duymadığımız gopro markasının bu segmentte rakipsiz olması bir tek bana mı enteresan geliyor?!!!
Hadi nikon video kamera konusunda fotoğraf makinaları kadar iddialı değildi ya diğer markalar?
Aksiyon kamera hadisesi bu anlamda bana çok ilginç geliyor. Çinliler bile bilindik kamera markalarından ellerini daha çabuk tuttu ve goproya ucuz alternatifler ürettiler.
Bilindik markalarda ise Sony dışında alternatif yoktu.
Nikon sanıyorum yeni ve büyük bir rekabetin yaklaştığının habercisi.

Bunun bir fiyatı olur hani 40 yıl protein tozu alıp paso ağırlık çalışsan öyle kol yapamazsın diyeyim ben sana. :rendeer:

Tasarım olarak güzel ama görüntü kalitesi çok vasat bence gelecek versiyonlarını beklemek daha doğru

çooooooooook iyimiş beeeeeeee
videosu var mükemmel işh çok pahalı olmazda alırız. :cherry:
https://youtu.be/gVXUho1LXNg

Daha 10 yıl öncesine kadar adını bile duymadığımız gopro markasının bu segmentte rakipsiz olması bir tek bana mı enteresan geliyor?!!!
Hadi nikon video kamera konusunda fotoğraf makinaları kadar iddialı değildi ya diğer markalar?
Aksiyon kamera hadisesi bu anlamda bana çok ilginç geliyor. Çinliler bile bilindik kamera markalarından ellerini daha çabuk tuttu ve goproya ucuz alternatifler ürettiler.
Bilindik markalarda ise Sony dışında alternatif yoktu.
Nikon sanıyorum yeni ve büyük bir rekabetin yaklaştığının habercisi.

Yaklaşık 2 yıl önce JVC gcx-a1 aksiyon kamerasi almistim. O sira etrafmda gopro hero2 kullananlar vardi.. fiyat olarak cok daha uygun olmasina ragmen kalite ve ozellik olarak onlardan iyiydi. Hemde hero 3 ten de ozellikleri iyiydi. Plastik kutuya koymadan su gecirmez olmasi ise paha bicilemezdi :) uzerinde ekrani ile geliyordu ve cektiklerini o ekrandan izleyebiliyordun vs..

Yani bence bu gopro birileri istedi diye reklam vs ile bu kadar yayginlasti. Kurtlar vadisinin bas rolu olan tipsiz,boysuz,possuz ve rol yapma kabiliyeti sifir olan kisi gibi zorla sattilar insanlara :)

onu bilmemde ilerleyen yıllarda,

şu video,

şununla birleşince
330px-Oculus_Rift_-_Developer_Version_-_Front.jpg

süper şeyler olacak.

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
GoPro nun tahtı sallansın, sallınsınki o saçma fiyatları düşsün. Sanki piyasada tekmis gibi fiyatları istikrarla arttırıyorlar. Zaten şu Nikon Canon bu aksiyon kamera işine girmekte niye bukadar gecikti onuda anlamadık

nikon canon neden slr makinelerine cep telefonlarındaki gibi dokunmatik ekran eklemezler anlamam,
arkadaş dslr makinemin ekranına parmak hareketi yaptı resmi büyütmek için, bende dedim daha o kadar gelişemediler :)))

müthiş birşey. Sağlam bir fiyatı olacaktır. Çok akıllına bi tasarım eminim bir çok kişi bu kameraya yönelecektir.

nikon canon neden slr makinelerine cep telefonlarındaki gibi dokunmatik ekran eklemezler anlamam,
arkadaş dslr makinemin ekranına parmak hareketi yaptı resmi büyütmek için, bende dedim daha o kadar gelişemediler :)))
Yapali çok oldu :) misal canon 650d,nikon d5500 aklima gelen bunlar.

hocam canondaki giriş seviye modellerin çoğunda dokunmatik ekran bulunuyor.
örneğin 650d, 700d, 750d, 760d, 100d ve 70d

Anaaaa icada bak laa..
Mausla görüntüyü çekiştiriyon dönüyo yaaa...

entersaaaaan..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar