Madde 1- Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.
Madde 2- Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.
Madde 3- Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı İstiklal Marşı’dır. Başkenti Ankara’dır.
biz bir bütünüz ayakları yapmak yerine şu 3 maddeye bir bakalım bütünmüyüz maddelere göre düşünelim
kısaca;
türkiye devleti bir cumhuriyettir---------------cumhuriyet karşıtı insanlar var
huzurlu toplum-----------------------artık mutlu azınlık var sadece
milli dayanışma ve adalet anlayışı---------------onuda parçaladılar
insan haklarına saygılı--------------------yok öyle birşey
atatürk milliyetçiliğine saygılı-------------
http://www.timsah.com/Humeyniyi-seviyorum-Ataturku-sevmiyorum/nTVV0P2UXku
demokratik------------bak bu konuda bir şey diyemem hacdaki vekillerimiz oy kullanıyor bunda sorun yok
laik--------------türbanlı üniversite diğer okullar ilkokullar kamu....
dili türkçedir------------aynen öyle devlet kanalı kafasına göre istediği dilde kanal açar adam kendi dilimde eğitim istiyorum der kendi dilimi konuşucam onunda dersi olsun der mahkemeye çıkar savunmasını kendi diliyle yapmaya kalkar
bayrağımız------------adam eline gökkuşağından 3-5 renk kumaş alıp ona bayrak der devlet izler
istiklal marşı ---------------haftaya başlanırken ve bitişinde okunan istiklal marşının kaldırılması düşünülüyor
başkenti--------------------bir ülkenin tek başkenti olur önüne gelen kendine istediği yeri başkent yapamaz yazan neyse odur